fredag, oktober 14

Naken på KB

Inte restaurangen. Biblioteket. Jag blev stoppad av vakten på väg in. Han pekade på min Mulberry (som förresten en dam i secondhandbutiken Chanesse kallade för "en sån där skolväska". ?) och sa:
- För stor.

Jag hänvisades till en genomskinlig plastpåse. Där stod jag och kände mig bar (hänvisar till Carries "I´m thinking balls are to men what purses are to women. It´s just a little bag, but we feel naked in public without it.") För att vis amitt missnöje flyttade jag över ALLT jag hade i Mulberryn till påsen, så att den blev minst lika stor. Förstår och respekterar att dom inte låter folk knalla in och ut med enorma väskor pga stöldrisken. Men min är redan full. Har inget behov att stoppa ner Djävulsbibeln eller dylikt. Jag har gjort mitt på KB. När jag jobbade där för x antal år sen lämnade jag inte tillbaka en pocketbok (Barbara Vines "Astasa bok", underbart bra) till personalbiblioteket. Den bor hemma hos mig nu. Ha!

Upptäckte förresten härom dagen att min unika French Connection-blus inte längre är unik. Fanns flerfaldigt på NK. Hm, får glädjas åt att flera kan bära detta sötepöta plagg. Och miniskadeglatt upplysa om att jag i allafall var först och att jag betalade mindra än halva priset för min ;)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men var hittar du paul & friends? Finns bara herr på NK nuförtiden, ju, eller har jag missat nåt??
(Egentligen en kommentar till bilden, inte till man-ska-inte-stjäla-böcker texten... ;-)

Linda K sa...

polly: sorgligt nog tror jag inte det finns så mycket P&F kvar, inte i sthlm iallafall. Förr fanns det ju både på NK, i Västermalsmgallerian, Grev Turegatan, och bäst av allt Barkaby-outleten (billigt billigt). Köpte en hel del när det begav sig, nu vet jag inte riktigt vad man ska göra... *snyft*

Anonym sa...

Jag har inte gett Barkarby riktigt en chans, fyndade dock ett par svarta lindeberg-jeans med lite blank yta i somras, som jag hade dreglat efter sen i vintras! För övrigt har jag inte kollat runt speciellt mycket, finns det mycket bra tycker du?

Linda K sa...

polly: för ultimat resultat ska man väl pejla av med ganska täta mellenrum, vilket jag inte lyckas med. Fyndar ibland på Filippa, Boomerang, POP (barnkläder), Diesel. Acne finns ju me, och Fornarina. Uj kanske måste dit imorrn!

Anonym sa...

Borde inte KB kolla sin egen personal lite mer innan de ger sig på oss andra???

Linda K sa...

anita: ja man kan tycka det, säge boven Linda ;)

Anonym sa...

Jag menade han som bodde på Surbrunnsgatan ;)

Linda K sa...

anita: ahaaaa! ja han var värre :)