söndag, januari 31

Mona goes LV


Ja där sitter Mona med sin väska från Louis Vuitton. Som orsakat sån debatt. Jag kan undra varför hon kände att hon skulle ha med en på bild, denna chockrosa tingest bland mörkklädda människor. I övrigt tycker jag att man får ha vilken väska man vill, oavsett partitillhörighet.


14 kommentarer:

Att ha det gott sa...

Jag håller med

Sofie sa...

Men är det inte typiskt svenskt? Jag hade kanske inte valt just den väskan (men det gjorde kanske inte Mona heller, det var väl en present?), men tycker det är så himla fånigt att det kan orsaka sån debatt.

Åsa sa...

Jag tänkte likadant; varför ha med den på bilden?!

Josefine R sa...

hon hade väl precis fått den i 50-årspresent? Ville väl kanske visa att hon uppskattade den? Eller fotografen kanske tyckte den balanserade bilden bra o det var egentligen han/hon som ville ha med den? ;P

a sa...

äh, det var väl fotografen som ville ha med den som en färgklick, tror jag.

Mia sa...

Jag tycker det är lite fjantigt att väskan orsakar sådan debatt, fjantigt och intressant :) Hon kanske uppskattade och älskade den nya väskan, ville synas lite extra bland alla mörkermänniskor? Det är ju så många tänker, så varför inte en offentlig person som Mona?

Carolina sa...

Det är klart det blir en debatt - visst politiker är också människor men deras jobb är att bestämma över saker som vi andra får ta effekterna av. Det är ett allvarlig arbete, som MÅSTE, föregå av vissa förväntningar, även om de sällan infrias, dvs. att politiker lever som de lär, inte hycklar, har vissa ideal och principer, osv. - och där platsar inte en svindyr väska för Sahlin PLUS alla andra snedsteg hon har gjort. Visst, har hon fått den i present (just snygga vänner, ge något som går emot hennes höga ideal) - men då kan hon väl använda den privat? Varför hade hon med sig den till jobbet över huvud taget?! Om hennes politik går ut på att det är synd om alla lågavlönade, så går man inte runt med en väska som kostar flera tusen. Man mixtrar inte som Ohly med lgh-försäljningar. Man köper inte en herrgård om man heter Göran Persson. Alla vänsterpartister (plus de flesta andra) borde bo i Rinkeby/Rosengård/Bergsjön. Man ska leva som man lär.

Men det här är ju inte så konstigt, att några blir förvånade över att det faktiskt blir en debatt - svenskar vill ju gärna både ha kakan och äta den. Man röstar på sossarna i alla evighet, sen demonstrerar man, omedvetet, mot effekterna av deras politik på 1 maj. Som man bäddar får man ligga.

Följande film borde alla röstberättigade tvingas att titta på:

http://www.youtube.com/watch?v=YolWuQJX-rY&feature=player_embedded

Läs också:

http://traditionochfason.wordpress.com/2010/01/23/med-marx-fran-lapparna-och-louis-vuitton-i-armvecket/

Själv skulle jag aldrig ta emot en present som gick helt emot mina ideal. Sen får det vara hur oförskämt som helst.

Linda K sa...

alla: word!

carolina: jag håller inte riktigt med dig. men det var kloka ord.

Sara sa...

Mona gör säkert ingenting spontant, det var säkert kalkylerat av hennes medie-people, tror du inte? ;)

Anonym sa...

Hear hear!

C. Meow sa...

Ingen har väl någonsin diskuterat priset och märket på Göran Perssons armbandsur (som man väl kan säga är männens motsvarighet som dyr statussymbol). Tyvärr verkar det vara en helt annan spelplan för kvinnor.

Linda K sa...

sara: eller inte ;)

sandra: :)

camilla: där sa du några sanna ord!

Sandra sa...

Håller med tidigare personer om att ingen kollade väl hur mycket Perssons slipsar/bilstereo/klocka/visitkort kostade?

Och ja, varför var hon tvungen att ha väskan i fokus i bilden? Nästan så man undrar om det var uppgjort, någon fick henne att göra det så det skulle bli debatt om den?

Linda K sa...

sandra: all publicitet är bra publicitet? ;)