måndag, februari 26

Excel blir min död

Excelexperthjälp hitåt! När jag står i en cell och sk klistra in nåt hamnar det jag klistrar in i cellen under istället. Så jag måste klippa ut det ur den felaktiga cellen och klista in det där det ska vara. Tröttsamt! Det är som en liten fyrkant längst ner i det högra hörnet på den markerade cellen som jag inte sett förut.
Hilfe!

14 kommentarer:

Anna sa...

KAn det bero på det du har klippt ut? Ser ut som att du kan ha fått med något innan själva urklippet som orsakar det hela.

nu är jag ju ingen excelexpert iofs...

Camillas lockar sa...

Behöver du räkna nåt i cellerna, alltså SUMMA-formel nåt? Om inte, så gör om cellformatet! Absolut enklast för att undvika sånt där. Tryck Control+1 (siffran 1) och välj Flik: Tal och Kategori: Text. Klicka OK. Voilà!

Anonym sa...

Den lilla fyrkanten kan man klicka på och få alternativ för vad man vill göra, t.ex. om man klistrar in något. Ibland är de bra, ibland obegripliga, men testa dem vart och ett och ångra om det inte blir bra. Det bästa sättet att lära sig Excel är gm "trial and error" vet jag efter fyra års jobbande med det..;-)

Anonym sa...

Håller med Anna om att det verkar som att du fått med ngt från själva urklippet. Testa att göra Klistra in special istället för bara Klistra in (högerklick, Klistra in special, välj att klistra in som Text). Lycka till!

Anonym sa...

Var får du värdet du klistrar in i från? Kan det vara så att därfrån du kopierar finns det dolda rader?

Linda K sa...

alla: tack tack, ska kika på det igen i morgon, nu är det dagis nästa! :)

Anonym sa...

Tror samma som ovan.
Du får med ett Enter-slag innan texten.

Anonym sa...

en excel kurs kanske vore på sin plats för oss? själv är vi ordentliga ovänner sedan tidrapporteringen i det onda arket.

Anonym sa...

Du klipper in formaterad text, dvs att den tar ett enter slag eller nåt liknande som en rad och därför klipper du in 2 rader :)
Klistra in special - oformatterad text

Linda K sa...

alla: jag lever och lär :)

sicilia: mmm vore inte så dumt...

malla sa...

Excel är ett av de mest idiotiska programmen ever... its evil, I´ll tell you... :D

Linda K sa...

malla: jag håller med!

alla: klistra in special, jaaaaaa! tack! :D

Anonym sa...

Excel äger, det är the desktop killer app. Man kan lösa ALLT med Excel även om det inte alltid är 100% optimalt.

Linda K sa...

dtk: om man kan det ja ;)