tisdag, oktober 7

Style by Linda K

Linda jag har ett uppdrag till dig! Behöver hjälp med min packning inför Parisweeekend nu på fredag! Turista och vräka i oss ostron och ostar och vin och så vidare. Hemresa söndag. Hjälp!

Och nu vädret: Paris bjuder till helgen på både sol, mol och några droppar regn. Det ser ändå ut att bli behaglig värme, som gjort för turistande och restauranghäng!Så vad ha med sig? Jag går ju själv i packningstankar inför en stundande huvudstadsresa (London om en hel del veckor, men för att citera mig själv: man kan aldrig vara ute i för god tid när det gäller packlistor!) och finurlar som bäst på vad som lämpar sig. 

Det jag gör när det rör sig om ett begränsat antal dagar på resande fot är att jag skriver upp de aktuella dagarna på en papper. Sen delar jag in dagen i dag och kväll. Då blir det lättare att få överblick och se hur man kan kombinera plagg på ett smart sätt. Man kanske använder samma par jeans att resa i på fredag dag som man går ut på galej i lördag kväll, men kombinerar med olika överdelar. Till exempel. 

Äh, jag skriver en hitte-på-packlista för Paris, och hoppas att du kan inspireras av den! Here goes: 

Fredag
Dag: reser i jeans, sneakers, tunnare tröja och kavaj/ fin jacka. Och en sjal eller pashmina om halsen (sjal är perfekt till allt!) Välj ett handbagage som funkar att ha som med-sig-på-stan-väska. 
Kväll: En riktigt cool partyklänning eller kjol (jag tänker paljettkjol!), svarta klackar, kavaj över axlarna. Chic partyväska. Även om man inte ska ut och dansa är det ju kul att klä upp sig kvällstid. Slå på stort!

Lördag
Dag: Turista-dags! Söt och skön vardagsklänning, svarta ganska tjocka strumpbyxor, sneakers och kavajen. Fast kavajen lär åka av frampå dagen, det ska ju bli varmt!
Kväll: ett par snygga svarta byxor, ballerinas eller klackar, fin blus/top. Poncho istället för kavaj/jacka!

Söndag
Dag och kväll: Antar att det reses hem på eftermiddag/kväll. På med jeansen igen. Jag är själv jättesugen på en grå collegetröja utan tryck, så vi säger en sån. Ballerinas eller sneakers. Kavajen eftersom det ser ut att bli molnigt. 

Jaha, det var en ganska slimmad packlista, den går ju så klart att vidga om utrymme finns. Det kan ju hända att man shoppar nåt fint också, som man drar på sig. 

Jag hoppas du får det underbart i Paris, Sofia!


2 kommentarer:

Sofia sa...

Men TACK! Fantastiskt. Packångesten som bortblåst!

Unknown sa...

sofia: hurra! bon voyage! :D