lördag, november 18

På ålderns höst

Måste frukostblogga. Om min och makens eventuella ålderdom. Vi kunde just konstatera att vi igår kväll inte klarade av att tillsammans dricka upp en flaska vin. En slurk finns kvar, eller nästan ett glas rättare sagt. Det fanns en tid i begynnelsen då vi faktiskt korkade upp en andra flaska.

Denna morgon har också följande konversation ägt rum:
- *nynnar med till låt på radion* Har vi den här [skivan] på datorn?
- Öh... vilka är det?
- Öh... vet inte....
(det var Coldplay)

Det faktum att man inte längre har koll på vem som sjunger vad, man bara hör det på radio ibland, det är väl ett tecken? Ena foten i graven.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda! Nu är det dax att lämna en liten kommentar! Hoppas du står ut med att den blir ganska lång :)

Din blogg är som vanligt en ljuspunkt i en ibland mkt grå vardag! Jag läser och njuter, det ska du veta. Hoppas att jag på något sätt kan tacka dig en dag!

Tänkte förövrigt på det du skrev om ålder...är det inte skönt att "växa"!? Sj är jag endast 23 just nu, men märker redan hur bra jag trivs med att umgås med lite äldre människor, gärna (småbarns)föräldrar. Jag tycker det känns äkta och tryggt (hmm tryggt, låter ju nästan som jag pratar om mormor och morfar, men det är inte så jag menar!). Jag upplever det som att man med åren får en annan syn på livet och förstår vad som verkligen betyder något. Jag ser inte mig sj och andra i min ålder som dumma och oförståndiga, det är bara det att man ibland kan drunkna i all ytlighet och krav på hur allt ska vara som omger oss (även fast man oftast tycker det är kul och sj har alldeles för många skor i garderoben :) ) På något sätt känns det som att man blir lite mer realistisk och kanske blir bättre på att accepterar sig själv som man är när man blir mer ”vuxen”… Kanske har jag fel, men man kan ju hoppas i alla fall! Jaja, nu blev det alldeles för långt! Jag som bara ville vara lite så där "hoppasdufårenfinhelgmedfamiljen" trevlig! MVH Karin B Ps. Lycka till med att göra NK osäkert imorgon! Ds.

Linda K sa...

karin b: vilken underbar kommentar, tack! Jamen visst det skönt att inte vara 18 längre! Jag är nog egentligen väldigt nöjd med att vara där jag är i ålder. Det är väl ibland när man känner igen sig i vad mamma eller pappa gör och säger, eller tom farmor! Då känner man sig lite lätt åldrig ;)

Ska göra mitt bästa på NK i morrn. Kram!

Minna sa...

jag är fortfarande ung... jag och två kompisar delade på en bag in box igår... tills vi typ strök den med strykjärn för att få ut det sista... men jag mår inge vidare idag... hurk...

Anonym sa...

Hihi ni är ändå sötaste paret bland bloggarna i mina ögon (-:

Laila och Johan sa...

Visst är det förvirrande. Mannen min bangade vinet igår kväll (jag fattade ingenting... ;), åldern eller??

Linda K sa...

minna: såna ungdomlighetsdragkan jag få nån gång ibland också, på tjejmiddagar och sånt... :P

mimo:tack gulle :)

Anonym sa...

Ta ett glas vin är verkligen ett glas vin nu förtiden. Tecken på att man är gammal är när kill/tjejband gör covers på låtar från ungdomen för 3:e gången!

Linda K sa...

ann: så sant så sant! bonubarnen (11 och 13) vet inte vem david bowie är, herre gud!