torsdag, december 5

Tankar om Thulin

Camilla Thulin sa en del bra grejer igår på Klara K-dagen. Som hon också säger i sin bok. Som att...

  • vara i den ålder man faktiskt är och inte sträva efter att se yngre ut. För det är ändå inte klädsamt.
  • acceptera den storlek man har. Storlek 36 eller 40 eller 48 är bara siffror. Använd måttband och välj den storlek som faktiskt passar dig och som sitter snyggt på dig. 
  • tänka att de där plaggen ska jag ha när jag har gått ner fem eller tio kilo. Ain´t gonna happen. Bort med såna kläder ur klädkammaren. 
  • det är helt ok att se ut som en kvinna. Man är lika professionell i klänning som i kostym. 

Sen sa hon en del mindre kloka saker också. Eller åtminstone sånt som jag inte håller med om. Att det är mer kvinnligt med långt hår än korta frisyrer (eller nåt åt det hållet), att det inte är särskilt klädsamt med "herrglasögon" (mina favvo), att kvinnor som åldras inte ska färga håret för det ser onaturligt ut (just blekt), och en del andra knasigheter.

Men sammantaget, like på Camilla!

4 kommentarer:

Peace in mind sa...

Ja inte har hon koll på allt inte...vi kan ju se på det hela med lite mer urskiljning;)

Anonym sa...

Fast det där med hår, tror du inte hon menar desperay färgande för att dölja grått. För där kommer en gräns emot, tycker jag, när det inte alls är klädsamt längre....hoppas man vågar låta det gråa regera då det är dags :)

Mvh B-M

Elin sa...

Många klokheter att förlika sig med! Dock håller jag med dig det där med håret. När jag hade kort hår fick jag MASSOR av komplimanger. Nu långt i hästsvans = inget som hamnar på löpsedlarna om man säger så.

Jag tycker DU ska skriva en stilbok! Kan bli hur bra som helst! Bilderna är ju redan klara!

Unknown sa...

pim: word :)

b-m: nja, inte enbart. men visst, det är en tolkningsfråga såklart :)

elin: det var nog fokus på att kvinnor i 50-60årsåldern känner press på sig att klippa kort för att det inte lämpar sig med långt. konstigt tycker jag!

Tack vad snällt! och vad kul det vore :D