måndag, november 23

Voddler-vinnare!

Men herregud vad många bra filmtips jag har fått! Tusen tack alla. Skulle behöva ta ledigt en vecka och bara plöja, både nya osedda och gamla nostalgitrippar.

Jag önskar att jag hade 30 Voddler-inbjudningar. Men jag måste välja tre. Så... *sånt där stilla trumljud* ... vinnarna är:

  • Transamerica
    Det är en fin liten historia om Bree, född Stanley, som sliter med två jobb för att ha råd att betala för den sista operationen som krävs för att hon äntligen ska bli en kvinna. En dag får hon ett samtal från en pojke som påstår sig vara Stanleys (alltså Brees) son. Jag älskar filmen, har sett den ett flertal gånger och fast den ger ångestknip i magen både en och två gånger så är den trots det en väldigt fin film.
  • Pojken i randig pjamas
    Den utspelar sig under andra världskriget och är baserad på en bok. Den är helt fantastisk, måste ses. Man blir otroligt berörd!
  • Barfuss
    Jag tycker att alla (inkl du:) ) borde se en tysk film som heter Barfuss. Den ses bäst på orginalspråket, men om man bortser från den förskräckelsen är filmen ett mästerverk! Huvudrollerna innehas av Til Schweiger, Tysklands svar på Mads Mikkelsen (inte riktigt lika het men nästan) och Johanna Wokalek. Wokalek spelar en förståndshandikappad kvinna som bestämmer sig för att Schweiger är hennes livs kärlek. Fantastiska skådespelare, historien håller hela vägen även om det är en romantisk komedi, och filmen har ett av de bästa soundtracken ever. Filmen blev en succé i Tyskland, nu är det dags att Sverige också upptäcker den!

Grattis Maija, Rebecka och Kajsa! Maila mig på iabloggar snabela gmail punkt com så fixar vi Voddler till er.

Och alla andra får pussar och kramar i stora lass!

7 kommentarer:

Cissi sa...

Fantastisk motivering för "Pojken i randig pyjamas"...dessutom var titeln inte ens rätt stavad.
Hälsar Surt sa räven, besviken medtävlare

syster A sa...

Pojken i randig pyjamas är underbar, sorglig och tragisk. Etsar sig fast i hjärteroten.

Trevlig kväll /A

Linda K sa...

cissi: jag har såklart kollat upp alla filmer jag inte sett för att få veta mer och bilda mig en uppfattning. trist inställning!

syster a. mmm ser fram emot den! måste läsa boken också :)

Fia sa...

Tråkigt med dåliga förlorare. Förresten, hann inte chokladen och vinet fram innan tävlingen var slut? Nä, tänkte väl det.

Linda K sa...

fia: ajdå ;)

Anonym sa...

Jag som redan hade bestämt vilka filmer jag skulle kolla på... Säg att jag i alla fall vara nära ;)
/petra

Linda K sa...

petra: ALLA var nära! det var skitsvårt att välja ut så få :)