tisdag, mars 4

Bibliotekarien har läst

Att föda: en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter av Gudrun Abascal


Nu känner jag mig faktiskt riktigt peppad. Fortfarande rädd för det onda och att tappa kontrollen och allt som kan gå fel. Men lite nervig är väl bara bra. Pirrig och förväntansfull också. Mycket bra bok som tar upp allt som jag har haft funderingar om. Varvat med små berättelser från mammor och nån pappa och deras upplevelser. Fick tårar i ögonen av nästan alla. Fast jag läste inte det sista om att få ett dödfött barn, orkade inte riktigt med det.


Nu ska jag pracka på den på maken.Förresten, vad läser man nu? En deckare? Allt känns som konstiga val. Kanske bara ska försvinna in i mig själv... (flum)

19 kommentarer:

Jessika sa...

Jag lyssnar på "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini just nu i bilen till och från jobbet. Den är vacker, sorglig och gripande än så länge i allafall :-)

Spiro sa...

Låter braigt det där, beställer hem den från bokus pronto! :o)

Linda K sa...

jessika: vad häftigt att lyssna på den, vem är det som läser?

spiro: det gör du helt rätt i!

Ankie Fontän sa...

Nu har jag nyktrat till och sitter och läser "bibeln": Den femte sanningen av Doris Lessing. Tjock bok, som nog tyvärr blir för tung för dig i ditt tillstånd...

Ankie Fontän sa...

Alltså, bokens vikt, inte innehållet:-)

Sara sa...

Visst är den bra? Läste den både första och andra gången. Vet att Abascal nånstans skriver om att använda sin inre styrka, om att säga (skrika) JAA, istället för NEEJ när det gör helt overkligt ont.

Jag lyckades inte med det ;) Men jag tänkte på Gudrun...ånej, nu gör jag Gudrun besviken!

Men det gick bra ändå...:)

Jessika sa...

Sharon Dyall läser och gör det med bravur! Vissa ljudböcker får jag bara lägga ner för jag "kommer inte överens med rösten", och andra blir jag som upslukad av.

Linda K sa...

ankie fontän: har den på sängbordet, undrar om ajg sk avänt alite med den ändå...

sara: ha ha ha ska verkligen försöka skrika JAAA! och antagligen börja skratta sen :D

jessika: lyssna är kanon!

Jessica E sa...

Vår kursledare på profylaxkursen sa att om man spänner munnen så spänns automatiskt andra kroppsöppningar också...därför är det tydligen bättre att skrika JAAA för då är ju munnen mer öppen (helt sjukt igentligen...). Själv skrek jag "Kom ut nuuuu bebisen" :-)

Dorisettan sa...

Jamenvisst är boken super! Fast jag undrar om nån (verklig) barnaföderska förmår skrika JAAAA när det gör sådär überjävligt ont? Om man (som jag) skriker JÄÄÄVLAAAAR så tycker jag det verkar ha samma positiva inverkan på övriga kroppsöppningar som JAAAA. ;-)
Mitt bästa tips är detta - när bebis nummer två skulle föads hade jag på mig ett sånt där ljuvligt armband av gladfärgade plastpärlor som äldsta sonen gjort till mig på dagis. När smärtan var som värst så höll jag hårt i detta underbara lilla armband och fokuserade på att det var ännu ett barn, min sons lilla syskon som var på väg och att denna jävliga smärta bara skulle tuggas igenom och sedan skulle han/hon vara hos oss! Det hjälpte mig otroligt mycket för att hålla fokus och inte bli så rädd för smärtan.
Denna metod som borde passa dig då du gillar pärlor också! Ha!

Linda K sa...

jessica e: kära nån, vad ska jag skrika... :D

dorisettan: åh vad det låter rart! ska leta fram ett pärlhalsband sonen gjort och packa ner i väskan :)

Linda sa...

då säger jag "busters öron" av maria ernestam, om du inte redan läst den. den känns nog "lagom" efter en föda-barn-bok. och bra!
eller, om du vågar, min nyss utlästa "midvinterblod" av mons kallentoft. ruggig och lysande.

Linda K sa...

linda: buster har jag läst, formidabel! blev riktigt sugen på midvinterblod efter att ha läst hos dig.

fredrik sa...

du har väl sett juno? attans trevlig film.

Helena sa...

Jag fixade inte heller att läsa det där kapitlet om att få ett dödfött barn. Och jag grät mig igenom nästan hela den där boken; allt blev liksom väldigt emotionellt för mig när jag läste, så tårarna bara trillade... Men den är jättebra!

Och nästa bok skulle kunna bli "9 1/2 månad" av Annika Lantz. Kanske särskilt bra om du nu skulle råka gå lite över tiden!

Lena sa...

Jag läste hela boken och blev också peppad! Även det om ett dödfött barn, helt galet! Sen surfade jag runt bland änglabarn på FL. Man är ju lite dum i huvet....
Jag har 9½ månad i bokhyllan som jag tänkte bloppa bort så hojta om du vill ha den. Läst en gång. I prima skick.

Linda K sa...

fredrik: nä men det ska ske inom kort!

helena: jag hoppas jag inte gör det, men jag får väl ha den i beredskap utifall att... :)

lena: urr ja, man blir lite knäpp. jag brukar läsa dödsannonser jag. du får gärna hiva över 9 och en halv!

nattvinge sa...

Sitter och snörvlar till dorisettans kommentar, det är lite mycket hormoner nu...

Har precis börjat på Att Föda, fick ju lov att läsa ut Mrs Dalloway först, först till kvarnen... Men så har jag ju några veckor extra innan det är dax :-)

Linda K sa...

nattvinge: hormon is my middle name. läs och peppas, den är suverän!