onsdag, januari 11

Kombinera mera

Läste Pollybloggens inlägg om att bli uppskattad för sitt utseende fast man kanske inte själv tycker det är något speciellt med ens yttre. Man tycker att man har samma gamla på sig, och så säger nån "vad fin du är idag". Visst blir man uppiggad då!

Med jämna mellanrum är det alltid någon som frågar mig om jag har nya glasögon, fast jag har haft dom i mer än två år. Sittandes på näsan. Jag tror jag har funnit svaret på denna mystik: kombinera och matcha! Man behöver inte förnya sina outfits varje dag, men man kan komma på nya snygga sätt att matcha sina plagg och accessoarer. Resultatet kan bli: som nytt! Plocka ihop plagg, sätt topar över skjortor, kavla upp byxben eller stoppa innanför stövlarna. Knyt en slips runt magen (iiii jag ska fixa en guide till rosettknut, jag lovar!). Eller en scarf runt halsen. Plocka fram örhängen som legat undangömda i evigheter. Gräv längst bak i garderoben och hitta sånt du glömde du hade. Knyck brorsans coola t-shirt och ha till kostym.

En kollega på jobbet hade en tröja idag som gjorde att hennes blå ögon framhävdes, och hon såg extra jättefin ut.

För övrigt tycker jag att man inte ska spara på komplimanger. Det är så kul att få dom. Och kul att ge.

14 kommentarer:

Anonym sa...

du verkar vara en sån där sympatisk tjej som man bara får lust att krama! tänk om fler tänkte så om komplimanger! när jag gick ridlärarutbildningen fick vi lära oss att spontant (hur spontant det nu blir när man övar) ge komplimanger eftersom ridsporten är rätt snorkig...det sitter i! även till vardags och till okända människor. seda senast idag till en tjej som satt i kassan på en affär att hon hade jättefina ögonfransar. hon såg chockad ut först, men hon bär säkert med sig det ett tag. de var så där jäääättelånga - precis som det här inlägget.
och precis som koderna man ska skriva när man gör ett inlägg till dig: nsahduewhfklrutlretj rvtjrkljfkjkdjs.

Polly sa...

Visst är det roligt och viktigt att komplimentera! :)

Och jag kan bara tillägga att jag löööööv din stickade kavaj/kofta, den grå med lila på kanterna som jag tror är från Tiger. Det var länge sen du hade den nu... ;)

Linda K sa...

linda: vad glad jag blir för den komplimangen! Tack rara! Precis så är det tycker jag, att man kan gå och tänka på en komplimang man fått och mysa länge efteråt. Mer såtn åt folket! Och, ja koderna är anus, men dom håller skräp borta :)

polly: polly min polly, såg den (med tillhörande kjol!!!! som jag inte fick köpa för de skulle säljas i set) på tant Gredelin. Den har hängt där ett bra tag. 450 för kavajen och kjolen, strl medium tror jag. Ring och hr om den finns kvar vetja! Och GRATTIS på födelsedagen idag! :D

Anonym sa...

FANFANFANFAN du skulle mailat mig istället! Nu när jag ringde så hade någon annan hunnit före FÖR EN KVART SEN och köpt den, någon som också ringt och kollat "efter ett tips"!!! Buhuuhuuuu! :-(

Det är någon annnan som läst din blogg, snyft, jag som verkligen hade räknat med en fin födelsedagspresent till mig själv!

Så kan det gå när man inte är snabb nog...

*ledsen*

Polly, deprimerad

Linda K sa...

polly: nämen faaan! vad dumt, det var ju DU som skulle ha den ju. Fortsätter att hålla ögonen öppna efter en åt dig!

Anna sa...

Vad bra med en liten påminnelse att ge komplimanger! Klart man ska göra det så ofta man har chansen. Det är som med äpplen - fem om dagen... Min chef och hans kommentar i morse "men oj vad blek och trött du ser ut" gjorde ju inte min dag direkt :-)

Anonym sa...

Oj oj oj oj oj oj
Vad tokigt det blev det var jag , men det var inte riktigt så.
Läste bloggen först nu när jag kom hem.
Jag såg kavajen häromdagen, så ringde jag och kollade på lunchen om den fanns kvar.
Du får gärna köpa den det kommer iallafall kännas som jag har en "tjuva"kavaj på mig.
ewa

Linda K sa...

ewa: nämen nu känner jag mig jättedum! Det var inte meningen att anklaga köparen! Tyckte bara så synd om polly. Ta INTE åt dig av mitt inlägg, snälla!

Anonym sa...

Jag vill att Polly skall ha tröjan nu.Det är ju hennes födelsedag .
Jag har kläder så det räcker.
Du kanske kan få kjolen.

ewa

Linda K sa...

ewa: vad gullig du är! hör med henne på http://pollybloggen.blogspot.com/

Linda K sa...

ewa igen: och förresten vill du sälja kjolen säger jag inte nej! är det medium? :)

Anonym sa...

tror att det är medium alla lappar var borta
ewa

Linda K sa...

du kan väl maila mig: linda@ling.se så pratar vi vidare!

Polly sa...

Ewa, stackars dig! Jag har ett personligt meddelande till dig i min blogg! Jag vill bara önska dig all lycka med jordens snyggaste kofta, se min brutalärliga avundsjuka som den allra bästa komplimang!!!!! :D