måndag, september 15

Ska det va så bråttom?

Okej, jag fick prestationsångest på bvc idag. För att en massa andra bebisar redan kunde sitta och krumbukta runt på filtar. Sitta kan inte dottern än. Inte utan stöd.

Jag är inte den där mamman som jobbar stenhårt för att barnets utveckling ska rusa. Jag var det inte med sonen och jag är det ännu mindre nu. Det kommer ju ändå, förr eller senare. Jag orkar inte hetsa. Åh titta lilla Lelle äter redan med kniv och gaffel, för att inte tala om Greta som kan byta sina egna blöjor. Spänn av.

Nu har jag pliktskyldigast ändå lagt dotra på mage på en filt i köket. Så att hon lääär sig... nåt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

äh, ju längre det dröjer desto skönare- tänk när de börjar förflytta sig :)

Elin sa...

Vår lilfis sitter inte heller själv men olyckligtvis så kryper hon redan så det där med att dricka kaffe i lugnan ro är kört ;)

Pia Wester sa...

Det lustiga är att om man SJÄLV påpekade något i barnets utveckling som man undrade över på BVC så blev man ju närmast betraktad som fascist. DÅ fick man minsann inte jämföra med andra barn!

Linda K sa...

hedgehog: precis ;D

agent586: damn :P

ffp: hårda bud!

Anonym sa...

men hallå?
vad hände med var sak har sin tid?

...men om man, som jag, har en unge som är FÖRST med allt i mammagruppen, då får man onda ögat av de andra mammorna.
jag kan fortfarande bli arg över det faktum att man inte får vara duktig, inte för duktig, utan "som alla andra" är bäst.
nej, fy farao, stötta barnen där de är, ge gärna utmaningar också, inom deras ramar och mycket beröm.

Linda K sa...

linda: nämen inte så. alla barn är ju olika. bara det att jag inte orkar skynda på mina barn förmågor, vilket jag får känslan av att en del gör.

Mustardseed sa...

Men går det över huvud taget att skynda på ett spädbarns förmågor? De lär sig väl det de lär sig. Möjligtvis kan jag tänka mig att man kan sakta ner dem om man aldrig ger dem chansen att testa något, men skynda på? Hur skulle det gå till liksom?

Annars håller jag med om att det är skönt att kunna softa och inte stressa över om barnet lärt sig ditt eller datt. Fast jag får snarare känslan av att det är så man "ska" vara nu, att det är helfel att nojja över om de är sena med något eller vara glad om de lärt sig något tidigt?

Linda K sa...

moderna: nä, det är väl mer föräldrarna jag tänker på, att deras barn ska ha kommit sååå långt och så snabbt framåt. jag orkar inte noja med tilde, det kommer när det kommer :)