fredag, augusti 8

Hallå doktorn

Tre hälsorelaterade frågor kommer lastade till all you doctores out there:
  1. Jag blir hela tiden väldigt yr när jag reser mig upp (mer än normalt), och ibland anfådd av minsta lilla. Har jag brist på nåt då?
  2. Det kliar galet i mina armhålor när jag ammar (ha ha ha det låter ju mindre fräscht, but it´s the truth), vad beror det på? UPDATE: Har man inte några körtlar där? Hade likadant med sonen.
  3. Jag får små plitor på överarmarna, det fick jag när sonen ar bebis också. Amningsrelaterat?

23 kommentarer:

Hanna-jurist med lågt järnvärde sa...

På ett säger jag lågt blodtryck och järnbrist, på två drar jag till med järnbrist också och på tre tycker jag också det känns bra med järnbrist.

Petra sa...

1. absolut lågt blodtryck
2. allergisk mot deodorant + någon hormongrej
3. ingen aning

Kattis sa...

Ja, jag tänker också järn och jag har också plitor på överarmarna. Ser ut som utflippade pormaskar och jag hatar dem. MEN hur får man i sig mer järn?

På nummer 1 tror jag också det är din eviga bantning. Du äter för lite. Du är superfin, var nöjd! :)

hedgehog-sara sa...

kolla blodtrycket och blodvärdet - och ät mer blodpudding :)

Linda K sa...

hanna: det bruakr man ju ha som gravid, men det hade jag inga alls problem med då. inte med blodtrycket heller. kanske borde gå coh kolla igen?

petra: på 2 tror jag isåfall hormongrej, deot kliar aldrig annars.

kattis: plitorna försvinner, det gjorde mina senast. du kan ju äta järntabletter, eller blodpudding och en massa kiwi :)

hedgehog: ska handla pudding idag :D

I mitt liv sa...

Du, detta kan låta äckligt men vad fan. Pumpa ut lite bröstmjölk och kleta detta på armarna. Ät mer fisk,kött,jordgubbar, broccoli, spenat och blodpudding! Så löser sig nog det första problemet. Och ja, byt mot en deo utan alkohol i. Finns med aleo vera utan alkohol, kanonbra grejjer!

Och sov när Tilde sover, ett annat bra tips!

Linda K sa...

kattis igen: jag evighetsbantar inte, jag lever bara sunt för att komma ner till min normalvikt. du ska se mig gå loss på en påse ostbågar eller dylikt när jag spårar ur :)

Hannajuristen igen sa...

Ferronol i hälsokostbutikerna fungerar bra för mig. Oom du endast haft järnbrist en kortare tid så syns inte det på blodvärdet, man måste ta ett för endast järn. (Jag förutsätter att det är järn då symptomen är precis vad jag hade.)

A n k i e F o n t ä n sa...

Seriöst så skulle jag kolla upp blodvärdet. Levern kan ta stryk om du går för länge med dåligt blodvärde. Sköt om dig.

Linda K sa...

i mitt liv: aha, det kanske kan va nåt. men det kliiga är liksom inte i huden utan innanför... har ett jättemilt deo, tror inte det är det som kliar. sån mat ska intas, och så har jag kontaktat vårdcentralen för rådgivning :)

hanna: tack för tips, ska höra vad vårdcentralen säger :)

ankiefontän: väntar på att dom ska ringa upp mig nu!

LindaLotta sa...

Jag skickar ett mail, tror jag har svaret på trean.

Linda K sa...

lindalotta: ok!

Ö-Helena sa...

Knottror på överarmarna är ofta något som heter keratosis pilaris. Två av mina barn har det. Det som de tycker hjälper bäst är att smörja med hudkräm med karbamid i. Det finns en på apoteket som heter Canoderm som är bra.

Camilla sa...

yrseln och andfåddheten kan bero på under/överproduktion i sköldkörtel. Jag fick det efter första graviditeten och får äta levaxin för all framtid... har läst att det blivit allt vanligare så du kanske ska kolla upp?

Ida sa...

2: Man HAR mjölkkörtlar i armhålorna. Det sa dom på bvc när sonen var nyfödd. De kan tydligen svullna upp och ömma rejält också så det måste ju absolut var i dom det kliar...

tant t sa...

Vad kloka alla är och vad mycket de vet! Jag skulle nog ha gissat på att du växer...jag växte 2 cm under första graviditeten. Yrseln alltså ;)

Linda K sa...

alla: tack för tips och råd, ni är bäst!

Kattis sa...

Ha, ha, ha! Låter bra det! Ostbågar är goooott!
Det är väl den eviga balansen. Jag menade bara att du verkligen är jättefin och ingen kan ana du var gravid för typ ett halvår sedan. Och stor cred för att du håller bloggen på samma höga nivå hela tiden trots bebis och allt, det är grymt bra gjort!

Ö-Helena sa...

På tal om armhålor så måste du läsa vad Miss Gillette skrev om detta fenomen. Lite äckelvarning.

Linda K sa...

kattis: tack rara :)

ö-helena: uh!

Skolfröken sa...

Jag har också fått plitor på överarmarna och ammar just nu, det kanske beror på det helt enkelt? Eller fick du något annat svar?

Linda K sa...

skolfröken: jag frågade aldrig doktorn. men jag tror det är så, det försvann senast när jag slutade amma :)

Skolfröken sa...

Aha, tack! Då hoppas jag på det då.