fredag, februari 6

Fejk

Jag är nog lite gammaldags. När jag läser om alla ingrepp kvinnor gör: botox i hela ansiktet, plastikoperationer i form av förstoringar och förminskningar, ögonfrans"förtjockning", lyft, hårborttagning på alla möjliga ställen utom på huvudet, nagelförlängning, hårförlängning... kan jag inte låta bli att känna att det är något väldigt konstgjort och onaturligt över det.

Visst kan man ändra på saker som man inte mår bra av eller för att känna sig extra fin, men när man köper hela kitet? Känner man sig naturlig och fräsch då verkligen? Det är väl sällan så att det man gör varar för evigt heller. Man måste fylla på och upprepa och underhålla. Jobbigt!

Nä, jag tror jag fortsätter åldras naturligt ett tag till.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Precis!
//Monica

Garderobenmin sa...

precis det tycker jag verkar väldigt drygt också...att det liksom ändå aldrig är permanent. Dyrt så in i....och så håller det typ en sekund. Näe...vem ids det?! Låt oss älska våra franska bröst!

Anonym sa...

Anki
Tycker att det är ganska beklämmande att se. Unga, snygga tjejer som hela tiden har behov av att ändra det ena efter det andra. Trist att det har blivit så utseendefixerat idag.
Hoppas bara att alla dessa tjejer
också förstår att det finns andra
värden i livet och som kanske är
mer bestående än det yttre skalet.
Anki

hallinbloggar sa...

Jag tycker som du men har ju passerat nästa streck. Och det syns. Och det är jobbigt. Naturligtvis handlar det om att tycka om sig själv och förändringarna som sker. Men du skrev i ett inlägg - vad gammal hon ser ut... Och lite så är det. En dag känner man att andra tycker så om en själv. Man intalar sig att tiden har sin gång men det är inte alltid enkelt. Sen är steget väldigt långt att göra något åt det. Men jag börjar mer och mer förstå dem som gör det!

Lena sa...

Läste om en kvinna som inte skrattat på 30 år för att slippa ta till konstgjorda ingrepp mot rynkor. Ganska tråkigt. Hellre rynkig.

Livet just nu sa...

Håller med.
Hur ska man ta en komplimang för sitt utseende om allt som syns är fake? Nä. Det är inte för mig!

Unknown sa...

monica: !

garderobenmin: word! :D

anki: ja just att så många unga sprutar in i läppar och pannor och allt, DOM BEHÖVER DET JU INTE! :O

hallinbloggar: jag tycker att man får välja precis vad man vill. och ju äldre man blir kanske mer befogat om man inte trivs med hur man åldras. men att köra rubbet, och när man dessutom är under 30, tycker jag är beklämmande.

lena: märkligt!

livet just nu: inte för mig heller just nu! :)

Peace in mind sa...

Såg Noomi Rapace på Skavlan. Kändes sorgligt. Antingen var det ngt botox eller också kraftig tandläkarbedövning.

Sträcka på sig, ta ett djupt andetag och tänka att man duger? Jag kör på det nu, och orkar inte fundera på rynkor, påsar och allt det andra. (Ev är jag inte bästa personen att komma med inlägg i detta om utseende;)

Unknown sa...

pim: missade skavlan, men håller med om att hon ser lite skum ut nu för tiden. Och varför blont när hon är mycket finare mörk?

jag tror det är ett MYCKET bra tänk! kram :)

Anonym sa...

Håller med MEN om jag får påsar under ögonen tar jag till kniven. Hälsar B-M, 47 vintrar

Anonym sa...

Jag tänker också att många kvinnor i 40års åldern som man ofta ser på tv är slätare än dom nånsin varit tex Tilde de Paula och Jessica Almenäs. Då ser ju andra i samma ålder väldigt rynkiga ut. Det är så trist utveckling! För det kan väl inte bara vara bra make-up? / Linda A

Unknown sa...

b-m: dina påsar - ditt val! :D

linda a: säkert lite hjälpmedel. man blir nog jättefin, men jag tycker det är lite läskigt att spruta in gift (?) i ansiktet för tillfällig uppfräschning :S

Marie sa...

Amen sister!
Orka riskera liv och lem för sillisar och upp-näsa. Nej tack!

:)

Unknown sa...

marie: :)