onsdag, oktober 5

Hellre gammal tjej än ung tant?

I min bloggs ungdoms dagar var det någon som kommenterade att jag ser på Dolce Vita och OC med frågan om jag har en ålderskris. För att ytterligare spä på eventuella misstankar kan jag avslöja att jag ikväll när jag var och veckohandlade (vuxenpoäng på det) köpte VeckoRevyn (mintgrönt omslag med strasstext, oooohhh). Det verkar vara oerhört tabu när man passerat 30-strecket. För att väga upp denna sprudlande ungdomlighet händer det att jag läser Femina och Damernas Värld också. Allt detta utan att känna av någon åldersnoja. Tvärtom rätt nöjd med var jag befinner mig. Pilutta.

På väg hem från handlandet hörde jag Agneta Fältskogs "Tack för en underbar vanlig dag" på radio. Tänker på TV-reklam som gick för några år sedan när jag hör den. Men, är originalet inte en ganska udda sång?

Gode Gud, vad är klockan?Över två, jag har somnat från TV:n igenMen tack för filmen, den var bra.Tack ska Du ha, Herre, Jarl Kulle beundrar jag,Tack för idag, tack för en underbar, vanlig dag.Tusen tack för att lunchkön var så kort idag,För då hann jag springaOch köpa skorna som jag ville ha.Tack ska Du ha, Herre, dom passar mej riktigt bra,Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.Jag blev också glad för lappen från vår nya närbutikDär Du gav mej tips om extrapris på kaffe.Varje dag sker små underMen så lätt det är att ta dom för givna,Så lätt att sitta nöjd och bara ta.Tack ska Du ha, Herre, för allt jag har fått idag,Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.Gode Gud, det är sent nu!Snart halv tre, men hurra!Det är lördag imorrn och jag kan sova hela dan.Tack ska Du ha, Herre, nu släcker vi, Du och jag,Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå...är 32 men kollar ocksp D.C o O.C...Man är inte ldre än man gör sig, eller??? Känner mig inte en dag över22 emellanåt...bara lite visare o klokare ;)

Linda K sa...

ulrica: kunde inte sagt det bättre själv :)