lördag, maj 19

Linda förfasar sig, del oräkneligt

Jag roar mig gärna med att bläddra igenom helgens SvD Magasinet med bostadsannonser. För inspiration men kanske ännu mer för att förfasas sådär allmänt trivsamt över tokiga stilar och udda inredningar. Skocka åt uttryck som "charmig pärla med karaktär och potential" (= ni måste göra om allt från scratch).

Jag fick syn på den här bilden, tänkte lite frånvarande vad rart med en etta för en singelperson undras vad såna går loss på bla bla bla. Och så såg jag krukan. Världen stannade upp. Krukan. Som det står... LOVE på. Oh. Mi. God. Det ska inte stå LOVE på krukor. Vet inte alla det? Fanns det inte en mäklare som kunde ha varnat? En vän? En familjemedlem? Någon random person som vill personen väl?

Vi kan bara gissa oss till att samma budskap finns att läsa på den andra krukan. Och att det står Carpe diem på väggen ovanför köksbordet känns plötsligt självklart.

Tur att jag inte står i begrepp att köpa en etta. I såfall hade jag varit helt och hållet tvungen att åka dit och räkna budskap.


6 kommentarer:

Linda sa...

Apropå objektsbeskrivningar: "Stugan är i behov av riklig renovering alternativt rivning". Oväntat ärligt i en mäklarbeskrivning :)

Krukorna tänker jag inte ens kommentera. Inte.

Glamourbibliotekaren sa...

Haha! Det står GARANTERT Carpe Diem på en eller annen vegg!

Jessica E sa...

Jag börjar misstänka att mäklarna tror att sådana där budskap ger typ 100' extra/budskap...

Min mäklarfavorit är: "Värdens möjlighet att skapa sitt eget drömboende" dvs "riv skiten och bygg nytt"

Linda K sa...

linda: ;D

glamourbibliotekaren: eller hur! :D

jessica e: undrar om dom har ett floskleruppslagsverk?

Lovisa sa...

Eller Amor Vincit Omnia. För det skulle ju matcha krukorna.

Linda K sa...

lovisa: ett riktigt litet kärleksnäste!