tisdag, april 27

Jag minns det som igår


Ack studenten. Vita klänningar och kostymer. Jag hade en lite sjömansaktig klänning som jag befarar att jag inte längre får på mig (och jag hävdar bestämt att det har med barnafödande att göra. Höfterna blir aldrid sig lika!). Skulle absolut inte vilja vara student igen, men *suck'... fina är dom.

Utom när dom sjunger på lastbilsflak då.

Och så måste jag undra, hur mycket smör har dom i Småland egentligen?

10 kommentarer:

Malin sa...

Gör det till en utmaning: Visa din studentoutfit!

Linda K sa...

malin: jag har inte en aning om var den är! :O men bilder kan jag visa såklart.

Garderobenmin sa...

Jag studentade mitt under värsta grunge-eran. Hade lång naturvit klänning i flera lager och canvas!!!Kängor på fötterna, säkerligen även ngt fornnordiskt el afrikanskt smycke runt halsen. Hahaha

Linda K sa...

liten: coola du! :D

Lfthmn sa...

Massor!

Jag ångrar så att jag inte satsade mer på studentklänningen, men jag var fattig och mamma ville inte sponsra. Vill knappt titta på bilder från den dagen, jag såg ut som en kassler(och då hade jag inte ens fött barn än!)

// Smålänningen

Carolina sa...

Jag tycker dagens kvinnliga studenter ser för jävliga ut - precis som bröllopsbrudar tror de att studentdagen är en dag som man ska se sexig ut på! Men det är fel.

Och att ha en massa guldtext på mössbandet - varför?! Det som är bra med det är att det visar att de är så långt ifrån en studentexamen som man kan komma! Den som har integritet nog att ha en vanlig enkel mössa är värd all heder - henne stoppar jag på gatan och berättar hur smart, självständig och traditionskunnig hon är.

Det roliga är att de tror de för en korrekt tradition vidare, men de är så obildade att de inte vet ett skvatt om något! Hur många vet om att man förr hade studentskrivningar och att den som misslyckades fick gå ut bakvägen - därav den enorma glädje de som klarade sig visar på alla härliga bilder från 1960-talet och bakåt! De visar sann lättnad och lycka! Inte många har detta i bakhuvudet när de sjunger "Fy fan vad jag är bra!", det lovar jag! De tror att de har det så tufft i skolan, men icke! Vad har dagens studenter åstadkommit, egentligen?!

Jag blir trött på dem och tänker att vårt samhälle går bara utför i alla avseenden.

Linda K sa...

smålänningen: ja och modet växlar ju dessutom, man så ju lite annorlunda ut... ;D

carolina: oj! finns såklart både bra och dåligt med nu och då. tiderna förändras vet du ;)

Lfthmn sa...

Nä du, Linda. Det var bättre förr! Det började med jazzen och sedan dess har det bara varit utför, sanna mina ord! ;-D

Linda K sa...

dkms: ;)

Carolina sa...

Men det går ju utför. Självklart sker förändringar - jag är väldigt glad att jazzen spreds över världen! Men sedan 1970-talet har inga goda förändringar skett. Ok, vi har en teknisk utveckling som är intressant, men är vi mer förnuftiga, bildade, intelligenta (dvs. analytiskt tänkande) än vi var förr. Svar nej, tvärtom.

Mycket som sker idag är helt absurt. Man kan tycka att klädseln på en student är en petitess, men den visar på något mer än bara yta - dvs. att det bara finns yta hos större delen av dagens ungdom och då undrar jag vart vi är på väg?! I framtiden kommer en liten elit att styra, på ett helt annat sätt än den styr idag - resten av befolkningen kommer att vara en konsumerande, icke-reflekterande massa, som är lätt att köra över. Vilken grupp kommer era barn att tillhöra?!

Jag tar mig friheten att göra sådana här kritiska inlägg, Linda, det har inget med din blogg att göra, den gillar jag väldigt mycket, utan jag tar bara tillfälle i akt att kanske få folk att tänka på något annat en stund.