tisdag, april 9

What to wear

Jag ska på en chefsgrej i veckan. Med övernattning.

Låt oss gemensamt tolka följande riktlinjer för dagarna:

Klädsel = "casual" både för dag och kväll. När det gäller "lättsam uteaktivitet" kan promenadsko och varm jacka vara att föredra. 

Casual enligt Internet: Det här är den mesta avslappnade nivån vad avser klädkod, man kan gärna vara lite fint klädd men med stor enkelhet. Byxa ,skjorta och cardigan, eller en löst sittande kavaj går också bra. Jeans bör ej bäras. Slips behövs inte och skorna kan vara bruna även efter kl 18.00.

Inte jeans alltså? Det tror jag att jag ämnar ignonera. Hel och ren, liksom.

Promenadsko? Har jag ens en "promenadsko"? Gympadoja? Då måste jag antagligen ta med extra sådana för uteaktiviteten för gympasko under hela vistelsen känner jag mig inte helt bekväm med. Innesko?

Varm jacka? Inga problem, tror jag.

Jag kommer att vara en enda med resväska!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Ta med promenadskon du har när du går stavgång?

Unknown sa...

jan: jag tänker att jag tar med sisådär 5-6 olika par så kan det inte gå fel?

Pelle sa...

Känns lite stofilvarning på den där beskrivningen av "casual" som du hittade på nätet, i synnerhet med tanke på det där med att man inte bör ha jeans.

Kommer ihåg ett av mina första jobb som säljare i möbelbutik där butikschefen, som jag förvisso gillade men som trots allt var en kvarleva från 60-talet, inte ville man skulle ha jeans. Då kommer ju den stora frågan: vad har man som drygt 22-årig kille år 1990 på sig om man inte får ha jeans?

Själv tyckte jag nog att ett par hela snygga jeans var snyggare än hans gabardinbyxor med pressveck :-)
Eventuellt tyckte även kunderna det.

Unknown sa...

Bra. Så jobbar ett proffs.

Unknown sa...

pelle: klokt talat! jag tar jeans :)

jan: tackar ödmjukast.

Anonym sa...

Jag har på kundevent på Långholmen (som kund). Fick besked att jag skulle klä mig avslappnat med bekväma skor till kvällsaktiviteten, som visar sig vara Fångarna på Långholmen. Vi får långrandiga tröjor och byxor att dra på utanpå de egna kläderna, sedan ut i hällregn och "koka mäsk" etc. Direkt efter vi är klara ska vi in och äta middag... Ingen resväska i världen kan hjälpa om man inte hinner få byta om!
/Bina

Unknown sa...

bina: milda makter! måtte detta inte hända mig, även om det låter rätt kul :)