lördag, juli 8

Min farmor

Min farmor fyller 91 år nästa vecka. Hon är världens bästa farmor såklart. När jag blir gammal hoppas jag att jag får vara lika pigg och rar och smart och nöjd som hon är. Farmor är så där lantchic. Hon har söta små blusar, egenhändigt stickade koftor i vackra färger, byxor och söta damskor. Eller tofflor. Eller gummistövlar. Och så bor hon på landet. I ett stort hus, ensam sedan farfar gick bort för några år sedan. Hon grejar i trädgården och lusthuset. Och bakar bullar och kakor och bröd. När sonen vaknar från middagsluren ska vi gå ner och hälsa på henne. Och fika såklart. Det är obligatoriskt. Det finns alltid bullar och minst två sorters kakor.

Farmor, när jag blir stor ska jag bli som du. Utom när det gäller det där med bakning då...

UPDATE: Idag var farmor klädd i beige jättesöt blus med rundad krage och bröstfickor (som hon köpt typ på 60-talet som som är helt rätt igen), benvita byxor och ljusbruna sandaler med liten klack och öppen tå. Jag säger det igen: lantchic!

4 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Vad får farmor i 91-årspresent då?

Linda K sa...

helena: en 91-årig farmor har allt. Och då menar jag allt. Men hon gillar att ta ett glas cherry på kvällskvisten, så kanske en flaska sånt :)

Gagga sa...

Underbart! Min farmor blev 97 o klarade sig själv in i det sista. Visst vill man bli sån. Fast min drack inte cherry. Det ska jag göra när jag blir över 90 :)

Linda K sa...

gagga: farmorar är goa! jag ska också bli cherry-dam när jag blir 90 :D