lördag, januari 15

Svarat och klart

Gu vad roligt! Jag känner mig som en kändis. Tack för alla frågor. Här kommer svaren:

Jag skulle vilja veta varför vi aldrig får se en bild på din man? :)

Enkelt, han vill inte vara med på bild i min blogg.

Som den lilla smurf jag är så undrar jag hur lång Du är?

173 centimeter.

Är det din fina make som är med i Facebook-tidningen?
Både maken och jag undrar: Vad är Facebook-tidningen? :D

Ditt absoluta favoritmärke på kläder?

Jag är en sucker för svenska märken. Om jag bara får välja ett säger jag… säger jag… Filippa K.

Tre maträtter som du tycker är det godaste som finns (det behöver inte vara sånt som du kan laga själv ;)

Ha ha, tack och lov! Då säger jag 1) makens romerska kyckling med paprika 2) allt som är grillat på sommaren, och 3) makens indiska gryta med alla mummiga tillbehör. Hade du bett om fyra hade den sista blivit morot- och apelsinsallad.

Vad är du rädd för?
Jag är alltid jätterädd för att det ska hända mina barn något. Kan i det närmaste ha tvångstankar om det ibland. Får skärpa mig.

Du känns så himla hälsosam och nyttig Linda. Släpper du någonsin loss och frossar i godsaker? ;) Vad är i så fall din favorit?
Skenet bedrar, jag är nämligen mästare på att frossa. Ibland. Då finns det inget stopp, jag äter tills jag mår illa. Smågodis är ju trevligt. Ost och kex också. Däremot är jag ingen kak- och bullperson, sånt klarar jag mig rätt bra utan.

Vad har du för utbildning?
Jag har en magisterexamen i bibliotek- och informationsvetenskap. Har pluggat litteraturvetenskap och engelska. Och sen jag började jobba gått diverse utbildningar och kurser, bland annat i projektledning, cheffskap och ca tusen skrivkurser.

Kommer du köpa några Kling-kläder?

Jag är faktiskt lite sugen, gillar hennes stil!

Drömresemål och varför?

Jag vill resa till Tokyo med familjen. Tycker det verkar vara så oerhört häftigt och annorlunda. Och så kan jag leka Lost in translation när jag är där!
Hur möttes du och din make?
På min födelsedagsfest när jag fyllde 26 . Han kom dit med en kompis. Jag hade hört talas som honom innan och liksom blivit lite ”rekommenderad” (ha ha) så jag hade siktet (inte helt nyktert…) rätt inställt. Och det gick ju vägen!

Äsch, nu tog ju anonym min fråga ju... Men kanske att jag kan fråga hur länge ni har bott i huset och om det var nybyggt och om ni har bott någon annanstans innan?

Vi har bott i huset 11 år, hjälp vad fort tiden går! Huset är byggt 1930 men renoverat. När vi träffades bodde min man i lägenhet och jag flyttade in hos honom och hans två barn.

Jag undrar hur det kom sig att du började blogga.
Jag läste Anna fet. Mel C och älskade. Eftersom jag alltid älskat att skriva blev jag ganska snart sugen på att själv försöka. Och sen har jag liksom fastnat…

Vilket är ditt favoritsmycke utöver det/dem du bär varje dag?
Jag tycker det är svårt att välja bara ett smycke/plagg/märke/färg. Mina absoluta favoriter är ju just dom jag har dagligen, för att jag fått dom från personer som betyder mycket för mig. Sen älskar jag min morgongåva, ett ganska svulstigt halsband a la Estrid Ericsson. Är galen i pärlhalsband, borde använda dom oftare!

Har du något plagg i din garderob som hängt med dig, riktigt riktigt länge? Det äldsta plagget du har, och varför har det hängt med så länge?

Jag har några par jeans som hänger med sen många år. Och en Tigerkostym som bara fortsätter att funka. Både jeansen och kostymen är sånt som känns klassiskt och som jag inte tröttnat på. Annars är jag rätt ombytlig av mig.

Har du något tatuering? Vart, vars i så fall?

Nix. Ibland kan jag tänka att det vore charmigt med nån unik lite grej (barnens namn och en massa stjärnor… nej förlåt, fel blogg) men det stannar nog vid en tanke.
Vilket klädmärke finns det mest av i din garderob. (bortsett från typ trosor från H&M och dylikt)?Jag tippar att Acne och Filippa K ligger rätt lika. Tätt följt av H&M, Whyred, Dagmar, Rodebjer…

Var växte du upp? Hur/när kom det sig att du blev bibliotekarie?
Jag är född i Uppsala, växte upp utanför Knivsta, gick gymnasiet i Uppsala, pluggade vidare i Uppsala, Karlstad och Borås, flyttade till Stockholm och där har jag blivit kvar.
Jag har alltid varit en bokmal. Hängde på biblioteket efter skolan, plöjde böcker sen jag kunde läsa. Har alltid tyckt att bibliotekarieyrket känts tilltalande. Blev  färdig med min utbildning 1997.

Har du haft riktigt långt hår någon gång?

När jag var liten hade jag väl till nedanför axlarna, men sådär rumpnära har det aldrig varit. I vuxen ålder har jag väl jobbat mig ner till axellångt men tröttnat och klippt av det. Nu tycker jag det är skönt med kort.

Har du alltid varit intresserad av kläder och mode? Om inte, hur väcktes ditt intresse?
Jag har alltid tyckt det är kul med kläder, fråga mina föräldrar hur många gånger om dagen jag bytte om som liten ;) Sydde en del plagg själv när jag pluggade. Men faktiskt så har mitt intresse ökat sen jag började blogga. Vilket jag själv tycker är jättekul.

Kan vi inte få se fler bilder från din fina walk in closet?

Jodå. Kommer kommer.

Bästa/sämsta köp någonsin?

Bästa: vårt hus som jag älskar.
Sämsta: måste väl vara nåt dyrt klädesplagg som jag sen aldrig använde. Kommer inte på något specifikt just nu. Jo förresten, ett fejk-Juicy Coutute-set som jag köpte ganska dyrt på blocket som visade sig vara fejk.

Vad heter din man?
Han är så hemlig, han vill vara helt anonym. Jag får respektera det.

Vad vill du bli när du blir stor?

Gärna mormor och farmor :)


Jag undrar hur du, Minna, Polly och Hedgehog lärde känna varandra? Kände ni varann sen tidigare eller är det genom bloggandet?
Genom det fantastiska bloggandet! :D

Skulle gärna vilja se bilder från ditt hem, som verkar vara jättefint :)

Tack! Det kommer då och då med jämna mellanrum. Annars känner jag mig som en tant i Hänt Extra ;)

Vilken är din favorit inredningsblogg?Jag tycker det är jättekul med inredning men märkligt nog läser jag inte direkt några inredningsbloggar. Hetsläser mer magsin. Konstigt, när jag tänker på det...

Röd el blå?
Jag tänker bara på hur Whyreds namn kom till när du frågar så ;) Om du menar politik är jag mer blå än röd.

Tar du emot gratisprodukter du får?

Jag får då och då förfågningar om jag vill prova/lotta ut/recensera mm saker. Det beror helt på vad det är. Jag har ingen reklam i min blogg, eftersom jag tycker det är bland det mest avtändande som finns i andra bloggar. Om jag ska testa något ska det vara nåt jag verkligen är intresserad av, annars tackar jag nej. Sen händer det att det kommer grejer med posten utan att jag tackat ja eller nej, om det inte är nåt jag verkligen gillar skriver jag inte om dom i bloggen. Men det är mest choklad och schampon och sånt. Att lotta ut grejer kan vara kul. Fast sen vill jag helst dela ut priser till alla som tävlat.

Känner du dig inte ond när du, som vuxen kvinna o därför borde veta bättre, så ofta dissar Engla?

Vet du, jag gör verkligen inte det. Engla är ett fenomen, det måste väl dom flesta hålla med om? Jag älskar hennes blogg och upphör aldrig att förvånas. Ibland kan jag inte låta bli att skriva om sånt som fascinerar mig. Men ond är jag inte, lovar!

Jag tycker du verkar ha en sån härlig attityd till livet; grundtrygghet, bra självkänsla och självförtroende.
Jag undrar om du alltid varit sådan eller om det är något du jobbat upp? Och om du har några tips om hur man når dit? Tack för en härlig och inspirerande blogg förresten.
Vad roligt att höra, tack! Jag har inte varit sån jämt, och är kanske inte alltid nu heller. Men jag har jobbat på det och nog alltid haft en positiv inställning till livet. Brukar tänka att det ordnar sig alltid, och det gör det ju. Att få barn coolar ner en väldigt (om man kan låta bli att oroa sig för dom ständigt…). Åren går och jag inbillar mig att dom gör mig lite klokare. Genom att träffa en massa människor och lära av dom. Det låter kanske klyschigt men min coachning har gett mig otroligt mycket trygghet i mig själv. Vilket leder vidare till bättre självkänsla och bättre självförtroende. Att bli uppskattad av en massa människor genom sitt bloggande är inte heller fy skam, det har gett mig massor också. Generellt tror jag på en positiv inställning till livet och försöka att inte bekymra sig och grunna för mycket :)

Jag undrar om du är stockholmare från början?
Näpp, född i Uppsala.

Jag är också nyfiken på var du har pluggat?

Läs en bit upp!

Absoluta favoritboken?
Jag har svårt att komma ihåg att komma ihåg allt bra jag läst. När jag var yngre var det Den långa flykten. En älskling jag minns nu är Boktjuven. Men det finns för mycket bra för att kunna utse bara en.

Har du nâgra böcker i bokhyllan som du skäms för? Och skivor i skivhyllan?

När det gäller böcker har jag nog rensat bort Sidney Sheldon-böckerna och liknande vid det här laget. På musikfronten däremot finns det nog ett och annat som får mig att skruva på mig. Jag kan fortfarande vara så, att jag lyssnar på sånt som jag tycker är lite skämmigt. Fånigt! Pst, jag har en Britney Spears i min Spotify-lista!

Fråga och uppmaning! Hur gifte ni er? Visa bild på dig och framför allt outfiten för dagen. Vi gifte oss på svenska ambassaden i Paris. Jag tror jag har visat bild förut, men absolut det kommer igen. I morgon :)

Som flera andra läsare är jag också nyfiken på att se bilder från ditt hem?

Jag visar lite då och då :)

Undrar också om du är lika chic som på dagensoutfitbilden hela dagen eller om myskläderna åker på när du kommer hem från jobbet?
Myskläderna åker för det mesta på när jag kommer hem!


Undrar vidare om du är en social person eller om du gillar eget/familjens sällskap bäst?
Jag är social och en riktig hemmaperson. Prioriterar familjen men träffar jättegärna vännerna också.


Om du var tvungen att välja mellan Let´s dance eller Vem vill bli miljonär, vilket skulle du välja?Jag har aldrig genomlidit ett helt program av något av dom. Många tycks gilla dansköret, så jag skulle nog välja det. Fast om jag får tittar jag hellre på ett till Lost-avsnitt?

3 kommentarer:

Librarybeth sa...

Kul läsning!!! Om jag hunnit fråga nåt (jag har tokstädat) skulle jag kanske ha frågat om något tips på bra handväska men då skulle du nog sagt Neverfull va? Nån annan då? Fortsatt fin lördag!

anna of sweden sa...

Kul läsning en lördag kväll i Amerikat! :)

Linda K sa...

librarybeht: jag kan absolut tipsa om väska! gör det i ett separat inlägg :)

anna of sweden: jolly good!