tisdag, februari 20

Choklad och skräck

Jag river rätt ofta i morgontidningen. Antingen om det är något jag inte hinner läsa hemma eller om det är något jag måste komma ihåg som jag vet att jag glömmer om jag inte har det på pränt. Eller om jag vill blogga om det! Här kommer två "riv":Choklad gör dig smartare
Att choklad inte bara är sött utan kan vara bra mot västvärldens stora dödsbringare - hjärt- och kärlsjukdomar - har hävdats länge. Nu presenteras nya fakta som tyder på att ämnen i choklad dessutom kan öka vår inlärningsförmåga, förbättra vårt minne och göra oss klokare.
Här kan man läsa mer

Blodtörstig läsning
Vampyrer och Zombies har fått tillträde till det litterära finrummet sedan John Ajvide Lindqvist debuterade häromåret med ”Låt den rätte komma in”, snabbt följd av ”Hanteringen av odöda” och novellsamlingen ”Pappersväggar.” Hans böcker säljs i stora upplagor och romanerna ska bli film. Men vad är det som gör att just hans böcker hyllas av litteraturkritikerna?
Lyssna på P1 kl 14.03

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så snygg din outfit för dagen blev. Faktiskt snyggare än originalet :)
Jag HAR faktiskt på mig merlinoull-klänningen idag. Stoppade maken direkt "Inte ett ord om Cindy Peters". Men han sa bara "Nä - faktum är att du inte alls ser ut som Cindy Peters, du är mer lik Barbamamma". Hmmmm - grund för skilsmässa? Fast han skrattade och pussade på mig - så det var nog inte så himla allvarligt.
Att barnen sedan frågade om det var ett tält eller en potatissäck gjorde mig inte mindre stirrig. Men med kort svart skinnjacka och svarta stövletter är det helt OK, - folk får väl vänja sig :)
Grejen är väl att jag precis gått ner 7 kg i vikt och dylik klänningsmodell ser ut som man försöker dölja fet kropp...

Linda K sa...

annicab: jag tror att du är JÄTTEFIN i den, det är omgivningen som är ovan. You go girl! Och tack :D

Cecilia sa...

Låt den rätte komma in var ju jättebra så jag ska väl snart ge mig på Hantering av odöda. Bör också noteras att jag inte brukar läsa fantasy/skräckböcker. Men jag är öppen för allt och blev glatt överaskad av John Ajvide Lindqist.

Linda K sa...

cecilia: Låt den rätte var grym! novellsamlingen är sådär tycker jag. Lite FÖR Stephen King. Hoppas på en ny roman!

Linda K sa...

stina: samma här! :D

Linda K sa...

stina: samma här! :D

Camillas lockar sa...

Choklad är definitivt bra för kroppen. Vetenskapligt eller ej. I love it.

Linda K sa...

camilals lockar: ja,who doesn´t?! :D