torsdag, januari 10

1998

I P3 fokar dom på 1998 och modet då. Kommer ni ihåg vad ni hade för stil då? Jag minns ytterst vagt. Tror inte jag har så många plagg kvar sen dess. Det var året jag träffade maken. Make, hur såg jag ut?

UPDATE: En fråga till! Åker ni till "affärn" i mjukisbyxor? Det gör inte jag.

41 kommentarer:

Unknown sa...

1998 gick jag i åttan. kommer ihåg att de coola tjejerna hade buffaloskor, vita jazzbyxor med stringtrosor under. Pjäxkängor eller feta gympaskor och jeansen skulle man helst sprätta upp i sömmen nere vid foten så att de kunde täcka skon så mycket som möjligt.

jag fick aldrig till det riktigt med jeansen. Eller stringtrosorna.

C sa...

Nej, det finns gränser vad gäller myskläder. Jag kan gå ut med soporna i mina, men annars får dom stanna inomhus. Däremot ville sonen gå i träningsbrallor till skolan häromdagen (åttonde klass, men häxan surtant tvingade på honom jeansen...

Anonym sa...

-98 var året jag träffade maken...inte din utan min alltså. Vet att jag nästan aldrig hade kjol på den tiden men idag däremot är jag tack vare DIG, maken(fortfarande min) och Mörby Centrum iklädd den svarta "tjockiskjolen" =)

Anonym sa...

Nej! nej! nej! inte åka till "affärn" i mjukisbyxor. Det har dock hänt att jag tussat iväg till bageriet 200 meter bort någon lördagmorgon i juicy eller makens pyamasbyxor

Linda K sa...

louise: oh du är mycket yngre än jag. jag hakade helelr aldrig på uppsprättade jeans, hörde nog mer ungdomarna till :)

fröken bokmal: samma här. sonen får ha mysbyxor hemma och på helger, men på dagis vill jag att han har "riktiga" brallor på sig.

annalena: åh du hittde den, grattis! visst är den bra? :) ja såna där nödisar kan man våga sig på, annars är det no-no!

Anonym sa...

Skulle aldrig få för mig att gå utanför dörren i mysbyxor. Fattar inte riktigt den där trenden bland unga tjejer mellan 15 och 20 att ha vanliga kläder och mysbyxor ihop ute på stan...
Känner mig som värsta kärringen när man säger eller tänker sånt, det ska börjas i tid antar jag, har ju inte ens passerat 30...

Anonym sa...

Jäfårfäen! Jag byter inte kläder för affären... Men så e jag också tuff som en bandyboll :)

Anonym sa...

-98? då var jag i min ljuvaste ungdom som partyrpisse. men vad jag hade på mig minns jag knappt..

och mysbyxorna får stanna hemma, big no no att ta dom utanför hemmet.

Anonym sa...

1998? Ehm... Kjolar eller byxor (ägde 0 par jeans) och och och tighta toppar... ehh tror jag

Mjukisbyxor: Storhandla, njet no nope nej. Springa till butiken 100 m bort och panikhandla tidning/karra/mjölk/spaghetti/eget val så ja, jag ids inte byta :-D

Anonym sa...

1998 gick jag i trean i gymnasiet och hade Filippa K stretchjeans och ganska basic toppar. Det var helt OK mode då tyckte jag.

Och springa bort till ICA och handla i Juicy - inga problem!

Anonym sa...

Hmmm... 98, då var jag 18 år, o gick i gymnasiet. Tror minsann att det var Savannbyxor (dom där tighta, i nåt läskigt stretchigt material) som gällde. Skor minns jag inte alls. Tighta toppar. Stringtrosor, helst skulle de synas, iaf om man böjde sig ner (men det växte jag som tur var ifrån ganska snabbt). Måste nästan hem o kolla på gamla kort nu :)

Mjukisbyxor funkar på lördag/söndagmorgon om man glömt handla frukost dagen innan och ska gå till affären som ligger typ 100m bort.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag äger inga mjukisbyxor om man inte räknar träningsbyxorna.

Möjligen skulle jag vilja ha något juciy set att dra på när jag varit och tränat på kvällen och inte orkar klä på mig igen så att säga.. några timmar kvar till att man ska lägga sig.

Anonym sa...

Mjukisbyxor är min arbetsklädsel nu för tiden, är hemma och pluggar. Känns högtidligt att dra på sig jeansen och åka på föreläsning.. nästan galaklädd!:-) Jag åker självklart och handlar i mjukisbyxor, inte fingår i centrum, men till Maxi jämt och ständigt. Mjukisbyxor är det bästa som finns både för dagisbarn och pluggande mammor!! Och INGET Juicyset, my god!! Skulle aldrig falla mig in att betala så mycket pengar för ett plagg! Sunkiga brallor från Stadium duger bra :-)/Ina

malla sa...

ALDRIG mjukisbyxor ute - Hemma, ja men ute känns bara så.. fel!! Lite trailer trashigt... :/

Btw så gick jag bakom ett par som var ute och strosade på morgonpromenad igår -Både tjejen & killen hade för små mjukisbyxor - muddarna slutade nästan mitt på vaden och jag antar att de skar in på alla möjliga och omöjliga ställen - Jag undrade så smått varför man har på sig för små mjukisbyxor - är inte själva grejen med dem att de ska vara slappa??!! Sen var det sjukt fult oxå.... :D

Annie - PD sa...

1998 var Sandskjortor i diverse kulörer, vita enkla bastoppar, Filippa K strechjeans i blått och beige, stickade tröjor i kortare modell och pärlor i öronen. En väldigt prydlig period där..

Och nope, jag går inte till ICA i mjukisbrallor även om jag ibland är frestad... :D

Anonym sa...

1998, hmmmm, 17 år var jag iafl... Minns de där raka jeansen som gärna klipptes upp nedtill (till min mammas stora fasa) som någon annan sa. Hade ett par Diesel jag dyrkade. Ärmlösa toppar med lite krage, typ "turtleneck" eller vad man ska säga tror jag att jag hade tre stycken av. Men om det var mode minns jag inte riktigt. :P

Var det inte ungefär då tjejer sprang runt i såna där jazzbyxor (tighta utsvängda stretchbrallor) fast med en tight kortkort kjol över?

Minna sa...

Jag satt och hade gravidsysslor häromdagen... dvs gick igenom foton så 1998s klädstil har jag färskt i minnet! Och vad smaaaaaal jag var då! ;)

Och NEJ, åker inte med mjukisar till affären. Inte ens när jag är gravid.

Anonym sa...

*harkel* när det är fem minuter till Ica 50 meter bort stänger så är det bara på med jackan och rusa! Man får se till att träningsbrallorna (som jag har istället för mysbrallor) är av modellen litet snyggare! Även om det kan vara svårt!

Om man ser din dagens bild och ser lite suddigt, så ser du inte så värstans gravvo ut! Coolt!

yllet sa...

Jag hämtar posten och slänger sopor i mjukisar. Åker inte till affären i dem. Dock sa T att mina nya svarta plyschmysbrallor var "prydliga" häromdagen!
Vi satte alltid på Busan vanliga brallor till dagis men mor- och farmor ger henne mysbyxor och kallar det för "dagisbyxor"! Så nu har hon det under täckbyxorna. Men så fort det är slut på täck och overallsäsongen blir det jeans och så igen!

Anonym sa...

Jorå, jag springer till konsum 100 meter bort i mjukisbyxor då och då om jag ska handla nått litet på kvällskvisten. Jag är för lat för att byta om..

Anonym sa...

Absolut inte till affären, men hemma, gå med sopor och gå ut med hunden - absolut!

Och när det gäller barnen så har de mjukiskläder nästan jämt - alla har ju det, så varför ska jag bråka. Det går ju över så småningom :) Och sen är det ju skillnad på mjukis och mjukis.

Anonym sa...

Inte en chans att jag går till affären i mjukisbrallor. Går inte ens till pizzerian i det.

Egentligen är det ju märkligt, vem skulle bry sig...
Jag är så himla dryg, så jag "hajar" verkligen till när jag ser folk (o då menar jag vuxna) som har mjukisbrallor när de går på stan. Hur svårt kan det vara att sätta på sig ett par vanliga byxor?

Men så fort jag kommer fr jobbet, då åker mjukisarna på ;)

Anonym sa...

Ohlala vilken het fråga:) Juicy på kvällspromenad m vovven, byxorna bärs instoppade i Williamsbootsen, o så gåsjacka till det! Kallar det stylish *haha* Behövs nåt fr affären tvingar jag nåt barn att gå!

Anonym sa...

Ser förskräcklig ut när jag går en snabbis till affären här bredvid... nästan så att jag hoppas att ingen ser mig! När jag var mammaledig lämnade jag även barnen i mysbyxor... men gillar annars att vara fin. Självklar får min barn ha finare mysbyxor till dagis... finns ju inget värre än att ha stela jeans under overallen och sedan försöka leka!

Anonym sa...

När jag kilar ner till lillaffären skiter jag fullständigt i vad jag har på mig, men när det handlar om att göra nåt lite mer planerat som att sätta sig i bilen och åka och storhandla eller för den delen gå på stan så kommer mysbyxor inte på tal.

Linda K sa...

anna-karin: håller med. ser rätt trashigt ut med mysbrallor "ute".

caroline: det mår jag säga ;)

sericea: jag minns knappt vad jag hade på mig förra veckan...

nattvinge: ja det var kanske nåt sånt. klänning förekom väl nästan inte då?

cissan: ja det ska vara juicy till det :D

malin k: wtf, är alla som läser min blogg tonåringar? ;D ja då känner jag mig ju väldigt ungdomlig själv!

miss ud: givet med en juicy i hemmets lugna! men inte på ica :P

ina: vilken tur att man är olika, skulle bli likriktat annars :D

malla: jag ryyyyyser.... :O

annie: jag har så dålig koll att jag lika gärna skulle kunna rabbla 1988 års mode. men just ja, stretch-Filippor förekom :)

emma: jag kan inte riktigt greppa dom där jazzbyxorna alla pratar om. undrar om jag hade såna...

minna: även gravida har viss stolthet ;D

linaemilia: ja en woman´s gotta do vad en woman´s gotta do ibland. tack vad gulligt sagt, men jag känner mig uppsvälld som en ballong...

yllet: klart gosigare med mysbrallor unde roverallen. usch, jag är en grym mor!

ida: kanske för att jag inte har så nära till nån butik...

hedgehog: nät tonåringar måste få bestämma själva. men fasiken så mycket snyggare med jenas! sa tant linda ;)

mocca: för att det är vansinnigt fult med mjukisar. för ofta ser dom rätt ofräscha ut med häng och noppor. men hemma helt ok :D

anan: nu har jag ju inte hund, möjligt att jag skulle smita ut i juicyn med en sådan :)

sofia: sonens jeans och andra brallor är så tvättade och mjuka att han inte har nåt emot att ha dom under overallen. phu! :)

Linda K sa...

melinda: precis!

Anonym sa...

Nä, de klänningar jag hade var "finklänningar" som bars på finare tillställningar, de få som inte var röjarfester - detta var under min universitetsperiods glansdagar, då jag fick killar att kippa efter andan när jag visade mig i tighta fodral *suckar*

//Magfotingen

Anonym sa...

Hehe, 1998 gick jag i brudklänning. Närå, inte hela tiden, faktiskt bara en dag. Annars minns jag inte så noga vad jag hade på mig.

Jag går inte utanför dörren i mysisar, men jag mötte en granne i trapphuset häromhelgen som traskade ner till tvättstugan i pjamas! Jag blev nästan generad när jag mötte honom. Men han stannade och pratade så glatt, där i sin randiga pjamas. Vuxna karlen!

What is wrong with people?

Linda K sa...

nattvinge: precis, klänning var finplagg. leve dagens vardagsklänningar :D

polly: ha ha ha, skumt! vår granne brukar knalal ut i kalsingarna och hämta tidningen. känns sådär kul när man ses då :S

Anonym sa...

Vi har tom haft en låntagare som kom i pyjamas (och vinterjacka och inneskor) här. Jisses.

Inga mysisar till affären för mig. Äger förvisso inga heller, tycer det är bättre att ha mjuka strumpbyxor (kalasbyxor!) och mjuk kjol hemma. Gamla jeanskjolar kan bli grymt sköna hemmaplagg!

Jessica Åkerberg sa...

Tajta jazzbyxor med kort kjol över och en genomskinlig partytopp med ett linne under var min partystass 2008 när jag var 20... ;)

Annars använde jag min "grova" vinterseglarskor oftare då än vad jag gör nu, till tajta stretch-jeans och oljerock.

Linda K sa...

lotta: fniss, komiskt! :D ja bara det är mjukt och skönt funkar väl vad som helst :)

jessica: oii oii!

Anonym sa...

-98 hade jag totalt intetsägande kläder, det är jag säker på. Jag jobbade på KB då.

Jag skulle aldrig, aldrig gå ut i mjukisbyxor. Däremot gjorde Peter Dalle det i måndags, när jag såg honom på vaccinationskliniken. Häpp!

Linda K sa...

anna-stina: jag jobbade där 1997! minns inte vad jag hade på mig... ha ha ha, ja honom kan man faktiskt tänka sig i det :)

Anonym sa...

1998 hade jag 180 resdagar främst på Brasilien, Centralamerika, USA och Tyskland så jag "levde" i vassa dräkter och skarpa kostymer med enkla Filippa K toppar och scarves. Svarta högklackade skor, wolfordbodys, stay-ups och Mary Jo underkläder. Det var en lisa att få dressa ner sig i surfshorts, t-shirts och flipflops eller nätta solklänningar (modell überkorta) på varmare breddgrader. Jazzbrallorna dök upp och midjorna började åka ner. Rena linjer, mycket lite mönster och stramt minns jag det som.

Mysbyxor till affären är inte min melodi.

Linda K sa...

cosmopolit: det låter verkligen vasst! :D

Anonym sa...

Oh ja, tonåringar är vi allihp ;) Men ärligt talat känns det lite skrämmande att det är 9 år sen jag tog studenten... känns som det var nyss.

Jassbyxorna är nog ungefär savannbyxorna som jag pratade om. Tighta, lite utsvängda, ingen linning eller knapp, men dragkedja ist. (tänkte skriva att det bara var gylf, men det lät så konstigt på ett par tjejbyxor :) )

Var det förreten runt 98 man hade jeans utan bakfickor, men med påsydda fickor fram? (som små bakfickor, fast på framsidan? )

Linda K sa...

malin k: jag är helt förträngd (?) vad gäller modet bakåt i tiden, men det stämmer säkert :D

lisa sa...

Träningsbyxor men inte mysbyxor till affären. men igår var ajg piffig och skulle gå ut i ösregn och handla, och eftersom jag hade kjol på mig inomhus blev det leggings med regnbyxor på ute. Det kändes lite väl avklätt, märkte jag när jag kom ut, trots att ingen kunde ha en endaste aning om vad jag hade under regnbyxorna :)
-98 var gymnasietid fylld at stretchjeans och munkjackor. Ständigt dessa munkjackor. Och jag hade en "polisjacka" från H&Ms barnavdelning som jag tyckte var supersnygg.

Linda K sa...

lisa: ha ha ha, poliströja hade jag också! den har sonen som pjamas nu :D