måndag, november 17

Askungen går nog aldrig på bal

Rara Annie skickade mig lite inspiration till "kavajbygget". Attans vad sugen jag blev att sätta igång nu då. Mysiga måndag lämpar sig emellertid inte för sömnad. Men en dag...

... får dragkedjan ge vika för coola knappar.
... ryker kragen.
... kortas ärmarna något.
... figursys den mucho mas.

9 kommentarer:

Att ha det gott sa...

Det där kan bli riktigt bra

Linda K sa...

att ha det gott: ja jag hoppas det! :D

Linda K sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ö-Helena sa...

Jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att sy om saker (fast jag inte alls är dålig på det, nejdå), så alla såna projekt blir bara liggande. Tills jag en dag kom på den strålande idén att gå till skräddaren. Bland annat med en alldeles för stor tweedkavaj köpt second hand. Den duktiga skräddaren sydde in den jättesnyggt (inklusive att ta loss ärmarna och flytta in dem en bit på axlarna och givetvis att sy om fodret på motsvarande vis) och förlängde (!) dessutom ärmarna. Det gick på ... tada ... 350 spänn! Väldigt värt det, alltså. Fast du kanske tycker det är kul att sy om?

Annie - PD sa...

Ah, den kommer bli så snyyyyyyyyyygg!!!! :D M By MJ kavajen finns på NK om du behöver studera den på närmare håll ;)

LindaLiten sa...

Den kommer att bli så fin, tur att ingen köpt den. Nu känner jag mig inspirerad att plocka fram min chanel-look.a.like fr TopShop. Spänd på att få se bildrapport på ditt projekt.

Petra Nygren sa...

Snygg kavaj en sån vill jag ha!

The Pale Green Woman sa...

Är benägen att hålla med Ö-helena, en skräddare är inte dumt i det här fallet. Trots ihärdig sömnad i drygt 25 år (ja jag började när jag var två, ähum) så skulle jag nog tveka till att figursy om en kavaj. Det är just det där med ärmarna som kan ställa till det.

Men nåla ihärdigt så kan det funkar utan skräddare också. Vi väntar med spänning på rapport.

Linda K sa...

ö-helena: det är klart jag kan lämna in den. fast jag tycker det är lite kul att göra själv också. ska kika på den och se om den känns hanterbar :)

annie: ha ha ja det kan vara bra :D

lindaliten: uj nu börjar jag känna viss press...

petra nygren: mmm :)

tpgw: pressen ökar ytterligare... :O