måndag, oktober 3

Ekollon efterlyses

Till alla er som funderar på ekollon till era ekollonglas - de är inte klara än. Ekollonen alltså. Åtminstone hittade inte jag och sonen några när vi dammsög gräsmattan i Humlegården. Det är inte dags förrän slutet av oktober tror jag. Däremot fann jag en toksöt pyamas till sonen på Tant Gredelin. Ser ut som en vuxenmodell, fast i strl 92. Och sen kom maken hem från en Fjällrävenutförsäljning. Jag fick ett par svarta skidbrallor, prima. Till sig själv hade han som vanligt köpt alldeles för många jackor. Skidbyxor är bra, då kan jag rulla runt med sonen i snön i vinter, och förhoppningsvis få åka skidor nåt också.

Annars är jag inte så mycket för friluftslooken. Det funkar inte på mig. Typ vandrarkängor inne i stan? Haglöfsryggsäck till jobbet? North Face-jacka iställer för trenchcoat? Nej tack. Det skär i mitt asfaltshjärta (vilket är konstigt eftersom jag är uppväxt "på landet". Kanske revolt mot skugsmulletänket...) Nä, istället satte jag mig ner och klippte av min bröllopsklänning på längden. Låter helt drastiskt, men så icke. Det är en DAY Birger et Mikkelsen, svart underklänning med vit mönstrat tyll (?) över. Ingen traditionell brudklänning alltså, men jättefin. Tänkte att om jag kortar den så att den slutar vid knät blir den mer användbar. Kan tom ha jeans under så blir den inte för stilig. Och resultatet blev strålande. Tänkte ta ett foto, men det är så mörkt nu på kvällen vid alla speglar. Kommer framöver!

Skit nu missar jag början på CSI. Missar ALLTID den första minuten, när olyckan/mordet sker. Det är ju det man vill åt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Var köper man ett ekollonglas? Och hur funkar det? Stoppar man bara ner det i glaset som det är, eller måste det liksom utveckla rötter på nåt sätt först..?

Linda K sa...

Till Therese: På Svenskt Tenn på Strandvägen! Illsöta och inte så dyra, en dryg hundralapp. Du får med en beskrivning. Ekollonen ska ligga i blöt ett par veckor först, tills de får en liten "svans". Tips: samla på dig rätt många för det är inte alla som blir något. Då fyller du ekollonglaset med vatten och sätter i ekollonet, med svansen neråt. Se till att glset alltid är fullt. Sen brukar det gå rätt fort, vips så har man en miniek. Perfekt som gå-bortpresent.

Anonym sa...

den klänningen vill jag gärna se - jag är också sån som kombinerar fina klänningar med byxor - det blir alltid helt najs!

Linda K sa...

Till Sara: den kommer den kommer, bara ljuset är rätt! Ja visst är det najs med klänning över jeans, både till partaj och vardags.

Anonym sa...

Har lyckats plantera två små små ekar med många löv från mina ekollonglas. I somras ökade de några centimeter. Lär bli manshöga när jag blir pensionär...
Vackert och ha dem under mörka tider och få se ett litet träd...
http://tinyurl.com/7at3t

Linda K sa...

Till Ulfisen: heeeeej kompis! Jag har aldrig hjärta att slänga småekarna när de blivit för stora för glaset. Planterar ut dom i trädgården. Snart blir det väl en ekskog...

Anonym sa...

Hej !

Har införskaffat två fina ekollonglas men bor i Norrbotten och vet inte riktigt var man kan köpa ekollon här!
Någon som vet mer än jag??
Tacksam för tips!!

Anonym sa...

jag skulle kunna skicka några till dig, jag håller på mycket med eksättning.

mjaekhuvve2hotmail.com