torsdag, januari 19

Bibliotekarierna vid runda bordet

Diverse frågor diskuterades i morse på jobbet vid fikabordet. Är det någon som har svar på våra grubblerier?

  • Pepparkaksutställningen på Arkitekturmuseet i Stockholm, hur funkar den? Får man skapa sitt konstverk på plats eller fraktas dom dit färdiga? Och om det senare, hur utan att gå sönder?

  • När vet man om ett barn är höger- eller vänsterhänt? Sonen närmar sig 2 år och använder båda nävarna ungefär lika mycket.

  • Hur skiljer man Karin Alvtegens böcker åt? Svek, Skam, Skuld och den-som-gick-som-miniserie-på-tv-vad-den-nu-hette. Vi var överens om att hennes första är den bästa, men vad handlade den om? En bror som huvudrollsinnehavaren ringer ibland, och en massa trubbel, var vad vi kunde konstatera...

5 kommentarer:

Polly sa...

Lillgrisungen är högerhänt, trots två vänsterhänta föräldrar!

Ganska länge tyckte jag han gjorde rätt mycket med båda, men just när det gäller att skriva och rita har han alltid använt höger.

Anonym sa...

Skuld är Alvtegens första. Den handlar om en man som sitter på café när en kvinna kommer in och ber honom ta hand om och överlämna ett paket för hennes räkning (ungefär så). Starten på en massa förvecklingar, så klart! Själv gillar jag "Svek" bäst, läskig! En kollega som hört förf. på bokmässan berättade att Alvtegens son föreslagit att titeln på nästa bok ska vara "Snor", allt för att kunna fortsätta med titlar som börjar på S. :-)

Linda K sa...

linda g: HA HAHAHAHAHAHHAHAHAHAH!! Snor - det är ju givet! Tack för att du redde ut böcker och handlignar :)

Anonym sa...

Häntheten har jag fått berättat för mig att den kan skifta till och från ända fram till ca 4 års ålder.

Intresset för denna fråga är ju i högsta grad aktuell när man som vi har 50% av generna till respektive hand i både föräldra- och mor/farföräldragenerationerna.

Här är det nog fastlagt redan. Stora 7-åringen: Höger som sin mor
Busiga 3-åringen: Vänster som sin far

Linda K sa...

marie: intressant! jag ska spana närmare på sonen och se vilken hand han använder mest.