fredag, december 26

Gyllene skor?

Jag har en undran. Eller, Merete har en undran, som jag framför. Om man vill ha guldfärgade stövlar, hur gör man då? Kan man spraya dom? Med guldfärg? Inte sådär blingbling utan mer dämpad guldfärg ska det vara. Någon som har erfarenhet av hur det fungerar?

Tack tack från mig och Merete!

9 kommentarer:

Elin sa...

jag är faktiskt en erfaren guldsprayare, man blir det när man jobbar med teater. men min erfarenhet är att det skavs av väldigt snabbt, tyvärr...

Anonym sa...

Takk Linda og Elin, hadde en mistanke om at det kan bli vanskelig å få fargen til å sitte...

Anonym sa...

Spraya skorna dagen innan, räkna med att det bara håller en fest. Har testat med gott resultat, men tag inte dina dyraste pjuck!

Anonym sa...

Har samma erfarenhet som Elin, också van teaterguldsprejare...skavs fort bort. / Nel

Elin sa...

Dessutom (och det här ska läsas med en bitter ton) fastnar det på varenda klädesplagg som råkar nudda det guldsprayade. Åtaliga är de plagg jag fått slänga på grund av guldfläckar. Värdelöst!

Översättarhelena sa...

Jag köpte en gång för flera år sedan denna skofärg i silver och målade ett par sandaler. Det höll faktiskt en sommar!

Anonym sa...

tusen takk for svar alle sammen, har vært til stor hjelp!:-) Skal sjekke ut fargen översättarhelena prøvde, ellers må jeg vel la drømmen om gullstøvler fare, flassing og avfarging på klær er ikke noe å trakte etter...

PGW sa...

Kan bara instämma med övriga. Färgen ger sig. Min skomakare (som vet allt om skor och läder, verkligen) säger att det tyvärr inte finns några bra skinn- och mockafärger för hemmabruk. Dystert.

Anonym sa...

PGW: Ja da så, tenkte å sjekke med min skomaker også, ikke at jeg tviler på hva din sier, men.... ellers får jeg vel se om jeg overlever uten mine gyllne skor (eller støvler):-)
Igjen tusen takk alle!!