onsdag, juli 4

Knäppgubbe!

Min kollega uppmärksamamde en artikel i dagens punktSE. Där Leif Gripestam, kommunalråd i Täby, har förbjudit kommunens bibliotek att låna ut dvd-filmer. Jag återger:

- Biblioteken ska inte konkurreera med privata videouthyrare. De ska uppmuntra till läsande, inte tv-tittande.
Men biblioteken har väl ett annat utbud än butikerna, med fler smala filmer?
- Allt går att få tag på i butik. Vill man ha smalare film finns det klubbar man kan gå med i och hitta det man är intresserad av.
Vad ska de som inte har råd att hyra film eller gå med i en klubb göra?
- Att inte ha råd att hyra en film tror jag inte är något stort problem. Vi vill framför allt uppmuntra barn att läsa och lägger därför våra pengar på böcker.

Man blir ju trött. Så trött. Spänn av, Leif från Täby. Vill man uppmuntra ska man inte förbjuda. Barn läser och barn ser på film. Låt det vara så.

10 kommentarer:

Anonym sa...

En moderat surgubbe som inte vet vad begreppet kultur är. Ah. Idiot.

Linda K sa...

angelica: mycket tragiskt.

Anonym sa...

Men vänta nu lite... Biblioteken ska då kanske inte låna ut böcker heller? För då konkurrerar man väl med privata bokhandlare? Eller?

Linda K sa...

ewac: vi stänger alla bibliotek. och så måste alal svenskar ha blåa kläder. och säga hell dig, leif :P

Anonym sa...

för att inte tala om att tillhandahålla dagstidningar! folk kan väl prenumerera själva! Leif?

Linda K sa...

anna ua: skaffa era egna j**la tidningar, medborgare! :D

Anonym sa...

jag hörde det också på TV-nyheterna.FY Leif

Linda K sa...

mum: stackars leif, han är kanske tillfälligt förvirrad. eller konstant.

Anonym sa...

annars brukar ju biblioteken ta betalt, dvs hyra ut film, inte låna ut. det har jag alltid tyckt varit skumt. böcker och skivor lånas ju ut, så varför inte film om man nu har det. det är inkonsekvent. kanske det var denna brist den stackars leif ville åt. för övrigt tycker jag biblioteken borde låna ut movieboxar också, för det finns ju ingenstans och ibland kanske man vill ha en nostalgichock. eller kan leif tipsa om en klubb även för detta?

oj, vilken lång kommentar, och längre blir den ju mer jag skriver om hur lång den är. men jag får ju bara skriva en mening på min egen blogg så jag tar tilfället i akt.

Linda K sa...

fredrik: ha ha, det är trevligt med långa kommentarer! håller med om att det är skumt att film ska kosta. Om än bara en liten peng. Åh moviebox! en sån släpade min bror och jag hem med mamma varje gång vi hyrde film "i begynnelsen". och så skulle sladdarna kopplas in... Those were the days :D