tisdag, juli 29

siden + vatten = ?

Jag har säkert frågat det förr. Men jag kan vara tidernas lataste bibliotekarie, så jag frågar alla ni kloka en gång till.

Dottern dregglar ohämmat. På min sidenblus bland annat. Det är bara dreggel, men det blir ändå märken. Känns så menlöst att kema för nåt litet på axeln. Kan jag tvätta siden för hand i vatten? Eller sabbar jag blusen då? Det står såklart kem på tvättrådet.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det kan du. Med milt tvättmedel och ljummet vatten. Min mamma tvättar sina Hermes scarvesar så vilket förstås borde indikera att det fungerar alldeles utmärkt.

Tänk dock på att det kan bli fula "hänmärken" av galgar. Uppblåsbar att föredra.

Christina

Anonym sa...

Skonsammast är i tvättmaskinen typ kallt eller ljummet vatten, ylleprogram med lite woolite

Anonym sa...

Det finns särskilt siden-tvättmedel
som man handtvättar med, det funkar bra!

Linda K sa...

alla tre: tack, ni är en ovetandes dröm!

PGW sa...

Sidentvål finns hos sidenselma.se
Funkar bra, jag använder det på min sidengrejer.

Linda K sa...

tpgw: utmärkt!

Missy sa...

Alldeles vanligt schampo istället för tvättmedel och balsam istället för mjukmedel är ett annat tips. Fungerar alldeles strålande bra!

Linda K sa...

missy: milda makter! :D

Anonym sa...

kallt vatten och en droppe yes diskmedel, använder vi på siden när det blir fläckar innan visningar. /hälsar stylisten.. :)

Linda K sa...

ulrika: aha! :D

Anonym sa...

och du behöver inte ens googla som vi vanliga dödliga, informationen kommer till dig som flugor till socker! den här bloggen är ett bra exempel på "the wisdom of crowds". hm, om jag frågar något här, kommer jag också att få svar?

Linda K sa...

fredrik: är det inte underbart! om du frågar rycker jag genast in i min yrkesroll och gör allt för att finna svaret! och lyckas jag inte fågar jag i bloggen :D