söndag, april 16

Skönheten och odjuret i köket

Vi har just konstaterat att maken är en dröm i köket. Och att jag är en mardröm. Senast jag lagade hembakt pizza glömde jag ha på osten. Bara en sån sak. Vi fick lägga på ost och värma den i mikron. Pizzan blev då glödhet och gick knappt att äta. Det är lite av mitt signum; glöm en ingrediens. Och så går det åt helvete. Morotskaka utan kesella = torr morotskaka. Vad har vi mer, vad har vi mer *bläddrar i mitt mentala register*... jättekonstiga pannbiffar med smak av papper. Köttfärs kryddad med timjan så att det enligt maken smakade ärtsoppa. Det är inte så att jag skapar fritt, närå jag läser recept. Och ändå "lyckas" jag.

En del saker kan jag iallafall. Pannkaka. Rabarberpaj (och andra frukter). Ris. Flygande Jakob. Tårta (med färdigköpt botten). Falukorv i ugn. Sen kommer vi inte på nåt mer *garv*.

Maken lagar just nu kryddhet korrianerkyckling. Det är minst hundra ingredienser.

UPDATE: Så här ser den heta korriandekyckligen ut:

11 kommentarer:

Cissi sa...

Haha, Flygande Jacob är min pappas klassiker (för övrigt den enda maträtt han kan laga)! En riktig 80-talare!=)
P.S. Känner igen mig i dig, min man är kökets härskare och jag tar vid när det handlar om falukorv och Findus köttbullar...

Snart tretti sa...

hmm, hva er flygende Jacob?
En typisk svensk rett?

Anonym sa...

ser ju mumma ut - kycklingen =) Hos oss är det tvärtom - jag är drömmen i köket ;)

Linda K sa...

fröken bokmal: det är skönt att ha en dröm i köket, eller hur? :)

grombaben: vet inte vad den har för ursprung? Det är banan, bacon, grillad kyckling, jordnötter, vispgrädde med chilisås i. Flottigt och gott :)

hedgehog: respekt! :D

Anonym sa...

Men du kan ju massor av maträtter ju! *impad* själv kan jag knappt koka potatis -ska vattnet täcka potatisarna eller?
*funderar*

Jag måste nog gifta mig med en kock!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Usch jag känner igen mig :-o Det är alltid nån liten väsentlig detalj man glömmer eller misslyckas med! Jag brukar misslyckas med pannkakan (plättarna!). Jag vispar ägget och mjölet först och häller i mjölken för sent (=omöjligt att få smeten klumpfri).

Linda K sa...

vardag: jag tittar in! :)

mocca: HAHAHAHAHHAHAHA! Den regeln kan jag, potatisarna UNDER vattnet ;)

linda: hi hi, den konsten behärskar jag rätt bra. Men jag har gjort pannkakor i hundra år. Värst är en dålig stekpanna :O

Anonym sa...

Jamen vad ska man ha sina män till då? Och förresten så diskar jag som en gud!!
Stå upp för "kvinna-ur-köket"!
Lycka till.
/Karin

Ps. Dagens tips, spenatsoppa: vatten, buljongtärning, fryst spenat, koka några minuter, klart. Sen kan man KÖPA det härliga färska brödet, och det är ingen katastrof om man glömmer det i 10 minuter kokta ägget att ha till soppan.

Linda K sa...

karin: åh tack jag ska göra ett tappert försök inom kort :)

Anonym sa...

Hemma hos oss cirkulerar barnen oroligt i köktet när pappan är borta och jag (mamman) står vid spisen, frågor som dyker upp: "kan du laga mat", "har pappa lagat det här" och "kan du inte köpa mat på macdonalds".

Linda K sa...

maria: ha ha ha! :D