tisdag, oktober 24

Blond?

Jag gjorde det igen. Jag somnade en timme i sonens säng när det skulle nattas. Tröstar mig själv med riskakor.

Ok, här kommer veckans kanske dummaste grej. För länge sedan, i begynnelsen och allt det där, köpte jag Blonde av Joyce Carol Oates på engelska. Förväntansfullt. Men det tog bara stopp. Och det ska det ju inte göra, I´m her number one fan. Likafullt, stopp tog det och jag kom aldrig igång. Så jag köpte den på svenska på senaste bokrean, för skam den som ger sig. Började alldeles nyligen. Och det grå bra nu. Nästan, förutom en sak, boken är en tegelsten och omöjlig att bära med sig. Jag förnekade det först, men redan första gången jag skulle ha ner den i väskan kom jag till insikt: detta går aldrig. Vad har man för glädje av en bok som bara läses en stund på kvällen i sängen (eller inte alls om man envisas med att somna i sitt barns säng)? En bok ska vara med en jämt överallt konstant. Till jobbet, kanske på lunchen om det är riktigt spännande, från jobbet OCH i sängen på kvällen. Så idag köpte jag boken .Igen. En tredje gång. På svenska. På pocket. Jag kallar det "köp en, betala för tre".

19 kommentarer:

Anonym sa...

har också den boken, i pocket på engelska...men oj vad den är svår att komma in i...tror jag har försökt tusen gånger, så klart inte, men minst 10 iaf ;)

Anonym sa...

Pocket är bäst när det är så tjocka böcker, för självklart måste man kunna ha boken med sig i väskan. Har precis läst "Blonde". Så otroligt bra.

Anonym sa...

Jag har precis börjat på Blonde med, riktigt bra!

Jag har gjort så med "Pretty Woman". Först VHS, sedan VHS "Director's Cut" och sist men inte minst, DVD! ;)

Anonym sa...

Jag har försökt läsa Blonde på svenska några gånger, men det funkar inte..

Lindisen: omg! SÅ bra är väl inte filmen?!!

Linda sa...

åh, du är för skön! *asg*

Linda K sa...

elin: då testar vi på svenska :D

sara: ser fram emot min!

lindisen: shit, säger som anna, är den verkligen SÅ bra? :D

anna: jag gör ett tappert försök nu :)

linda: :)

Anonym sa...

De första trehundra sidorna gick bra, sen tog det stopp - eller blev lååång, pågående paus... Även pocketvarianten är för tjock, så tjock att limmet lossnade och alla lästa sidor ramlade ut när jag låg på stranden och läste i somras (limmet mjuknade i värmen), den blev ju i alla fall lite tunnare då :-)

Linda K sa...

karolina: ha ha ha hoppas att det var redan lästa sidor som försvann då :D

Anonym sa...

Har Blonde som inbunden (är lite bokfascist och vill helst inte köpa pocket...)och jag kna inte mer än hålla med..Har inte läst den just för att den är för tung att läsa i sängen och att bära med i väskan. Samma öde har hänt med Sylvia Plaths dagböcker som cokså står oläst i bokhyllan. Varje dag tittar jag lystet på dem och jag bara måste läsa dem!!

Först ska jag bara plöja igenom de pockets som jag lånat av min mamma :-)

Linda K sa...

jessica e: man får helt enkelt köpa pocketvarianten också, och låta den inbundna stå vackert i hyllan :D

Anonym sa...

Jag körde på pocket (svenska) direkt och det fungerade bra! :-)

Linda K sa...

sara: låter betryggande :D

Anonym sa...

vet precis vad du menar, jag är inte heller den som fyller väskan med tegelsten...

du har för övrigt inga bra boktips i övrigt? far till vietnam om en vecka och är borta i två månader, anar att jag kommer läsa en och annan bok under den tiden...

Anonym sa...

Det där, att köpa den i pocket, borde jag gjort i somras. Jag lånade tegelstensvarianten från bibblan och åkte från Umeå till Öland med den rackarns boken i släptåg. Resultat: Ond axel och inte hann jag läsa ut den innan den ville hem till sitt bibliotek igen! Slutsats: Ska leta rätt på en pocket efter jobbet idag!

Linda K sa...

johanna: kolla in här :)
www.lindaklaser.blogspot.com

ida a: fetböcker är pest även om innehållet kan va prima. Hoppas du hittar nåt bra!

Anonym sa...

Linda - turligt nog är Blonde är en av de få böckerna som verkligen är värd att köpas tre gånger :)

Linda K sa...

enteranniesworld: tur i oturen då :)

Anonym sa...

Åh, nu blir jag (trots allt prat om hur tjock, otymplig och svårstartad den är) sugen på att låna hem den från bibblan. Har läst några av Joyce Carol Oates andra böcker (de som är skrivna mer för ungdomar) och hon är en grymt bra författare! :)

Linda K sa...

julia: ja hon brukar vara kanonbra, så jag litar på att den här ska vara det också :)