tisdag, januari 1

Rum för barn

Någon gång i år ska sonen få ett nytt större rum, som han så smångom kommer att dela med bebisen. Kollar lite i böcker för begynnande inspiration. Som jag också tittade i när det var sonen som låg i magen.

Många rum i böcker och tidningar ser ut ungefär så här:Sonens rum liknar mer det här:Och jag tycker faktiskt det senare är lite charmigare. Ingen unge vill väl sitta i ett nästan tomt rum med en eller två leksaker? För att föräldrarna tycker det ser snyggare ut så. Klart man städar rummet då och då (tre gånger om dagen) men lite stök är charmigt. I barnrum, bara i barnrum.

13 kommentarer:

Minna sa...

Kemisten har målat vårt nybyggda barnrum idag! fast ungen kommer inte bo där förräns jääääättelänge.

Linda K sa...

minna: åh vad mysigt! vilken färg? nä det är klart, men det är ändå mysigt att fixa med det :)

Minna sa...

Det blev "sandbeige" på väggarna och en fondvägg som han målade randig i grått och rosa, med smala stripor "sandbeige" emellan. Blev lite tjejigt kanske men det var färger som vi hade hemma och gjorde slut på. Blev dock superfint!!!!

Linda K sa...

minna: låter prima! bild önskas :D

Annie - PD sa...

Hehe, hoppas att jag kommer känna som du gällande stöket när väl barn kommer... :)

Linda K sa...

annie: tro mig, ibland ORKAR man bara inte göra nåt åt kaoset :D

Hanna sa...

Jag tänker att om man har få färger och mönster i inredningen så blir inte stöket så stökigt. Jag tror inte det är bra med för mycket intryck och för rörigt faktiskt, precis som att inte jag själv trivs i för röriga rum. Det första exemplet är kanske lite trist men i rum nr 2 skulle jag få epilepsi.

Linda K sa...

hanna: nä kanske inte för nyfödda, men småkillar klarar hur mycket stök som helst, det kan jag garantera. smaken är som baken :)

ewac sa...

Vilket barn håller sig på sitt rum, med sin saker?
Känner du något?
ewac

Miss Upsey Daisy sa...

Håller med Hanna.

Fast hur lätt är det att hålla sedan ifall man själv skaffar barn?

Mitt svar. Nån stans mittimellan båda rummen borde vara en rimlig nivå att jag sedan själv vill ha minsta möjliga röra i alla andra är en annan sak...

Linda K sa...

ewac: mja, någorlunda iallafall ;)

miss ud: mittemellan är bra :)

Hanna sa...

Jag tänker: förvaringslådor i mängder så kan man ösa ned allt och ställa i fina rader i bokhyllan.

Och med rörigt tänkte jag på alla galna mönster, både tapeter och bårder och gardiner och påslakan och tavlor och så alla leksaker och all röra på det liksom. Och smaken är absolut som baken :)

Linda K sa...

hanna: förvaringslådor är bra! enfärgat är snyggare än en massa mönster!