torsdag, september 18

Jag ska gå hel ur det här

Ja jag har överlevt och nu vill jag försöka dela med mig av mina erfarenheter. Jag hoppas att mitt destruktiva leverna kan avskräcka andra och få dom att tänka både en och två gånger innan dom beslutar sig för eller emot totalt haveri.

I början tänkte jag att jag sparar den till helgen. Då kan jag "unna" mig. Men så kom begäret krypande. Jag tänkte att jag kan ju smaka lite. Bara lite, alltså. Och gjorde så, trots att jag redan då visste att jag ljög för mig själv. En liten bit blev en liten bit till. Och en till och en till och en... tills jag resonerade Äsch det här är ju inget att spara, jag kan lika gärna äta resten också.

Jag hade precis ätit upp en enorm chokladkaka själv. Nästan utan att märka det. Jag har den i magen nu. Vill ni undvika detta öde? Gör inte som jag. Prata med nån. Diskutera chokladkakans vara eller icke vara. Väg fördelar och nackdelar mot varann. Ta en frukt.

Jag klarade mig den här gången. Undan chokladkoma. Nästa gång har jag kanske inte samma tur. Låt oss tillsammans sjunga: We shall overcome...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så läser du bara "Damen och chokladen" ;)

Linda K sa...

hedgehog: min bibel :D

Anonym sa...

Jag har ätit min sista godis igår fram till jul! Lalala. Flera månader kvar till godis! Bra för kroppen och knoppen!

Linda K sa...

angelica: oj det skulle jag nog inte klara. nåt gott ibland måste jag ha. som en bautachokladkaka en vardagkväll :P

tant t sa...

Samma öde drabbade mig idag...ikväll - kraftigt!

Anonym sa...

haha, jag älskar slutklämmen! :)

Linda K sa...

tant t: man är maktlös! kämpa, syster, kämpa med mig!

johanna: sjung av hjärtat sjung :D

Pia Wester sa...

Haha! Sluta nu ät allt som är "vitt" så får du koll på blodsockret och slipper chokladsuget för tid och evighet, amen ;-)

Anonym sa...

Eller så behöver man inte tvinga sig att ha så strikta restriktioner... Har man nolltolerans ger ett enda litet snedsteg känslan av att ha tappat kontrollen, vilket är obehagligt..

Frida sa...

själv kunde jag inte stå emot när jag blev bjuppad på kladdkaka i går kväll. Vad kan jag säga, jag var hungrig och kakan var ljuvlig.

Linda K sa...

ffp: äh sånt där funkar inte på mig :)

amanda: men en enorm chokladkaka känns inte alls normalt, för nån? :P

frida: jammi :D