lördag, oktober 22

Lördag på stan

Trotsade regnet och åkte in till stan med son och mötte upp med kusin. Vi gjorde en ansenlig mängd av Östermalms second handbutiker. Fyndade en mörk- och ljusrosarandig Whyredhalsduk på Tant Gredelin (och nästan en stickad Anna Holtbladklänning, men tyvärr var det hål i den). Vi letade förtvivlat efter ekollon till ekollonglasen i Humlegården och mittemot Dramaten, men icke. Är det som med äpplen, att vissa år kommer det just inga?

Fika på Astoria och så en spenk på Svenskt Tenn. Lovely. Sonen kramade en leksakshund som kostade 800 kr. Ska försöka sy en själv med stuvbitar. Innan hemfärden gjorde jag en snabbscanning av H&M på Hamngatan. Där fanns minsann ballongkjolen i svart ull. Alldeles för lång men det kan ju åtgärdas. Med 10% rabatt och en 50 kr-rabattkupong kostade den 200 spänn, det kan jag avvara.

Ser ut att bli en sömnadskväll.
UPDATE: Tog av kjolen en decimeter, blev hur bra som helst. Hund orkade jag inte börja med. Och just ja, vi var på Mulberry idag också. Tittade på Bayswater. Så nu är jag nykär. Tro det eller ej, men jag är lite inne på den rosa. Tjejen i butiken sa att den åldras jättefint, blir som oak med en touch av rosa. Och den är alldeles rosa inuti, iiiiiii. Den kommer bara att finnas den här säsongen. Kul att ha nåt lite unikt. Kul att ha en Bayswater över huvud taget. Kul att drömma om att ha en Bayswater. Nej förresten, rena plågan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

bayswater, bayswater. börjar kännas som mitt mantra...

Linda K sa...

linda: ja visst är det jobbigt. Nu är jag inne på en brun igen...blir väl vansinnig på kuppen.

Anonym sa...

Jag vill också ha en. Jag är dock enbart inne på en i oak.

Anonym sa...

Jag tror att jag har sett ekollon vid Karlbergs slott. Kan ta en promenad dit och kolla på em.

Var det inte svårt att korta ballongkjolen? Har sytt på draperiet i helgen och det blev bara fel hela tiden.

Linda K sa...

maria: ja vi är många...

anita: åh om du hittar, ta ett gäng till mig! HAHHAHAHA du skulle sett mig sy ballongkjolen! Först blev det heltokigt, som en badring. Men till slut!