tisdag, november 28

%

När jag i komatillstånd bläddrade igenom tidningen i morse piggnade jag ändå till lite när jag såg en annons från Wedins. Dom har 30% rabatt på alla Don Donna-skor den här veckan. Trevligt trevligt. För den som ska ha skodon. J-a-g-s-k-a-i-n-t-e.

Och egentligen gillar jag inte riktigt 30%. Matematik var väl aldrig min starka sida (även om jag tragglade mig till en 4:a med pappas hjälp). Jag utgår av nån anledning alltid från 50%. För hälften är ju bra. Så står det 30% tänker jag jaha nästan halva priset fast inte riktigt. Så lägger jag till nån hundralapp och tror att det är bra så. Men det blir alltid dyrare än jag trodde. 30% är inte så häftigt som man kan tro.

Det löjligaste jag varit med om i procent var nog när vi köpte vår säng för en massa år sen. Då var den nedsatt 7%. Sju procent. Hallå sängfolket, då kan ni nästan lika gärna låta bli.

Men men, hittar man ett par pjuck på Wedins som kostar en tusenlapp blir det ju ungefär 500 och så nån hundralapp till. Cool!

22 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag håller med - minst 50% alltså.

Anonym sa...

Tacka vet jag när Kaffe slog igen för några år sedan - då hade de 90%. Det kallar jag rea :)

Anonym sa...

Alltså precis!
Jag blir alltid chockad när jag ska betala 30% rabatter.
-Hur kunde det bli så häääär mkt?!
Men sen förtränger jag lika fort. Men i år ska jag bara handla på 50%. Eh. Försöka i alla fall... :D

Anonym sa...

Men du. Om du gör som du gör. Och sen tar du 50% av det. Och så drar du det du får fram från ursprungspriset. Så får du ju fram vad du skulle pröjsa om det var på 25%. Och då blir du ju glad när du kommer till kassan i stället! Bra va? :)

Anonym sa...

Min reamatte är värdelös, men skor är alltid trevligt.

Anonym sa...

Om jag ska räkna ut hur mycket 30% blir så räknar jag först ut hur mycket 10% blir. Därefter tar jag det *3 så blir det ju 30%.

Easy as pie!

Linda K sa...

kerstin: minst 50.

hedgehog: då snackar vi rabatt :D

annie: har också det målet ;)

lisa: ja det förstås :)

maria: jamen såklart. siffror, va e de?

nannis: jaså... men jag glömnmer alltid såna där trix, och så står jag där: öh var det plus eller minus...eller multiplicerat? :O

Polly sa...

jagskaintejagskaintejagskainte

Anonym sa...

50% på reapriset gillar jag, då brukar jag inte ens bemöda mig att räkna ut vad det blir. Tänker istället: då kan jag ta 2!

Anonym sa...

När det gäller % rea, kan jag ju vara tacksam över mina 80 universitet poäng i matte, vet inte annars när jag får användning för dem. Blev nu sugen att ta en sväng förbi Wedins, men jag behöver inte fler skor att flytta...

Anonym sa...

dela med 10 och gånga det med 3 - det är inte så svårt
;)
jag har fö inte läst nån matte alls efter högstadiet... men jag övervägde att plugga till bibliotekarie när det begav sig!
:D

Linda K sa...

polly: intejaghellerintejaghellerintejagheller

ann: är det halva priset har man ju tjänat pengar på att handla ;)

cecilia: jag har sagt det förut och jag säger det igen: man kan inte ha för många par skor ;)

anna: ok ok jag ska försöka komma ihåg dne :D

Anonym sa...

Själv blir jag chockad över hur pass ofta kassapersonal räknar fel! Min enda naturliga talang är huvudräkning, så jag får pinsamt påpeka folks felräknande hela tiden :/

Linda K sa...

hanna: men bara om det är till din nackdel väl? ;)

Anonym sa...

Linda jag håller helt med; man kan inte ha för många skor. Men men jag inser nu att jag har ingen aning hur jag ska packa all skor inför flytten, jag har ju en hel garderob full. Är IKEA kassar för brutalt?...

Linda K sa...

cecilia: stora väskor? banankartonger?

Anonym sa...

Håller med ovan kommentarer. Jag brukar också bli lite chockad när jag ska betala. Hur kunde det bli såhär mkt när det var 30 %!? Lättast tycker jag är att gångra med sju (om det är 30 %) så får man ut vad man ska betala direkt.

Anonym sa...

Råkade trycka på fel knapp tangent...

Anonym sa...

...igen...jag skriver i mörker... sorry!

Linda K sa...

idasan: ha ha ha!!! gångra med sju...öh ok...usch jag fattar inte... :S

Anonym sa...

Haha, kul skrivet! Så där räknar jag också ungefär...25%, 50% och 75% det går bra! Men allt annat det är vilda chansningar :)!

Linda K sa...

cicci: och det går ju förhållandevis bra ändå :D