söndag, november 22

Anyone for Voddler?

Voddler är en ny och unik filmtjänst som gör det möjligt att enkelt och lagligt titta på film hemma. Tjänsten är reklamfinansierad och därmed gratis att använda. Det fungerar ungefär som Spotify, det vill säga man laddar ner Voddler på sin dator och väljer vad man vill titta på ur deras filmbibliotek - som hela tiden växer.

För att kunna använda Voddler krävs en inbjudan. Med hjälp av Bredbandsbolaget tänkte jag dela ut tre stycken till er. För att vara med och tävla så skriver du ditt bästa filmtips ever med en motivering varför jag borde se den filmen.

Jag väljer tre vinnare på måndag kväll. Och förtvivla icke, om du inte vinner här kan tävla om Voddler-invites på: bredbandsbolaget.se/voddler.

Hit me!


UPDATE: Tävlingen är avslutad!

47 kommentarer:

LindaKfan4ever sa...

Åh, min absoluta favorit är Broarna i Madison County. Först och främst pga Clint (ögongodis deluxe om du frågar mig :))

Det handlar om en kvinna som är gift och har barn när hon plötsligt råkar träffa på en man som förändrar hennes liv. Hon vill gärna följa med honom men offrar sig till slut pga familjensskull. Det är en film som handlar om att välja rätt kärlek, och jag alltid rädd att jag ska välja fel :-)

Jag tror förvisso att du redan sett den, men det är en lugn och fin snyftarfilm! Vill du skratta så titta på Goodbye Lenin, en film som handlar om en son som låtsas att tyskland fortfarande är delat så att Mamman inte ska få en till hjärtattack!

AnnaEn sa...

Nyckeln till frihet - den bästa filmen ever!!!

Unknown sa...

Men åh, mitt bästa filmtips EVER? Det finns ju så många. Aja, det måste väl bli Transamerica. Det är en fin liten historia om Bree, född Stanley, som sliter med två jobb för att ha råd att betala för den sista operationen som krävs för att hon äntligen ska bli en kvinna. En dag får hon ett samtal från en pojke som påstår sig vara Stanleys (alltså Brees) son.

Jag älskar filmen, har sett den ett flertal gånger och fast den ger ångestknip i magen både en och två gånger så är den trots det en väldigt fin film. Jag tror att du kan gilla den :)

Lotta sa...

Forrest Gump! Den har allt. Spänning, skratt och gråt. Dessutom får den mej att tänka till. Vad är viktigt i livet. Att våga ta dagen som den kommer.

Jag har ofta nominerat denna film till bästa film- alla kategorier.
Hoppas du inte sett den för då har du något se fram emot. Å andra sidan kan den ses nästan hur många gånger som helst. Och hur många filmer kan det?

Lotta

Anna sa...

The Notebook! Blev själv tipsad om den av mitt ex. Väldigt fin film,som bara måste ses! Jag grät i 2 timmar ;)

Jessica Å sa...

Du måste såklart se Napoleon Dynamite. En amerikansk independentfilm från 2004 som man antingen älskar eller hatar. Jag älskade den. Den handlar egentligen inte om någonting alls. Napoleon bor med med sin bror Kip hos sin mormor. Medan Kip tillbringar all sin tid på internet för att hitta en tjej tillbringar Napoleon tiden med att rita mytologiska djur och hjälpa sin vän Pedro - den ende i skolan med mustasch - att bli elevrådsordförande. När farmodern råkar ut för en sandbuggy-olycka flyttar deras morbror Rico in för att ta hand om dem. På www.tshirtplace.co.uk kan du köpa en "Vote for Pedro"-t-shirt. Bara en sån sak...

Rebecka sa...

Du måste se "Pojken i randig pjamas". Den utspelar sig under andra världskriget och är baserad på en bok. Den är helt fantastisk, måste ses. Man blir otroligt berörd!

emve sa...

Jag skulle rekommendera Pans labyrint (El laberinto del fauno) från 2006. Den är vacker, läskig, sorglig, mörk, fantasifull och gripande. Och i slutet undrar man vad som egentligen var på riktigt och vad som var en liten flickas försök till flykt från en grym verklighet till en fantasivärld. Underbar!

qi sa...

Gökboet med Jack Nicholsson! Den gjorde mig euforisk på sin tid...

Josefine sa...

Jag tycker att du ska se "Bienvenue chez les ch'tis", en fransk film som lockade fler biobesökare än Titanic. Det är en komedi som handlar om en man som pga jobbet tvingas flytta från södra Frankrike till den norra delen av landet. Mannen har mängder med fördomar mot folket i norr och filmen är helt enkelt hysteriskt rolig. Se den!

Ida sa...

Jag vill tipsa dig om Breaking the waves. Det är min absoluta favoritfilm. Aldrig förr har någon film drabbat mig så hårt känslomässigt. Jag var helt tagen och förtvivlad. Filmen visar verkligen vilken stark makt kärleken har.

Kajsa sa...

Jag tycker att alla (inkl du:) ) borde se en tysk film som heter Barfuss. Den ses bäst på orginalspråket, men om man bortser från den förskräckelsen är filmen ett mästerverk!
Huvudrollerna innehas av Til Schweiger, Tysklands svar på Mads Mikkelsen (inte riktigt lika het men nästan)och Johanna Wokalek. Wokalek spelar en förståndshandikappad kvinna som bestämmer sig för att Schweiger är hennes livs kärlek. Fantastiska skådespelare, historien håller hela vägen även om det är en romantisk komedi, och filmen har ett av de bästa soundtracken ever. Filmen blev en succé i Tyskland, nu är det dags att Sverige också upptäcker den! :)

Kajsa sa...

PS: Naturligtvis menar jag att man ska se filmen på originalspråket och med svensk text (om man inte anser sig vara en fena på tyska vill säga)

Cecilia sa...

Du ska ju såklart se Till sista andetaget (À Bout de Souffle/Breathless). Med skitsnygga Jean Seberg och Jean-Paul Belmondo. Paris, en cool tjej med avundsvärt snyggt hår och snajdiga kläder. Och en snubbe, lite för cool för sitt eget bästa. Drama som inte går att inte gilla.

Sanna sa...

Ååååh...då måste det ju bli Seven Pounds med Will Smith. Kräver sin kvinna eftersom risken finns att man annars stänger av efter en halvtimme, skrikande nåt om smörigt romantiskt dravel. Förbered lämpligen med ett glas rött, lägg dom kritiska glasögonen på hyllan och plocka fram näsdukspaketet. Uh, blir tårögd ända in i hjärteroten bara jag tänker på Willekillen i en av slutscenerna i den filmen...

Malin sa...

Kan inte vara någon annan film än "Antonias värld". Man får följa ett par generationer kvinnor i Holland som tar för sig av livet och gör allt för att få i hop familjelivet, vare sig det är med en man, rätt man, fel man eller helt utan. Fantastiskt fin film som kan bjuda på en tår eller två om man är på det humöret. Se den!

betraktelser sa...

The Notebook - den absolut vackraste filmen som finns om kärlek. Ses med fördel själv en kväll när man behöver få gråta ut. Det är hulkvarning! (alltså inte hulk som i hulken utan gråt-hulk:-))

Nania sa...

En underbar film är The Story Of Us, eller berättelsen om oss som den heter på svenska, Filmen handlar om ett par som går igenom en relationskris och som är berättad på ett skarpt, insiktsfullt och oerhört gripande sätt. Bruce Willis och Michelle Pfeiffer gör fantstiska skåderspelar insatser.
rekomenderar varmt den här filmen! =)

Ulrika Gabriel sa...

Det finns bara EN film som jag har sett fyra gånger på bio och ett otal gånger hemma på video/dvd. Första gången jag såg den på bio var jag helt tagen i veckor. Jag älskar storyn, skådespelarna, bilderna, skönheten, glädjen, sorgen, musiken och DELFINERNA.
Jag talar om "DET STORA BLÅ" 1988) regissören Luc Bessons tolkning av fridykaren Jaques Mayols liv. Underbart tonsatt av Eric Serra.
Alldeles alldeles underbar...
Om du inte har sett den är det bara att gratulera, för då har du något fantastiskt att se fram emot.

Anonym sa...

Slumdog millionaire - En fantastisk film som visar på den enorma klasskilnnad som finns i Indien och att man trots fattigdom kan komma någonstans i livet ändå om man är duktig. När man ser denna film får man en känsla om att allt faktiskt kan vara möjligt.
/Anna

anna-bjornberg@hotmail.com

Cissi sa...

Amores Perros - Älskade hundar! Samme regissör som gjort Babel och 21 Grams, och den här är minst lika fantastisk som de andra två. "If you want to make God laugh - tell him your plans" är en av replikerna i denna intensiva berättelse om våld, svek, kärlek,beställningsmord och hundslagsmål. Filmen griper tag från första sekunden, och Gael García Bernal i en av huvudrollerna bidrar till filmens dragningskraft - hans läppar kan jag drömma om en hel natt...

Anonym sa...

Filmen shooter - går faktiskt på TV4 ikväll - så slipper du belasta bredbandet. Men det är faktiskt en grymt bra film!!! Action - som man blir riktigt fast i... Se den!!!

rikwes@gmail.com

Librarybeth sa...

Svårt, det får bli två förslag fanns det kanske diskvalificerar mig istället... however mitt tips är Timmarna för i den filmen huserar tre eminenta skådespelerskor kring ett litterärt verk av Viginina Wolf. Storyn är uppbyggd i tre olika tidperioder och tre olika levnadsöden som alla på något märkligt vis berörs av Wolfs bok Mrs Dalloway. Urbra! Och så slänger jag in Lost in translation för dess meditativa berättarstil om några märkliga dygn i Tokyo och bekantskapen mellan en ung tjej och en något avdagad skådis. Utmärkt film.

Fia sa...

Åh!Det måste ju bli Den siste Mohikanen. Har sett den fem gånger, minst. Jag började väl förstå historien efter två-tre gånger. Engelsmän+fransmän=lite rörigt. Sista gången tittade jag med min älskling som inte hade sett den. Jag utgick från att han inte heller förstod så jag pratade mig igenom nästan hela filmen och förklarade så tydligt jag kunde... Hade jag inte behövt-han förstod direkt... Jag tittar t o m om den går på TV, fast jag har den på DVD.

Fia sa...

Å här smyger hon in en till: Love Actually.

Karin Bengtsson sa...

År 2011 kommer filmen "A History of Love" ut. Den baseras på boken med samma namn, skriven av författarinnan Nicole Krauss, och den är det finaste jag någonsin läst. Jag grät och skrattade om vartannat och slogs ständigt av känslan "åh, det är precis så här det är", blandat med känslan "åh, varför har inte jag skrivit det här!".

Det är alltså med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot denna film (det är ju alltid riskfyllt att göra film av en bok) men jag vill ändå inte missa att tipsa om den! För att inte tala om boken förstås! LÄS!

Så - film och boktips i ett!

Med vänlig hälsning
Karin

Kristina Nilsson sa...

Delikatessen! Fransk film som har allt om man vill skratta. Första gången jag såg den kom jag in mitt i filmen och skulle inte alls spendera så mycket tid framför tv:en men jag kunde bara inte slita mig. Se den och kom in i en surealistisk värld du bara får se i en fransk film. Handlingen går inte att berätta den är bara helt fantastisk.
Delikatessen, glöm inte det. hälsningar Kristina

Cecilia sa...

Svårt svårt... Men "Älskar dig för evigt" var en film som fastnade; danskarn kan ju göra bra film.
Kram Cecilia

Anonym sa...

"Sometime something so bad happens, that a crow can bring back the soul to put wrong things right."

Min absoluta favoritfilm genom tiderna är "The Crow" med Brandon Lee. Filmen handlar om ett ungt par, Shelly och Eric, som mördas dagen före sin bröllopsdag av ett gäng kriminella. Ett år efter deras död hämtar en kråka Erics själ och han får en chans att hämnas sin och sin älskades mord.

Det är en fantastisk film på så många plan! "The Crow" är väldigt mörk, innehåller mycket våld men är också genomsyrad av kärlekens enorma kraft. Kärleken mellan två älskade och kärleken mellan mor och barn. Filmen väcker tankar kring vem som är ond och vem som är god, kan man vara båda delarna? Och hämnd, är det rätt? Är hämnd befogad?

Jag kan hålla på i en evighet med mina kärleksförklaringar till "The Crow". Se den.

/Veronica

Åsa sa...

Smala Sussi!!! Den är ju bara bäst. Du får skratta som aldrig förr!

daisy sa...

Jag gillar verkligen Into The Wild. Men ett tips bara.. Chips och dip är ingen bra idé till den här filmen. Och jag tänkte, att just därför passar den ju ganska bra nu såhär i sundhetstider och allt. Men det sunda går bort det med till denna rulle. Till och med fruktsallad.

Anledningen till matförbudet är för att jag gjorde misstaget att käka lite chirre till filmen. Och jag kan ju säga att jag äcklade mig själv ganska rejält. Varje chips bara växte i munnen. Sådär satt man, halva filmen, och kväljde.

För den där filmen gör verkligen att det svider i magen och isar efter ryggraden.

Så om du inte redan sett den, GÖR DET!

ps. jag är svag på baserade-på-verklig-historia-filmer. ds.

hallinbloggar sa...

Inget på TV en kväll och vi upptäckte att "Big Fish" visades på 9:an. Vi, sambo, tonårsbarn och jag blev helt knockade. Vilken fantastisk saga av Tim Burton. Det är vackert, tänkvärt och alldeles underbart! Se den!!!

A.K sa...

Give it to me baby... aha... Jag är ju hemma med 2 barn och sunkar runt. Ja, du fattar läget. I need it baaaaadly!

Åsa sa...

Oj så många. Och så seriösa filmer. Det här blir svårt för mig som mest ser en massa lättviktsfilm. För mig är film mest avkopling. A room with a wiew är hur som helst en av mina absoluta favoriter. Billy Elliot en annan. Fast just nu är jag lika insnöad på vampyrer som du så det får nog banne mig bli En vampyrs bekännelse. Den har allt en vampyrälskare kan önska sig, rejäla huggtänder, snygga karlar och en hel del blodsugande.(och tänk vilken nytta jag skulle ha av Voddler på alla mina långa tågresor;)

Nina sa...

Oj, oj, oj... Ever alltså... Jag såg att en del tipsat om "The Notebook" och det är ju en gråtfest om något. Och. Så. Är. Han. Ju. Så. Snygg. Men man kan ju sätta saker i relation till varandra och då kan man se "Lars and the real girl". Samma snygga kille, några kilo tyngre och några mackor för få för en picnic. Han blir kär, men inte i vem som helst (i vem får du se om du faktiskt tittar på filmen). Den är öststat och Amerika på samma gång. Den får dig att uppskatta det du har och se på männsikor på ett annat sätt. En liten stund iallafall. Det är härligt att se att han är en riktigt bra skådis bakom den snygga fasaden i den där gråtfesten (som jag faktisk gillar väldigt mycket också).

Det här tipset får du från någon som precis varit och sett en viss Vampyrfilm på bio och fått behagliga rysningar vid väl valda tillfällen. Man blir aldrig för gammal för lite L-O-V-E!

Veronika sa...

Min absoluta favoritfilm är Donnie Darko. Den måste du se! Inte bara för att snyggingen Jake Gyllenhaal (och hans syster Maggie) är med utan för det är en helt underbar film helt enkelt! Go and voddla it up ;)

Anonym sa...

Tillsammans är man mindre ensam....den gör dig lycklig i hjärtat.

Anna sa...

Jösses så svårt det blev...
Det finns så många bra filmer som berört på olika sätt och det är sällan jag blivit besviken på Meryl Streep. Därför blir filmtipset en oldie-goldie; Mitt Afrika

Hanna L. sa...

Åh, håller med Kristina ovan: Delikatessen. Eller med lite tysk tvist i titeln: Delikat Essen...

Anonym sa...

Truly, Madly, Deeply. En underbar sorglig, rolig och bra engelsk film med Juliet Stevenson och den alltid lika lovely Alan Rickman. Pojkvän (Alan R) dör och flickvän (Juliet S) kan inte gå vidare så för att hjälpa henne på traven kommer han tillbaka. Med sig har han dessutom några andra döda kompisar och de gör sitt bästa för att visa att allt kanske inte var så kul.... Som sagt, superbra. Hjärtskärande sorglig om förlust och att gå vidare med livet, men full av hopp och så rolig!
/petra

Unknown sa...

Juno. Otrolig film, varm och underhållande. Fantastisk musik och lysande skådespel!

PiaL sa...

Tänkte tipsa om Juno, men någon annan hann före, så det får istället bli Life of David Gale med Kevin Spacey och Kate Winslet i huvudrollerna. Om ett ständigt omdebatterat ämne (dödsstraff) och en bra tvist på slutet. Se den!

Maria sa...

Mitt bästa filmtips är att se Breakfast at Tiffanys. Den borde du verligen se för den är inspirerande på så många plan (självständig kvinna, coola kläder, rolig dialog) och för att den skapar omåttlig lust att bära pärlor och stora solglas!! Och det ger ju lite omväxling i novemberrusket...

/Maria (mammaledig filmälskare...)

Sara sa...

Några av mina favoriter är ju redan tipsade (Juno, Pans Labyrint och Amores Perros) så jag tipsar om Little Miss Sunshine istället. En originell film om en säregen familj som bilar genom USA när dotterna kvalificerar sig för en skönhetstävling. En fillm med många minnesvärda karaktärer som man hinner bli både ledsen och glad av innan den är slut!

Anna Bergman sa...

Åh! Jag vill vinna. Skulle vara den perfekta försenade födelsedagspresenten (fyllde år i lördags). Jag vill tipsa om Parfymen. En speciell men spännande saga om en man med en speciell näsa. men jag gillar framför allt filmen för att den är så himla vackert filmad.

Marie sa...

"Den engelske patienten" Varför? Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Juliette Binoche. Tyvärr inte Mads...

Katharina sa...

Gourmetklubben, eller Gourmet Club som den heter på originalspråket (finska). En timme gourmetmat i en exklusiv finsk (herr)klubb. En suspekt ingrediens med osannolika biverkningar. Och lite gangsterfasoner på det. Det låter sämre än vad det är, för egentligen är det ruskigt bra.