söndag, februari 24

Varför inte läsa på baksidan istället?

Lyssnade på Malin och Patti till frukosten. Malin höll en utläggning om att det bär henne emot att läsa böcker vars utseende (framsidan alltså) och titlar hon inte tilltalas av. Som exempel nämnde hon Nu vill jag sjunga dig milda sånger, Tusen strålande solar och Snabba cash. Patti inflikade att ja men Kollektivt självmord är väl en ganska ball titel?

Shit vad hon missar om hon går på dom premisserna! Jag kan inte minnas att jag någonsin resonerat så, att nä det här lät töntigt, den boken läser inte jag!


Vem är konstig, jag eller Malin?

11 kommentarer:

Annie - PD sa...

Jag kan bli mer sugen på att läsa en bok om omslaget är snyggt (Lotta Külhorn är en favorit som gör extremt tilltalande omslag enligt mig).
Jag skulle dock aldrig dissa en bok helt pga av titel eller omslag. Däremot har jag dissat för att jag flera gånger misstänkt att boken tillhört en genre som jag inte gillar - okunnighet från min sida alltså. Som "De små tingens gud" - den trodde jag var en patetisk lovestory och så var den helt underbar...

Anonym sa...

Malin är konstig!

Anonym sa...

Verkar trångsynt! Speciellt som Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en fantastiskt fin bok! Håller med om att omslagen är viktiga i att förmedla en stämning - men ofta luras... Så jag säger: Malin - buuuuh...

/bertha

Linda K sa...

annie: jag tror på baksideläsning :D

kicki: rätt svar :D

bertha: man går klart miste om en massa fantastiskt litteratur!

Fröken Finemang sa...

Jag måste känna att boken och jag "connect".. O tilltalas jag av framsidan.. så går jag på baksidan, och tilltalas vi av varandra då, så komemr boken med hem :)

jag vet att man inte ska gå på omslaget, men jag kan inte sluta.. :D
o nu när jag läser massa kurslitteratur MÅSTE :) omslaget va fint för att jag ska kika på baksidan, för att jag ska "orka" läsa en annan bok med..
Konstigt? förmodligen! o jag hoppas jag kommer över det till slut :D

Linda K sa...

heléne: hoppas du gillar många framsidor då, annars missar du en massa :)

Anonym sa...

Jag dissar Malin och hissar Linda K :-) Herregud, blir helt darrig i knäna när jag tänker på hur många böcker som jag skulle ha ratat ifall jag bara gått på omslaget...Att missa "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" pga fel omslag vore ju nästan straffbart i bokmals världen.

Jag gillar dock inte Snabba Cash men det beror inte på omslaget...:-D

Anonym sa...

Jag måste säga att jag påverkas ganska mycket av omslaget ändå. För när man går in på ett enormt bibliotek och det finns tusentals böcker, då måste man ju sålla på något sätt. Så först kollar jag lite på utsidan (alltså den måste ju inte vara perfekt, den ska bara kännas bra!) sen läser jag baksidan och om det verkar lovande så bär jag med mig den hem. Som tur är finns det ju folk som tipsar om de där fantastiska böckerna med fult omslag, så då läser jag dem ändå! :)

Linda K sa...

jessica e: jag väntar på en fortsättning på snabba cash, annars blir jag besviken!

julia: julia: tur att det finns fulabokomslagstipsare :D

Anonym sa...

As a wise man once said "don't judge a book by it's cover". Jag håller med dig Linda K, synd att missa så mycket pga skalet.

Linda K sa...

cosmopolit: mycket vis man!