söndag, oktober 14

Marint ock kort

Nu ska jag försöka mig på att färga en ljusblå jeanskjol mörkblå. Håll tummarna. Men först ska jag nog lägga upp den lite. Jag brukar ju det...

4 kommentarer:

trapid sa...

Att lägga upp kjolar är alltid en bra idé när man börjar tröttna på dem. Ju kortare desto roligare så att säga :D Om färgningen går bra (vilket vi får hoppas) kan du väl lägga upp en tips-och-trix beskrivning? Jag har aldrig vågat mig på att färga något plagg, men jag är hemskt sugen. Lycka till!

Linda K sa...

trapid: det verkar inte som om den blev så jättemörk, men men... man köper färg och stoppar i tvättmaskinen, svårare är det inte! :)

Nina sa...

Vad använde du för färg?
Jag har provat att färga en jeansjacka med jeans-färg (Nitor) från Åhlens, som man inte behövde fixsalt till, men det blev inte så mycket mörkare av det. Lite besviken blev jag så nu undrar jag om man kanske ska/kan anv "vanlig" marinblå textilfärg istället. Har nämligen inte hittat nån indigoblå som det annars är i jeans? Har du några tips kanske?

Linda K sa...

nina: jag använde också det, och det blev ingen drastisk skillnad nej. man skule kanske testa svart färg, om det ändå inte tar så mycket?