fredag, mars 7

Spanar

I morse fick jag tillfälle till en spaning. I väntan på bussen fångade något min blick. En adventsljusstake! Ännu kvar i snart mitten av mars. Är man då otroligt lat eller tycker man så mycket om den att man låter den stå året om?
I´ll be watching that window...


7 kommentarer:

Fröken Bokmal sa...

sånt där går jag igång på, adventsljusfascist som jag är. dom ska bort i januari, och nästan ännu värre är dom som fuskar o fifflar upp dom flera veckor för tidigt. Grannen gav mig ökad puls genom att låta sin stjärna hänga ända in i februari...

Linda K sa...

fröken bokmal: ja dom borde tänka på sin omgivning om inte annat! ;D

Alexia sa...

Jag måste erkänna att jag medvetet lät julstjärnorna hänga kvar en bra bit in i februari. Orsaken är att vi är relativt nyinflyttade i vårt hus och inte har hunnit skaffa någon annan myspysbelysning i fönstrena... Men nu är de borta!

Moderna sa...

Hehe, man är otroligt lat! Det vet jag med säkerhet eftersom vi har en adventsljusstake kvar i ett av barnens rum och det enbart beror på att jag inte orkat plocka ner den. För att kompensera det så är ljusstaken illrosa med glitter och fluffiga rosa fjädermanschetter. Såna ljusstakar förtjänar att njutas av under lite längre tid.

Heléne sa...

japp man är lat, och kanske är det brist på annan belysning :)
I min första lägenhet hade jag min enda advetnsljusstake kvar fram till påsk (april), men sista månaden tror jag inte den lyste.. utan då var det mest.. jag ska ju ändå flytta snart.. (maj) varför stoppa undnan den nu, när jag snart ska rota fram den igen o flytta den.. :)
I år åkte den bort i januari. ville inte släppa myset riktigt! och det var många grannar som hade de kvar längre, så jag var mycket nöjd med mitt numera "mogna" förhållande till mina ljusstakar :)

Linda K sa...

alexia: bra jobbat!

moderna: allt har sin tid, ner med den nu :P

heléne: och nästa år kanske du plockar den redan i mitten av januari! .D

Anna och Melvin sa...

Jag såg en adventsljusstake i ett hyreshus igår, de kanske inte har någon annan lampa? Hemskt är det ändå. Ett par grannar till oss har en julgran på väggen med lampor i, det är lite juligt det också tycker jag. Ska nog också bevaka och sen när det försvinner :-)