måndag, oktober 23

En Lux?

Ska man skratta eller gråta när man i en ungdomlig tidning chefredaktörad av Ebba von Sydow erbjuds en tvål värd 10 kronor om man hoppar på en tidningsprenumeration? En tvål. "Lux med doft av rosor". Har VR-redaktionen kommit över ett enormt parti som dom inte vet vad dom ska göra av? Inte nog med tvålen, man får också ett "guldigt" armband och en värdecheck. Vilket udda litet hopplock. Kanske vill dom att det ska var som en goodiebag.

Nu är det under min värdighet att prenumerera på ovan nämnda blaska (jag köper alla lösnummer istället, ehmm...) men jag blir ändå en smula perplex. Och Damernas Värld erbjuder blivande prenumeranter rosa halsband och örhängen från Pilgrim. Vem vill ha rosa smycken? Varför erbjuds man så mycket skit? Jag känner mig ibland frestad att ta mig an ett sånt där fem nummer för en hundring-erbjudande. Men så ser jag vad jag får. Ett schampo. En plastigt smycke. En tvål. Och lusten att prenumerera dör. Nu har det lyckligtvis börjat poppa upp erbjudanden där man istället för fånig gåva kan välja ett extra nummer av tidningen istället. Phu.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppade idag på ELLE; 6 nummer och en skinnbörs från Ordning&Reda för 149:-
Det tyckte jag var ett rimligt pris, och en oväntat fin premie. Får väl bara vänta och se om den kommer, för senast jag hoppade på ELLE var Ordning&Reda-bagen slut och jag fick en ful istället..

Better luck this time!

Linda K sa...

maria: ja elle och elle interiör brukar ha najsa erbjudanden, önskar att övriga tidningar kunde hänga på och köra samma stil! ibland skulle jag vilja hoppa på deras erbjudanden för att det är fina grejer men så kommer jag på att jag ju är helårsprenumerant på dom...

Anonym sa...

FY FASEN vad jag älskar din blogg!!! Du är ta mig tusan ett verbalt (hrm.. fast i skrift..) geni! Må så vara att man läser andras bloggar för sminktips men aldrig att jag läser ett enda av dina inlägg utan att konfunderas över VARFÖR jag läser andra bloggar. Med dina intelligenta och humoristiska inlägg och ditt fantastiska språkbruk, jag kan inte se annat än att du måste vara en underbar person.. :)

Ann sa...

Förstår precis vad du menar. Typ att man får en pläd värd 249 kroch man VET att den kostar 19.90 kr på ICA. Eller ser ut att kosta det iallafall... Min pappa fick ett superbra erbjudande: prenumerera i 1 år och ge bort en prenumeration (gratis) i 3 mån. Jag får nu 1gg/vecka tidningen Land, vars målgrupp är äldre människor på landsbygden;)

Anonym sa...

Attans! Du har ju en son söt som få dessutom!

Linda K sa...

petra: *rodnar* tack snälla, vad kul att höra :) jo jag är nog lite underbar...sonen också :D

tasstaylor; Land har prima korsrod! "Lånar" alltid när jag är hos min far :D

Ann sa...

Förresten ville jag säga att din blogg är kanon!!!Jag instämmer till 100% med Petra K. Hoppas det är OK för dig Petra K att jag "hänger" med i ditt beröm? Kunde tyvärr inte formulera det bättre själv. Eller kunde inte skriva det bättre själv för just nu sitter en 3,5 årig och klipper figurer i mitt knä. På allvar alltså...

Linda K sa...

tasstaylor: *rodnar ännu mer*

Polly sa...

sist med DV fick jag en dagkräm och ett läppbalsam från Dr Hauschka, och en liten skär siden(?)scarf som säkert går att använda. Det var typ det första braiga på evigheter.

Anonym sa...

Hoppade på 3 nummer av Amelia för att få "träningsbyxor och topp" som kom igår... Byxorna var typ två dm för långa, och tajta på fel sätt över rumpan - toppen i strävt otäckt material gick knappt över huvudet och var supertajt i ärmarna - trots storlek L... Dotterns (4 år) kommentar -Ta av dig det där mamma, du ser läskig ut. Grov-soprummet nästa...

Anonym sa...

När jag hoppade på ett ELLE-erbjudande kunde man välja bort premien och få ett extranummer, alltstå 5 nummer för 149 spänn istället för 4, eller vad det var. Samma sak har gällt för ELLE interiör. Det gillade jag.

Doris och Rita sa...

Petra K har så rätt, så rätt. :)

Anonym sa...

här passar kanske frågeställningen om varför vissa tidningar (läs "elle")ger bort fula väskor i microfiber och plast... väskor som de aldrig skulle rekommendera någon av sina läsare att bära och än mindre ha med i sina modereportage... dessutom behöver man sällan så många ful-väskor som man får under ett år som prenumerant... ge mig hellre en rabattcheck på en hundring så jag kan köpa en snygg väska som kommer att bli använd!

Linda K sa...

polly: låter ju ok, om det blir använt. för jag använder egentligen bara sånt jag köper för att jag behöver det. om du fattar vad jag menar? :D

susanne: trist! kläder är svårt, man kan nog inte förvänta sig nån höjdarkvalitet vid såna erbjudanden. Men om det var så taskig kvalitet skulle jag ha skickat tillbaka och klagat!

annalena: ja precis, det är ju toppen. Så slipper man det onödiga som man egentligen ändå inte vill ha :)

asha: tackar ödmjukast :)

annaisa: sant talat! ja varför inte presentcheckar så kan amn köpa vad man vill istället :D

Anonym sa...

Fast om man prenumererade på Allt om Mat så fick man en sån där Jamie Oliver-grinder. En sån skullecjag vilja ha!
Sen klarar jag mig utan tidningen ;)

Linda K sa...

lena: en grinder? upplys mig!

Anonym sa...

Flavour shaker var det visst: http://www.jamieoliver.com/flavourshaker

Anonym sa...

Hmm, Veckorevyn är knepiga när det gäller sånt. Men Glamour har/hade världens bästa erbjudande. Typ 3 nummer och en Lancome mascara för 68 kronor när man räknat med allt. ;)

Linda K sa...

lena: aha!

anna: mmmm, är och förblir lite skeptisk... :P

Anonym sa...

Jag vill ha rosa halsband och örhänge från Pilgrim. Din smak är nog inte alla andras smak.