måndag, november 20

Nej det är hon som alltid tappar fokus i köket

(Älskar att göra varianter på Sigrids prima lilla slogan)

Antifashion skriver att hon ska baka gott och fluffigt till jul. Och genast smyger sig ångesten på. Jag minns alldeles för väl mina stolta ambitioner förra året. Knäck och kola. Jag menar, hur kan man misslyckas så fatalt? Med knäck och kola? Så basic. Som alla kan göra. Utom jag. Tänker inte ens försöka i år. Jag tänker gå ut och betala dyrt för köpeknäck och köpekola. Kan ju skylla på att jag vill stödja välgörenhet. För alla som inte läser bloggen, för ni känner ju till den bittra sanningen. Hon är körd.

16 kommentarer:

Minna sa...

Jag förstår bara inte riktigt det där "nej" först...

Linda K sa...

minna: jag tror att det är typ ett "ånej inte hon nu igen"-nej?

Minna sa...

jag tror att det är ett sånt där sport-nej.
- Hurvar machen?
- Nej, den var bra.

Anonym sa...

Du har i alla fall insett dina begränsningar! Jag lyckas glömma det lagom till jul (varje år) och drar igång det mysiga lussekattsbaket med maken.
Förra året höll jag på att bränna motorn i hushållsassistenten (så j-kla kladdigt att hålla på med degen när man har långa naglar ;-) och det slutade med att jag stod och skrek "VARFÖR GÖR VI DET HÄR??? Varför köper vi inte färdigt???"
Vi får väl se hur det blir i år...

Anonym sa...

Jag säger bara NK-mint
gott och snyggt.
ewac

Anonym sa...

jag köper också - och stödjer en stackars klass som vill åka på skolresa. Det är ju tjabbigt att göra julgodiset själv - hur skulle det se ut om klasserna fick stå där till påska?

Linda K sa...

minna: ho ho ho! jaså heter det så? :D

fru hjelm: HA HA HA!!

ewac: jaså? kanske ska testa det då :)

hedgehog: Ja! jag vill också stödja klasser :D

Anonym sa...

Knäck och kola är inte det lättaste julgodiset att göra om man inte har träning eller talang! :) Men marsipanlimpa - det går garanterat inte att misslyckas med! Hett tips.

Linda K sa...

anna: herregud! en limpa av marsipan :O

Laila och Johan sa...

Varför jävlas i köket när det finns att köpa eller man har snälla mamman som tycker det är såååå roligt att knäcka och fixa.. Jag ids inte ens försöka. Har inte ens testat, vem vet man kanske har talang för knäck? Ha ha ha ha, skulle inte tro det..

Anonym sa...

jojomensan här ska fixas. om det så bara blir fluffiga sötsliskiga icke-jul-korrekta muffinsihopkok så..det är väl bara att strössla och fluffa lite..? hehe ;-)

Linda K sa...

antifashion: du vill inte se mig fluffa i köket! ;)

Anonym sa...

Annars kan jag avslöja receptet på världens enklaste godaste chokladkola.

6 msk kakao
6 msk smör
2 dl sirap
2 dl socker

blanda å koka ihop i en tjockbottnad kastrull. låt puttra i tio minuter en kvart kanske. gör kulprov. å de klart så häller du upp det på en plåt som du klätt med bakplåtspapper (ta absolut inte smörgåspapper, det fastnar å e döjobbigt). låt stelna å klipp sen i lagom stora bitar.

gott och smidigt. om du trots allt vill försöka briljera i köket. om inte annat kanske du kan få bonusbarnen att brilerja :)

själv älskar jag detta receptet då det både är enkelt att gott. å är inte ett sånt där hemskt långkok som kolor ofta är...
anyway. lycka till

Linda K sa...

emma: men åh! tack! :D

Fridolin sa...

Fast knäck och kola ÄR inte så lätt. Det är svårt att få till rätt konistens. Två tips är i alla fall att inte koka mer än en sats åt gången och att använda termometer om man inte är helt säker på vad ett ba kulprov är (talar av egen erfarenhet). Se går det ju lika bra med selleri ockås men det är inte lika gott...

Linda K sa...

fridolin: köpe är ännu bättre än selleri ;)