söndag, oktober 7

Rubriker som upprör

  1. Pojke svårt sparkad av gäng. Jag inser att det är okunskap som leder till sånt. Men i min värld är det ändå så otrolit ofattbart att någon kan tro att det är ok att sparka en annan person sönder och samman. Att det inte gör något om man kör en kniv i en annan människa.

  2. Kvinnor dör efter abortförbud. Jag blir så förbannad att jag nästan skulle kunna sparka på påven och dom som lagstiftar i Nicarauga (och det säger väl en del om vad jag känner med take på det jag just skrivit ovanför). "En majoritet är flickor mellan 14 och 18 år. Det är unga flickor på landet som varken har tillgång till preventivmedel eller sjukvård som drabbas hårdast. Många har dessutom utsatts för sexuella övergrepp dom incest eller våldtäkt." Skulle lagstiftningen se annorlunda ut om även män kunde föda barn, tro?

  3. Göteborg ett steg närmar guldet. Ha ha jag bara skojar. Hittar knappt till sportsidorna. Ville bara inte sluta inlägget så ledsamt. Grattis Göteborg, eller vad man säger.

8 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

ja, hur kan man sparka på en människa överhuvudtaget? Jag fattar inte det - och Påven borde få en spark i arslet. Så hans mössa hamnar på sne.

Linda K sa...

hedgehog: ofattbart. och ja, påvens mössa kan gärna ramla av helt.

annalena sa...

Det är ju så man kan börja grina såna där uppgivenhets- och argtårar. Vad är det för värld vi lever i? Och tyvärr...punkt nummer 3 hjälper liksom inte, fattar inte ens vad du menar. Nu går jag och pussar på lilla dottern som ligger och snusar och klappar bebisen i magen.

Ivana sa...

Jag kanske är naiv men jag blir chockad varje gång jag möts av sådana artiklar. Varje gång jag vaknar är jag helt övertygad om att vi lever på 2000-talet och har kommit längre än såhär med vår medmänsklighet och kunskap. Nåväl, en vacker dag kanske det händer.

cicci sa...

Det är överjävligt

P.S. Kolla in mitt garntips under rubriken "En början" D.S:

Linda K sa...

annalena: det tredje kallas sport och är sånt vissa galna människor följer med spänning på tv och läktare.

ivana: ibland känns det ganska kört.

cicc: kollar.

annalena sa...

säger du sport? Madness I say!

Linda K sa...

annalena: typ.