onsdag, november 9

Huller om buller

Vad är jag för en bibliotekarie egentligen? Observerade i all hast att varken min Prima bloggar-lista eller Bra-å-ha-länkarna är sorterade i alfabetisk ordning. Bot och bättring.

Är lika galet crazy hemma. Ingen ordning på böckerna i bokhyllorna alls. Ett härligt kaos råder. Kanske ska det vara så? "Prästens ungar är värst" typ. Bibliotekarie by day, vimspanna by night.

Ett tag hade jag lätt ångest över att så mågna böcker var svarta, vilket ledde till att det blev mörkt i hyllorna. Så jag har försökt blanda upp dom med andra färger. Helst skulle jag vilja ha bara vita, eller åtminstone ljusa, bokryggar. Så fräsht så. Såg ett reportage i Elle Interiör en gång någon som hade klätt in alla sina böcker i benvitt papper. Snyggt men lite too much? En annan gång tipsade samma magasin om att man kunde klä in sina böcker i tyg från Josef Frank. Ja det skulle ju bli billigt och bra. Snyggt var det hur som helst.

På med lösknuten, nu ska jag sortera mina bloggar!

PS. Föreslog en gång för mina kollegor att vi skulle sortera böckerna i biblioteket efter regnbågens färger. Det tyckte dom var en strålande idé. Men vi har inte gjort det än.7 kommentarer:

Anonym sa...

Mina hyllor är indelade efter tema, trädgårdsböcker på en hylla, historia på en annan osv. Skönlitteratur står på efternamn. För ett tag sen fick jag dock fnatt och sorterade mina pocketböcker efter färg, iom att de e så små vill jag ha dem på samma hyllor, blir ju fula glapp annars. Det e faktiskt riktigt snyggt, får alltid uppskattande kommentarer av besökare :)

Linda K sa...

catarina: hade också liknande ordning förut, men det ballade liksom ur. Inte blev det bättre ordning av att sonen utvecklat ett bokintresse och möblerar om i hyllorna titt som tätt :)

Är för övrigt ganska besatt av bokhyllor. En ordnat oordnad hylla är konst!

Polly sa...

Va? Oorganiserad bokhylla??! Trodde inte det om dig! ;)

Anonym sa...

Min systeryster har böckerna sorterade i färggrupper. Tjusigt värre.
(En gång hade vi cd:sarna sorterade i alfabetiskordning. Det höll nästan ett halvår...)

Linda K sa...

polly: Nä nästan inte jag heller, ordning&reda is my middle name :D

jonna: alfabetisk cd-ordning har vi också hemma. Annars vore det omöjligt att hitta. Det är det ofta ändå, några skivor ligger i köket, andra i vardagsrummet, maken tar med några i bilen, sonen hugger en så ofta han kommer åt och då kan man säga farväl till den cd:n...

Anonym sa...

Åh, du har mitt drömyrke! Jag är journalist men har alltid velat bli bibliotikarie. Skrev ett inlägg för några månader sedan om det på min blogg. Jag hänger mycket på bibblan. Låter hur ocoolt som helst, men jag trivs bland böcker och tystnad.

Linda K sa...

beatrice: och jag som tycker at journalist verkar vara drömyrket! Men bibliotekarie är prima det också. Helt min grej.