tisdag, december 23

Mappa

- Vill mamma ha lite mer kaffe?

- Vad vill pappa se på tv?

Pratar ni också så om er respektive? Vi har helt papp- och mammifiserats här hemma. Utom när jag är arg, då säger jag ÄLSKLING eller makens namn väldigt tydligt.

15 kommentarer:

Mustardseed sa...

Nejnejnej, sluta genast! Gör ni så ute bland folk också? Jaja, även solen har fläckar...;-)

Anonym sa...

BIG no-no!

Josefine sa...

älskling får verkligen en extra dimension när det används vid ilska.

Pia Wester sa...

Jag skulle gärna kalla min man alla möjliga olika smeknamn om jag bara fick fatt på honom! Men i jul ska jag väl lyckas hindra honom från att jobba några timmar iaf...;-)

Anonym sa...

Jag skriver under på det där med att säga fästmannens namn väldigt högt och tydligt när jag är arg. :)Papp och mammifierings-frågan kan jag inte uttala mig om. Gooo juuul!

Linda K sa...

alla: naturligtvis bara hemmavid ;) kom igen nu spännisar, erkänn att det slinker ut ett och annat ordbajs hemma hos er också!

ps. och så är vi småbarnsfamilj också...

Anonym sa...

hahaha - vi har blivit bättre på det där nu när barnen är större. Men när jag är arg - det är nog den enda gången jag säger min makes namn. Väldigt tydligt ;)

Petra sa...

Nej, nej

Anonym sa...

hmm, intressant! vi kallar varandra mamma och pappa hela tiden när vi hänvisar till varandra i samtal med barnen, såklart, men annars så... nämen, det blir helt blankt!! vi hinner nog inte prata så mkt med varandra helt enkelt, så jag vet inte!! eller så är vi inte artiga nog att fråga varandra om tex en kopp kaffe på annat sätt än: "kaffe?" och svaret blir antagligen (inget) och det betyder "nej tack, älskling, men snällt att du frågade" alt, "yes please".

Solrosfrö sa...

Ha ha, visst är det så. Och mormor, morfar, farmor och farfar åker med av bara farten. Min mamma kallar jag numera mormor....

Jessica - bymom.se sa...

Vi försöker att begränsa oss genom att bara säga så när vi pratar med och om lillan.

GOD JUL!

Minna sa...

Inte än... men det kanske kommer...

Linda K sa...

alla: så ere, så ere :P

Anna sa...

Absolut inte!! Bara nar man pratar till barnen, aldrig till varandra - huga!

Linda K sa...

anna: jamen näturligtvis när barnen är med. vilket dom ju är nästan hela tiden. och när man hel atiden mappar dom blir det till slut så att jag frågar min man om pappa vill ha en macka till :P