tisdag, november 29

When I´m sixty-four...

Har alltid tänkt att jag ska spara alla mina dagböcker, väskor, smycken, och en del klädesplagg tills när min dotter blir vuxen och kan uppskatta sånt. Tyckte själv det var jättekul och inspirerande att rota bland mammas gamla 60- och 70-talskläder (hon sparade alldeles för lite! Finns foton där hon har helt underbara klänningar som jag vill vill vill ha, men som bor i klädhimlen nu).

Men så bidde det ingen dotter. Det bidde en son! Världens bästa. Och han uppskattar redan både mina väskor och mina skor. Fast kanske inte i vuxen ålder (utom dagböckerna, män kan ju också läsa, om intresse finns). Så jag har fått tänka om. Jag sparar som planerat, och så kan sonens fru eller dotter få mina gamla skatter. Detta kallas långsiktig planering.

Berättade om detta för kollegorna på morgonfikat. En kommentar:
- Jaså, tror du någon kommer att vilja ha dina gamla kläder?

Ja jag inbillar mig det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En nostaliglåda är minimum!

MIn mor OCH mormor sparade ALLT!! Kanske lite överdrivet att hitta gamla trasiga jeans oh utnötta collegetröjor - men å andra sidan så finns alla gobitar kvar också. Min syster och jag använder alltid nåt plagg från dessa gömmor - vilken trend som än råder så finns det nåt. fantastiskt.

Anonym sa...

Härligt!
Själv har min mamma inte sparat ett enda dugg, och jag är själv en rensare och slängare. Jag har jättesvårt att motivera mig att spara gammalt bös, men det händer trots allt att jag kan få nostalgiattacker och önskar att jag kunde plocka fram mina godbitar från åttiotalet. Kanske inte just haremsbyxorna, harkelhostähum, men annat...! ;)

/Polly

Anonym sa...

Så klart du ska spara gobitarna! Håller med ovanstående att kanske just slit-å-slängkläderna kan få åka till klädhimlen men det andra... Gråter själv över ett par stövlar- typ Frye, som min mamma hade på 70-talet. De slängdes för ca 5 år sedan i samband med storstädning av garaget. *snyft*

åsa sa...

Spara på!
Sonen kommer bli stilig i guldslipsen :)

Linda K sa...

anna: gu vad kul med mormors kläder också!

polly: jag är är också något av en rensare och slängare. Fast sånt jag verkligen gillar sparar jag på. Sånt jag tror kan vara kul i framtiden.

jag på åsen: smärta! angående fryesen alltså. Som med mammas klänningar...

åsa: japp, slirren kommer att vara hot stuff igen om sådär 15-20 år ;)

Anonym sa...

Jag kan bekräfta att det finns nu levande släktingar som med stor glädje skulle ta över sådana plagg som du tröttnat på!