lördag, april 12

Hallojsan

Tittar på Mordkommissionen. Eller Reeejseholdet. Dom snackar så skönt, danskarna. Det låter mysigt. Jä de kän du gott göre. De e min käreste. Såfylig. Men vad är det dom säger när dom säger Hej älskling? Hej skärt? Hur som, det låter också trivsamt. Synd att man inte förstår hälften.

Nu smyger Mads runt med pikadoll, mange spänning!

12 kommentarer:

Anonym sa...

skadt säger dom :)

Linda K sa...

alexsandra: som skatt? aaahhh! tack jag har alltid undrat :D

Anonym sa...

Jag just det... som skatt. Jag antar att jag har nytta av att vara född i sydligaste Sverige. ;-)

Anonym sa...

jag kan ingen danska, bara forhilvide, som jag brukar använda ibland :)

Anonym sa...

mmm...som du redan fått veta är det skatt de säger, gulligt tycker jag, särskilt om det är the one and only Mads som säger det ;)

Linda K sa...

helena: dejligt :)

hedgehog: en klassiker :P

elin: ohyggligt gulligt!

Sincerely Johanna sa...

Jag trodde att jag kunde förstå dem någotsånär efter många danska serier men när jag stod där i Köpenhamn såg jag ut som en fågelholk. Fatta inte mycket, tack gode gud för textning på serierna.

Linda K sa...

johanna: som sgat, fint men obegripligt.

skåneanna: mysko det där :D

Att vara mamma sa...

Inte för att vara dryg och rätta dig, utan bara som ren upplysning: selvfolgelig (tror jag att du menar med såfylig). Så nu vet du hur det stavas också. :) Håller med dig, danska är ju så mysigt och gemytligt.

Anonym sa...

Hoppsan, Linda! De säger "skat" det betyder "älskling", typ. Jag är halvdansk och tvåspråkig. Väldigt lycklig för det är jag, och förstår därför inte alls vad du menar ,med att det är ett svårt språk! :D

Linda K sa...

att bli mamma: tack , jag skriver bara som jag tycker det låter. nubörjar jag ju få kläm på saker och ting tack vare alal läsare :D

ingela: ska DU säga ;D

Anonym sa...

Linda k: Jag skrockar nöjt! :D