fredag, augusti 15

Jobbe

Vid morgonkaffet pratade vi om hur länge var och en har jobbat här. Jag har varit 13 år på FOI. 13 år. Fatta. Det är en oändlighet. Spontant får jag lite ångest när jag säger det högt.

Å andra sidan. Jag är fortfarande här för att jag har trivts väldigt bra. Jag har och har haft ett självständigt och utvecklande jobb. Jag har kunnat byta arbetsuppgifter och roller under dom här 13 åren. Man skulle kunna säga att jag har bytt jobb inom jobbet två-tre gånger. Statligt är dessutom förmånligt när man är föräldraledig och har barn.

Å tredje sidan. Jag ska väl jobba drygt 20 år till, minst. Det vore ju trevligt att vidga sina vyer under den tiden.


4 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Det är lite konstigt det där, att man liksom nästan skäms för att man jobbat på ett ställe så länge. Det är ju bra om man trivs ju.

Och staten har mååånga bra fördelar, jag säger bara semesterdagarna!

B-M sa...

He, jag har varit 20 år på "samma" ställe....namnet på bolaget har bytt två ggr, det har fusionerats, köpts till bolag, sålts bolag....men jag är kvar :). Har väl bytt jobb en sisådär 5-6 ggr under åren men aldrig känt behov att söka mig bort, det bjuds på omväxling hela tiden ändå! Jobbar på ett stort bolag (ca 20000 anställda) inom verkstadindustrin. mvh B-M

Unknown sa...

i will not: men eller hur. jag känner mig lite gammal för att jag inte byter jobb. och ska man byta gäller det ju att hitta något ÄNNU bättre. herregud ja, semesterdagarna! :D

b-m: men precis, när man byter jobb inom jobbet är det ju ibland som att byta jobb helt!

Viveca sa...

Jamen jag säger som I Will not...
-trivs man så ska man väl jobba på? Om man dessutom kan utvecklas på det arbete man är. Inte byta för bytandes skull liksom.