måndag, september 9

Djup tanke om ytliga ting

Folk på jobbet förknippar mig ofta väldigt mycket med mode. Med kläder och skor, nya plagg varje dag, koll på vad som är "inne" - det är Linda det. Tipsar mig när dom sett någon utställning eller läst om något som involverar kläder. Frågar mig om kilklack fortfarande fungerar (svar: ja) och om det är helt ute med jeansjacka (svar: nej). Kommenterar mina outfits (men ytterst sällan någon annans). Berättar om fynd dom gjort i helgen. Undrar om det verkligen är säkert det där med näthandel. En del går så långt som att säga Du som gillar shopping! (jag är själv inte av den uppfattningen att intresse för mode och stil behöver hänga ihop med shopping, men smaken är som baken) Det är för det mesta kul men ibland också sådär. Det är inte hela jag, det där med klackar och ulliga tröjor. Jag har annat också.

Ibland funderar jag. Om jag är rätt. Om jag borde vara någon annanstans yrkesmässigt. Som har mer av det ovan nämnda.

För fundera kan man ju alltid.

9 kommentarer:

Garderobenmin sa...

Plus att många alltid ursäktar sig för en när de tror att jag/du som är intresserad av kläder inte tycker att de klätt sig bra nog...stressar mig ibland.

hege sa...

Funderer på det samme - stadig vekk! Men så stopper det alltid med at jeg liksom ikke klarer å pønske ut hva slags jobb jeg da burde hatt... Gode tips mottas med takk! :-) (Og så har jeg det jo ganske så bra i den jobben jeg har også, så det er jo ikke sånn at det er akutt heller...)

Unknown sa...

liten: ja det också.

hege: jag trivs jättebra på mitt jobb också, men ibland funderar man ju... :)

Anonym sa...

Precis så där går jag också omkring och funderar.... Som personalansvarig (sån där HR människa :)) är det inte alltid så roligt/passande att bli förknippad med allt det där ytliga. Det rimmar liksom lite illa.
//Monica

Unknown sa...

monica: hear hear :)

Anonym sa...

Jag är känd som kvinnan med skorna, men det är i en mansdominerad arbetsplats och jag kanske rår för det alldeles själv. " Äger en kvinna i genomsnitt 15 par skor? Per säsong eller? Nej, jag har iallafall mer skor än så. 15x4....jag har definitivt mer." Detta är fler år sedan jag kläckte ur mig och jag har inte vågat räkna min skogarderob, vilket de tjatar om ibland.
Helle

mis(s)match sa...

I mitt yrke känns det ibland ännu lite värre. För varför har jag så himla många kläder/skor/väskor. Och varför cyklar hon i klack (i mörkret halva året). Hade jag fötts nu hade jag kanske satsat ändå på att bli industriell designer eller så (som jag hade satsat på om jag inte lyssnat på mina föräldrars råd- var tom anmäld till teknisk högskolan-). Å andra sidan, är det väl skönt att känna att man gör något mer vettigt på dagarna, så man kan förlusta sig på mode och stil på fritiden? För att endast jobba med styla modeller, jaga provplagg och ständigt klä sig i nästa säsongs plagg, det är väl mycket mer ytligt!!

Malin H sa...

Passar bra med en bokfråga känner jag, vet ju du läser mycket något som jag inte gjort de senaste 10 åren sedan barnen kom. Har en tid framöver då jag känner att jag kommer kunna få en hel del tid att läsa men har ingen aning om vad jag ska välja. Får inte vara för tungläst med massa politik och utrikeskonflikter det orkar jag inte med. Med tungläst menar jag inte att det inte kan vara känslosamt och allvarligt. Vilka riktiga kanon böcker har jag missat tror du? Vad är dina bästa boktips? Tack på förhand.

Unknown sa...

helle: känner igen mig. Det har hänt att forskare kommer till mig med en ny kollega för att visa min skosamling på rummet. fånigt, men det roar mig att dom imponeras när skorna på mitt rum bara är ett axplock av alla jag har ;)

mis(s)match: precis. inget fel på att ha stil OCH vara karriärskvinna! :)

malin h: oj oj! jag VILL läsa mycket, hur mycket det sen blir varierar. några av mina favoritförfattare är Håkan Nesser och Joyse Carol Oates, de flesta av deras böcker är mycket läsvärda. böcker av andra författare som poppar upp i min huvud är boktjuven (underbar och sorglig), 100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann (inte säker på om den heter så ordagrant)... äsch jag måste nog hem och kolla bokhyllorna, minnet är kort. återkommer! :)