torsdag, maj 31

I think not

Testing testing, som Polly och Maria redan gjort. Jaha... det är ju verkligen jag personifierad...not.

Du är en Wannabebloggare Du tror att du är på väg att bli något stort. Du definierar dig själv som modell (ja, du har ju låtit en fotograflärlig ta några photoshoots på dig i en studio), du är en blivande skådespelerska (hey, du har trots allt sökt till ett antal dokusåpor och medverkat som statist i "Smala Sussie"), betraktar dig själv som konstnär (eftersom dina verk medverkade på skolans vernissage) och hävdar att du jobbar "med mode" (fast du i verkligheten jobbar som butiksbiträde i kassan på Lindex). Eventuellt drömmer du om att bli designer av något slag och sitter hemma och knåpar ihop egna smycken eller syr egna kläder. Eller varför inte journalist? Du har för fasicken fått flera krönikor publicerade i lokaltidningen! När du går ut dricker du bubbel eller Cosmopolitans eftersom öl "är för losers". I bloggen skildrar du ofta hur många gratisprylar och inbjudningar till diverse evenemang som dimper ner i brevlådan.

Vilken bloggtyp är du (inte)?

There´s still HOPE

Ibland förvånar jag mig själv. Jag kan vara så... klok? Mot bättre vetande gled jag in på Hopes utförsäljning. Robyn var där, vi beundrade en byxdress tillsammans. Jag kunde, mark my words, kunde ha kommit därifrån med en klänning, en skjortkänning, ett par shorts, en top och ett par byxor. Men gick därifrån utan kasse.

Istället spenderade jag pengar på ett par glas vin med vänner på Grappa. Ypperligt trevligt. Småbarnsmammor gillar att få gå på lokal en vardagskväll. En kväll över huvudtaget faktiskt.

Morgondagen kan komma att bli segare än någonsin.

Är det möjligt?


Opposites attract

På kollegans anslagstavla. Vi matchar varann rätt bra :)

Babelfiskar lite

Будет моим воображением или я пахну как марципан?

Fruktorgie


Oj oj, nu står det om Marc Jacobs klockhalsband överallt. Dom har nåt vårt avlånga land och finns att köpa hos Mrs H. Mitt silvriga äpple finns där också. Till dubbla priset av vad jag betalade, kan jag lite skadeglatt konstatera.

Alla borde kunna kolla tiden i frukt!

Da da da

En forskare kom in till biblioteket när vi morgonfikade och visade upp sitt ryska lånekort. Och så läste han högt för mig vad som stod på det. Först på svenska och sen på ryska.

:*)

Expo

Spänningen är enorm och rafflande. På lördag möts dom. Mindre än en kilometer ifrån varandra. Två motpoler, fyra tävlande. I ena ringhörnan har vi Maskin-expo. Vi snackar grävmaskiner, traktorer, lastbilar, illaluktande farbröder från landet och varmkorv. I andra hörnan möter vi Stockholm Quality Outlet. Det är Acne, Filippa K, Whyred och latte på Wayne´s som gäller.

De tävlande är: maken, sonen, bonussonen och hustrun. Utgången är redan i detta tidiga skede så gott om klar. Tre personer kommer att välja "Byggare Bob" med allt vad det medför. En person väljer med all sannolikhet outletteriet. Inte för shoppingens skull (ehuru sådan är förbjuden) utan bara för att få berusas en timme eller två.

Så, vem eller vilka vinner? Maskin-Expo har flest deltagare. Stockholm Quality Outlet har den smartaste deltagaren. Ska vi kalla det oavgjort?

Skulle vilja kunna

Man vill ju alltid mer än man kan. Jag tror det får bli en lista.

Jag önskar jag kunde:
  1. Steppa. Det ser så himla häftigt ut. Då kunde jag sätta såna där klackjärn på mina t-slejfar och underhålla i biblioteket ibland. Föreslog det för mina kollegor, och dom tittade som vanligt undrande/roat på mig. Och om inte stepp, kanske riverdance?
  2. Prata franska. Jädrar i min lilla låda. Alla sa åt mig att läsa tyska i högstadiet. Why God why lyssnade jag på "alla"? Nu är jag för lat. Jag orkar inte lära, vill bara kunna! Och så har jag börjat gilla danska också hör och häpna. Förstår inte mycket, men det låter... :*) För att inte tala om ryska. Ibland tvingar jag min kollega att säga ryska tidskriftstitlar högt för mig.
  3. Spela piano eller gitarr. Gjorde trevande försök i ungdomen, men nej. Klinka loss lite sådär och gärna sjunga nåt smäktande till.
  4. Få sova åtminstone en timme längre på mornarna.

Värdelöst vetande

Ja jag sitter i hissen nu igen. Kan tyckas udda. Men den delen av huset används inte längre = ingen åker med hissen. Och nåt ska man väl ha den till?

UPDATE: Förtydligande. Alltså, jag sitter inte i hissen NU. Jag satt i den när jag fotade dagen outfit. Så, ordningen är återställd.

Björnkram


En lillebror är alltid en lillebror. Även när han fyller 31. Grattis på födelsedagen, kära bror!

onsdag, maj 30

Dagens sanning

Det viktigaste plagget i sommar är en ny klänning mumlar Emma sensuellt till oss från tv:ns Lindexreklam. Ja, jo, det tror jag vi har fattat. Utan att tänka efter för mycket och utan att titta i garderoen kan jag konstatera att jag har minst 15 stycken. Minst.

Så var det inte för ett par år sen. Då var jag dålig på klänning. Kjol också för den delen. Nu har jag övat upp mig. Älskar klänning. Om jag inte också älskade jeans skulle jag kunna ha klänning varje dag.

Undrar om det finns något i klädväg jag inte har idag som jag kommer att ha massor av om 5 år?

Baby blue

Hittade en klänning på fyndstället på Påkläderiet på Söder för några helger sen. Den satt som klippt och skuren förutom att halsen var lite trång. Nu är den tillskräddad och kemtvättad. Och söt som socker. Come party, come just another day.

Burberry var det här

Totalt Burberry-rutigt kan ibland bli för mycket. Eller så kan det bli helt rätt. Såg en vintage Burberryskjorta hos Modetterna för ett tag sen. Den var helt rätt. Så jag har funderat på en sån. Inte en ny för det är inget kul. Men en bättre begagnad.
en Modette ett fynd


I eftermiddags tjänade jag pengar på att shoppa. Eller, jag shoppade i princip inte ens. Såhär: hade lämnat in en drös plagg till Tant Gredelins garderob. Och fått en massa sålt. Och hittade en söt Burberryskjorta. Och drog av priset för den på mina intjänade pengar. Och fick ändå med mig några hundralappar därifrån. Logik!

UPDATE: Åh! En vovve med rutig smak också. Tipex and I - we´re like THAT!

He he bara testar lite


Fotograferare

Jag agerar någon slags fotograf här på jobbet. Det är allmänt känt att Linda, hon har ju digitalkamera, fråga henne. Och det är ju kul att få vara något annat än bibliotekarie ibland. Nyss knallade jag runt på en stor workshop med inbjudna gäster och fotade till höger och vänster. Gled utmed väggarna och såg svår ut, testade olika vinklar och nickade tyst för mig själv ibland.

Frågan är hur proffsig jag ser ut med min kortleksstora kamera? Man skulle egentligen ha en sån där koloss med jätteobjektiv och paraply. Som tar tio bilder i sekunden. Och säga Preciis sådär ja, juuuust... vänta, håll, så ja ...give it to me. Nä, kanske inte det där sista ändå. Åtminstone inte i jobbsammanhang.

Över tiden

Spänningen är ju enorm! Vem ska hinna få fram sin bebbe först, Anna eller Anna?

Ett gott vax förlänger livet

Ett vax i väskan är ett måste. Särskilt sen håret blev kort. Jag vill hävda att det nästan inte kan finnas för mycket vax i ett hår, med vissa reservationer.

Min bror hade en burk som jag blev kär i , inte minst på grund av namnet. Bumble and bumble Sumo wax! Ultimat. Så en gång fick jag det i julklapp av honom. Nu bor det ständigt i min väska.

Verifiera my ass

Vad är det här för jobbigt som dykt upp? Ja jag fattar vad det är, men jag tycker det är jobbigt. Jag har ju tagit bort min, kan inte ni ta bort era?



Translation: I´ll show you mine if you show me yours.

UPDATE: nä det kunde ni visst inte. Då får jag väl koda vidare då.

Mittiveckan

Veckans tröttaste dag? Misstänker det. Sen vänder det och närmar sig helg, då piggar man på sig igen. Undrar hur mycket kaffe man dricker på en vecka? Vore rätt obehagligt att se det samlat i en tunna eller nåt typ.

Ja som ni märker har jag inget vettigt att skriva om för tillfället. Det är, som min kollega brukar säga, en vit ruta på kartan.

tisdag, maj 29

Några sidor


Hämnades det trista tidningsutbudet genom att riva ut några inspirationssidor. Jag gör sånt ibland. Har hänt hos frissan också. Hittade bland annat vad som ser ut att bli modellen för morgondagens outfit.

Obs. Tidningen jag rev ur var inte från 2001, uyan bara ett halvår gammal.

:*)

Med risk att bli tjatig. Jag har verkligen ätit marsipan ikväll.

Var god dröj

Men herregud. I ett väntrum, som man dessutom tvingas ha blåa påsar på fötterna i, kan det väl åtminstone finnas färska blaskor? 2001? Yeah-but, no-but, yeah-but....


Tanten tyckte jag skulle gå hem och äta en massa marsipan det närmaste dygnet eller så.

UPDATE: jamen just ja! När jag satt där i väntrummet med mina blå påsar kom det in en tjej med snygga höga klackar, UTAN påsar på. Gissa om jag kände mig töntig och mähäig då som inte vågat vägra påse?
Fast sen hörde jag henne prata med tanten om att hon var smittad av nån. Så går det när man inte har gummi på, tänkte jag lite skadeglatt.
...ja hos tandläkarn alltså ... smittad av tandtroll? :*)

Tidernas kortaste

Såg en behöver-lista på Modette-Marias blogg. Min första tanke var att jag behöver ingkentingken. Men så kikade jag vidare och upptäckte en sak jag nog faktiskt visst skulle vilja sätta tänderna i. Eller åtminstone vira om halsen. En typ ryss-sjal. Både i sommar och i höst. Känns som det är lite mycket silkesvarianter för min del nu, en hederlig storscarf a la rysk gumma att linda in sig i vore prima. Min behöver-lista således:

  • ryss-sjal

UPDATE: ryss-sjal... ryss... Stravinskij... Mads Mikkelsen... herregud vilka kopplingar man kan göra!

Elefanten del II

Var på möte med kommunikationsenheten idag. Och kan han kommunicera, vår direktör! Han måste vara mästare i skumma liknelser. Jag har tidigare berättat om den där elefanten. På dagens möte delades det ut godsaker som:

Det är ju inte helt snutet ur näsan.
Vi blir tvugna att spika igen brevlådan.
Och kanske den konstigaste: Underst ligger en limpa av kunskap.

Jag funderade själv på att säga nåt om marsipan men fick liksom inte till det.

Lika som bär?


For your information

Jag åt ingen marsipan ändå igår. Somnade.

Translation: you know that green stuff? I didn´t have any.

Trench

Idag är det typiskt trenchväder. Det är det i och för sig nästan alltid, eftersom den funkar till nästan allt. Min gamla Burberry. Fyndad för några år sen på blocket för en femhundring eller nåt. Nött och lite fläckig. Avkortad (jag är likadan med coatar som med kjolar). Naggande god. Snudd på bättre än att ha en ny.

T-slejfarna går förresten alldeles utmärkt, minst 70 km/timmen.




14 bast

När ja fyllde 14 var det 1984. Då vann bröderna Herrey schlagerfestivalen med Diggi-loo, diggi-ley (mini translation: dig a loo, dig a lay). Dom var mina idoler, mest Louis. Jag hade en bok full med bilder på dessa tre bröder. Har ni sett hur dom ser ut idag? 21 år senare. Herregud. Jag är gammal som gatan.

Yvonne Ryding blev miss universum också, men det brydde jag mig nog inte så mycket om. Jag fick en breakdancesingel av min kusin när jag fyllde år. Jag såg Ronja rövardotter och Amadeus (åh vad den var bra, är den fortfarande det?) på bio. Jag spelade med en dåres envishet in Tracks på band och viskskrek åt min omgivning att vara tyst.

14 var inte illa alls. 14 var toppen. 14 var bäst dittills. Min bonusdotter fyller det idag. Jättegrattisar!

UPDATE: ok jag fick just bekräftat att jag inte alls kan räkna. 1984 fyllde jag inte 14, jag var 12. Det kommer egentligen inte som någon chock, jag kan helt enkelt inte hålla koll på årtal . Det är min lott. Siffror och mat. Så, jag ser nu tre alternativ:
  1. Jag skriver om hela inlägget om hur det var när jag fyllde 14 år 1986.
  2. Jag grattar bonusdottern på 12-årsdagen ikväll.
  3. Jag låtsas som det regnar. Det gör det ju praktiskt taget...

And the winner is... alternativ nummer 3!

måndag, maj 28

Fölsevänner

Jag står här med skammen. Jag har glömt att gratulera TVÅ vänner som fyllt år nyligen. Förlåt, och framför allt GRATTIS! Grattis i efterskott kära söta A och gulliga fina K! Ja må ni leva! Med en enkel tulipan. Happy birthday to you. Me chokelääääee (eller hur den danska nu går).

Här, ät en massa tårta med marsipan (bomull för själen) och glöm bort min dumhet. Hurraaaaaa!

Att ***** eller inte *****

Får man ***** dagen innan man ska till ***********? Om man verkligen känner behov? Eller märks det då? Jag menar, måste man så måste man. Men det vore ju pinigt om det liksom *** ** nåt som inte borde ***** **...

Translation: *pip* *piiiiiip piiiip* *piiip* *pip* *pip pip pip pip* *piiiiiiiiiiiiip*.

Fotvård

Först fick jag ligga ner på sängen och relaxa. Så fick jag en skruv mellan varje tå. Sen borrades och spikades och filades det. Några hammarslag som avslutning. Ganska behagligt.

Om man hade en liten flicka skulle man kanske kunna få hårvård också.

pÄmela

Det är bara måndag och jag är redan helt flippad. Frustandes och fnissandes försökte jag återge något kul för kollegan som jag hörde på radio. Det roliga pågick samtidigt som jag berättade.

- Ha ha ha... pAmela, hon ville att hennes namn skulle uttalas pAmela, gu vad dumt... och han på radio sa pÄmela men då sa hon jag brukar säga pAmela jag, ha ha ha!!!

Min kollega avbröt efter en stund:

- Linda jag har ingen aning om vad du pratar om... pratar du ens med mig?

Ibland undrar jag verkligen vem jag pratar med. Mig själv? Hela världen? Jesus?

Skryt


Mads och Coco

Udlandet trækker igen i den populære skuespiller Mads Mikkelsen. Den 41-årige dansker får den mandlige hovedrolle i filmen "Coco & Igor", hvor Mikkelsen spiller den russiske komponist Igor Stravinskij.Filmen optages til september i Paris og forventes at lande i biograferne til næste forår.

Coco & Igor er et kærlighedsdrama, der udspiller sig i 1920'erne, mellem Stravinskij og Coco Chanel. Den kvindelige hovedrolle spilles af den 32-årige franske stjerne Marina Hands.

Instruktør på filmen bliver William Friedkin, der i starten af 70'erne instruerede klassikerne "Exorcisten" og "The French Connection". Senest har Friedkin lavet filmen "Bug".Coco & Igor baserer sig på romanen af samme navn, som Chris Greenhalgh udgav i 2003.

Åhå vad trevligt med en film om Coco Chanel! Och så... :*)

Två bakar

Ha ha ha, jag märkte aldrig att maken tog den här bilden igår när vi körde blöjlöst och testade en drill ute i det fria. Kolla den söta lilla stjärten och kolla den enorma rumpan!

Krona på rumpan

I början när Rock & Republic-jeansen a la Victoria Beckham kom tyckte jag dom såg coola ut. Det vill säga, dom såg coola ut på hennes obefintliga lilla rumpa. I morse såg jag ett par, antagligen kopior, på en rätt sunkig tjej som stod i regnet och rökte. Mer och mer så börjar också jeansen kännas, tycker jag. På rätt häck kan dom säkert göra sig strålande. Men de flesta rumpor gör inte kronorna rättvisa. Och när det finns så mycket fejkvarianter och efterapningar faller vitsen lite.

Bara en tanke.


Rain or shine


Ja ska det vara sånt här sommarväder utmämner jag min mörkblå Zara-parkas till sommarens"it"-plagg. Prasslig och nylonig och alldeles utmärkt som regnskydd. Vindtät dessutom. Och, snygg!

[bild här när Blogger så behagar]


söndag, maj 27

Stabilt konto

Aaahhh mitt sparsamma leverne börjar ge resultat. Otäckt många räkningar till trots kommer jag att överleva även kommande månad.

Och så har jag gott samvete. Årsavgift till Röda korset inbetald. Samt månadspengen till Naturskyddsföreningen och Världsförälderiet. Känns som man gör något bra ändå.

Märkesbög

Bläddrar i one of those fashion magazines. På en sida finns ett par somriga kilklacksandaler. Tanke:

- Mmm söta till jeans. Undrar vilket märke och hur dyra?

Läser den lilla texten under bilden: Sommarsöta skor med blommor och kilklack. Ellos har dem för 229 kr. Tanke:

- Öh jaha... mja kanske rätt tantiga. Inte för mig...

Jag kan inte rå för det. Tänder bara inte på märket Shoes by Ellos. Hade det stått Rizzo, Footlight eller till och med Vagabond hade jag blivit betydligt mer upphetsad. Mycket riktigt dyker det snart upp en till doja i magazinet. Ballerinainspirerad sko i tyg och gummi. 600 kr Tretorn. Mycket mer lockande!
Fuskskinn går fetbort, känns läskigt och luktar illa. Tygskor är ju alltid tygskor och man sliter ut dom på en sommar. Då är det kanske inte lika viktigt. Visserligen lägger jag ytterst sällan, om ens någonsin, en massa tusenlappar på dyrdyra pjuck. Men jag känder mig ändå som en hyfsad märkesbög.

Farmors väska

Min farmor är världens sötaste dam. Hon är alltid fin, antingen hon är ute i trädgården iförd gummistövlar och flanellskjorta eller om hon, som idag, är finklädd. Dagen till ära hade hon en chic liten scarf knuten om halsen och lila klänning. Och alltid handväskan. Denna underbara lilla tingest som bara är min farmor.

Min bror och jag

Vi har kramats av samma mamma.

Grattis alla mammor

Intressant diskussion i sängen i morse:

[maken] Idag är det mammas dag.
[sonen] Det är min mamma!
[maken] Jo jo, men det är Mors dag.
[sonen] Min mamma!
[maken] Min fru!
[sonen] Nä, du är morfars mamma.

lördag, maj 26

Vintage

Kolla, bara 280 kronor för en gammal go vintage Gucci på eBay. Jag är egentligen ingen Gucci girl, men wtf...

Glassrecension

Nu har jag testat Ben&Jerry´s glass. Den smakar... glass. Helt ok. Lite festligare, passar till efterrätt. Men jag är som sagt inte någon glassmänniska. Så jag ger den max tre Lindor.




Salongs

Om en kompis ringde mig och frågade: Ska vi gå ut och partaja? skulle jag inte tveka en sekund!

Mina trasor

Här är trasorna jag fick av maken i pre-Mors dagsprsent. Tre illfina linnen från Abercrombie&Fitch. Plagg därifrån luktar alltid väldigt gott, jag misstänker att dom sprutar lite parfym på varje plagg i butiken. Kanske skulle köpa en flaska?




Maken lät meddela att man visst skulle ha dom i lager på lager, linnena. Ganska gulligt sagt av en man, eller hur? Densamme har för övrigt däckat samtidigt som sonen. Lika bra att låta honom nunna. Och hoppsan, här sitter jag med en tredjedels flaska vin kvar. Skål, govänner!

But face it, she´s Madonna

Även små tuvor stjälper stora lass. Blandat cool och läskigt att ha klänning utan bh. Men det funkar!

Kikade på och provade denna Made by Madonna redan från början, både den svarta och den vita varianten. Men liksom ba, hur ofta går man på v-ringad ner till naveln-fest nu för tiden? Jag gör det sällan. Men jag tänkte nu som så, att någon gång ska väl vara den första!






Fel fokus

Skitkul, Femina, skitkul.

Två i ett

Bada i bilen vetja! Sonen är helt till sig över bassängen jag hittade i leksaksaffären idag.


Flytande förbud?

Det är märkligt det där med köpstopp. Det funkar bra. Det funkar fint uppemot en månad och kanske lite längre. Sen tänker man: men bara en lite grej för att en är livsnödvändig, ok? Ok, duktig flicka. Och sen, utan att man riktigt märker det, har det blivit nåt litet till och ytterligare något pytte. För att det är såna fynd. Rätt som det är verkar köpstoppet inte gälla längre.

Det är jättekonstigt.

Deal

Ok. Det finns två typer av människor. De som läser Håkan Nesser och de som äter Ben&Jerry´s. Men nu är det revolution! Glassmänniskorna har börjat bläddra i Nesserdeckare och bokmalarna testar glassarnas glass. Ikväll ämnar jag infria mitt löfte.


Hej Stinsen!

Tänk om det var hälften så roligt att åka och storhandla mat som att flanera i klädbutiker inne i stan. Men men, det är ett smutsigt jobb och någon måste göra det. I´m going in style though!

fredag, maj 25

Vardagslycka

Mina konferensdagar har varit helt kanon. Inspiration ut i fingertopparna, träffat trevliga människor (en del jag nästan inte visste om att jag kände) och fått vara ifrån jobbet ett par dagar (kan var skönt ibland). Desto roligare att komma tillbaka på måndag.

Jo, jag läste just hos Mie om vardagens tre lyckoögonblick. Och den sista föreläsaren idag var prästen, föreläsaren och författaren UllaBritt Berglund. Hon var så bra! Skitrolig, rapp som en stå-uppare och rakt igenom klok. Hon återkom hela tiden till vikten av må bra och kunna skratta. Om hur de som är positiva och glada mår så mycket bättre än surpupporna. Nåt att tänka på. Gick leende och gnolande från hennes föreläsning. Det var första lyckoögonblicket.

Andra lyckoögonblicket var att hämta en skitig och glad son på dagis, som kramade mig och utbrast: mamma jag har längtat efter dig hela dagen!

Tredje lyckoögonblicket var såklart att få hem maken igen. Trött glad och kramig. Han behöver bestämt hånglas upp senare!

Fundera ut tre sådana vardagliga lyckoögonblick ni också. Känns jätteskönt!

Gott&blandat

Jetlaggad make, har-inte-sovit-middag-på-dagis-trött son. Om ett par timmar tänker jag ha en riktigt skön stund.

Mors dagspresent i förskott

Här har du några trasor från Abercrombie, sa maken som nyss kom hem från USA. Jag kunde absolut inte vänta till söndag. Trasorna är underbara!

Nu även hos oss

Fast på sonen är de riktigt söta, Crocsen.

Det ska nog inte vara mer här, frun

Härom dagen tog jag en lunchsväng på stan. Vilket man ju gärna gör när tillfälle bjuds. Även om man inte jagar något speciellt.

Först in på Souk. Trots att jag vet. Samma sak varje gång. Är det min ålder? Är det massanhopningen av plagg? Är det alla fnissiga tonårstjejer som flockas där? Är det mitt köpstopp? Vad det än är så hittar jag aldrig något. Inte på Topshop, Inte på Beyond retro. Om någon stängde in mig en timme skull jag kanske lyckas, men när jag bara har några minuter blir jag mest avskräckt. Oförklarligt, jag som är en sån shopper.

Tog ett säkert kort istället. H&M:s flaggskepp! Mycket smått och gott. Nöp i en underbar vit blus. Men kom på att jag har minst fem liknande hemma. Kollade på en svart kjol. Som jag redan har två. Gulligaste klänningen med fickor i sidorna. Hallå, min koftklänning som inhandlades föra helgen?! Vilken fin kavaj. "Synd" bara att jag redan har en bunt hemma.

Slusats: allt finns redan i min garderob. Till och med i dubletter. Jag behöver INGENTING.

Kan jag få handla till nån annan?

Freda idaaaa

Hann inte "outfitta" något foto imorse. Istället blev det frukost i fars och bonusmors sällskap. På idag är iallafall:
  • älsklings-Cacharelblusen i orange med blommor på
  • jeans True Religion med äkta 70-talsutsvängdhet
  • svart kavaj Tiger
  • bruna kilklackssandaler Ganni
  • kuverthalsbandet Cornelia
  • om solen tittar fram Ray Ban aviatorsa

torsdag, maj 24

Mera utförsäljning

I Stockholm den här gången också ;)

VILA har sommarutförsäljning på lördag (12-17) och söndag (12-15).

Frösundaviks allé 4 - Stora Gympasalen (Buss 70 från Odenplan/S:t Eriksplan)

Cash is king :P

A few of my favourite things

Fröken Monokel visar tre favoritsaker. Det gör jag också.




  • Tavla vi fick när vi gift oss. Föreställer maken och mig såklart.
  • Mina orchidéer. Jag må vara kass i köket och på mycket annat, men orchidéer kan jag faktiskt. Eller så står dom bara i ultimata fönster...
  • Fritz, vår hustomte. Han är framme året om.


MJ


Annica vill se närbild på äppelklockan. Här är den.

Dålig på namn

Idag hände det en småjobbig grej. Det händer mig titt som tätt, jag måste vara helt lost. En tjej stoppade mig i folkhavet och sa MEN HEJ LINDA! Men hej! stammade jag. Kände igen henne men kunde inte alls placera henne. Vi pratade på en stund och jag började vagt tycka att hon borde vara en kompis kompis från förr. Men att hon var bibliotekarie hade jag ingen aning om. Krånglade mig från att behöva presentera henne för min kollega eftersom namnet fortfarande var mig helt obekant. F*n vad pinigt. Tror inte hon fattade att jag inte visst vem hon var.

Säg att detta händer fler än mig.

Fem grejer från dagen

  1. Varför skrattar en del högt och hejdlöst i en föreläsningssal när föreläsaren säger något som bara är halvkul, alternativt nickar intensivt och hummar högt när de instämmer i vad föreläsaren säger?
  2. Jag vill också ha forskat i nåt smart i 20 år och nu ha ett givande spännande jobb och bli inbjuden att berätta om det på en konferens. Går det att ordna smärtfritt?
  3. Varför räcker det aldrig till påtår i pausen?
  4. 750 bibliotekarier i en och samma sal - respekt.
  5. Om man plockar godis från alla skålar i utställningslokalen kan man sätta i sig ett kilo. Jag har ätit noll godisar.

En burk med klet

Kom ut från Rizzo med en liten söt kasse idag! Så liten att ingen sko i min storlek skulle rymts där i. Nej, det blev "bara" en liten burk med Collonil Gel. För skor, för väskor, för allt man kan tänka sig (nåja...). Tjejen i butiken prisade den. Och så var den nedsatt med 30%, löjligt billig. Nu ska Bruno få en rundsmörjning.

PS. Den dallrar!

Snabbis

Dagens mission, förutom att trängas med en massa likasinnade (biblioteksmännsikor menar jag då) är att hinna till en skräddare för lite ändringar på en klänning (sånt som inte skulle bli så snyggt om jag försökte själv) och att slänga förbi skomakaren för klackning av ett par pjuck (blir mig veterligen inte heller så bra om man försöker själv?)

Oj jag har massor att skriva men föreläsaren drog över tiden och nu är fikarasten slut. Tjoflöjt.

onsdag, maj 23

För dom utan köpstopp

FRENCH CONNECTION

Extra utförsäljning av det som är kvar av vårens och sommarens prover
50% PÅ TIDIGARE UTFÖRSÄLJNINGSPRISER!

Dam- & Herrkläder
Barnkläder
Väskor & accessoarer

Måndag den 28 maj 12 - 19
Tisdag den 29 maj 12 - 19

Tomtebogatan 4
Tunnelbana S:t Eriksplan, uppgång Torsgatan

OBS!
Kontant betalning

VooDolls

Jag fick en drös coola och söta voodoo-dockor från www.voodolls.se.

En VooDoll är ca 7-8 cm hög. Stoleken är ju som bekant oväsentlig och även en liten varelse kan innehålla mycket kraft. Tanken är att man alltid ska kunna bära med sig sin VooDoll. Därför har varje VooDoll fästen vilket gör att man lätt kan ha den i t ex sin nyckelring eller fästa den i mobiltelefonen.

Efter att ha försett mig själv med Angel och maken med Ninja har jag några över som jag tänkte ge bort till några er, kära bloggläsare. Maila mig (kolla längre ner i högerkolumnen) vilken du vill ha och varför dockans egenskaper passar så bra till just dig.
Roxie Heart-Stealer - expert på att fånga hjärtan. Hon är väldigt kreativ och hittar alltid på sätt att få det hon vill ha. Roxie kan göra sig själv totalt oemotståndlig. Är du kär i någon du tror du aldrig kan få? Roxie har kraften att se till att dina önskningar slår in. Hon hjälper dig att få mannen/kvinnan du vill ha och den du älskar att rusa efter dig.
UPDATE: Roxie har just fått ett uppdrag att fixa en kille åt en förälskad tjej.


Edge är självsäker, kaxig och envis. Hon lever ett hälsosamt liv och är emot alla former av droger, alkohol och tobak. Edge är vegetarian och kämpar för djurens rätt i miljön. Hon går sina egna vägar och tar inte skit från någon. Edge hjälper dig att gå din egen väg och kämpa för det du tror på.
UPDATE: Edge har fått ett hem hos en likasinnad!

Siouxsie är Goth av den gamla skolan. Hennes krafter kommer från den mörka sidan av voodoo. Hon tar inte skit från någon och är fast besluten att gå sin egen väg utan att kompromissa. Siouxsie kämpar mot det normala och ordinära. Hon blir uttråkad av människor som är mainstream och kan bli ganska elak mot dem. Siouxsie hjälper dig att gå din egen väg och göra livet surt för alla tråkiga mainstream människor.
UPDATE: även Siouxsie har hittat ett hem och en vän i nöd att stötta.

Det finns många fler av dessa små godingar att skaffa hos Voodolls!

Dagens gulligaste

Pratade just med kusinen i telefon. Som berättade att hantverkare i hennes hus stängt av vattnet med typ noll tids varsel. Så hon fick koka sina makaroner i mineralvatten. Vattnet bubblade redan innan det bubblade. Rart.

En väska per årstid

Jag har en kollega som har utomordentligt prima väsksmak. Det är bland andra hon som inspirerat mig till inköp av Smålandskasse. Här är hennes senaste, hennes "sommarväska".

Jag gillar tanken med en väska per årstid. Fast jag kan ju aldrig hålla mig till bara en hela tiden. Måste byta kontinuerligt. För att det förnöjer.

Min sommarväska heter idag Mulberry Bayswater! Tillika Bruno.



2.0

I eftermiddag är det Barnens dag på dagis. I morgon är det konferens Bibliotek 2.0. Borde dagens evenemang heta Barn 2.0 kanske?

Igår på Poppius fick vi, mest på skoj, fundera på hur man skulle kunna översätta gamla liknelser med nya, mer i tiden. Kollegan kom på den briljanta idén att Vacker som en dag skulle kunna bli Snygg 2.0. Vi skrattade gott och länge åt det. Våra kurskamrater fattade ingenting. Är 2.0 inte ett etablerat begrepp?

Jag gjorde förrresten om Arg som ett bi till Göra en McEnroe. Hö hö.

UPDATE: Och här, tips från Malin på mer man kan uppdatera ;)

Hur går det till?

Jag fattar inte helt och hållet en sak. Och ändå har jag körkort. Rondeller. Jag kör in i en, och kommer alltid ut där jag ska. Utan att bumpa ihop med andra bilar. Hur funkar det?

För ibland om jag ligger i ytterfil vill jag ändå svänga. Och då gör jag det. Men om jag ligger i innerfil och vill köra rakt fram kan man ju tänka att någon annan som ligger som jag låg förra gången, i ytterfil alltså, skulle vilja svänga. Vilket skulle leda till krock. Men det gör det aldrig. Antingen är jag komplett galen och har flyt, eller så är det något magiskt med rondeller som gör att allt bara funkar. Var man än ligger och vart man än ska.

Tack så mycket, vägverket.

tisdag, maj 22

Sån e jag

You Are 40% Normal

While some of your behavior is quite normal...
Other things you do are downright strange
You've got a little of your freak going on
But you mostly keep your weirdness to yourself

Nerdig

Japp, Hotspot vet vad hon pratar om!



Translation: You listen to Hotspot, she tells the truth!

J-j-j-jeopardy

Jag försöker, påmanad av darling Sandra, beskriva mig själv med sju Jeopardy-kategorier. Och alla som läser måste göra egna listor! Mohahahahaha!

Blusar
Allra mest vita
Kortärmade, långärmade, trekvartsärmade, utan ärmar.
Motto: man kan inte ha för många, bara för få.
Hemskt gärna Cacharel.

Riskakor
Jag trycker lätt en förpackning och fluktar på nästa.
Det ska vara cheddarsmak.
Godare än ostbågar. Nästan.
Det är praktiskt taget luft.

Litteratur
Mest skön litteratur.
Can´t live without it.
Obligatoriskt i väskan.
Favvo: Barbara Vine.

Frisyrer
Kan omöjligt ha samma frisyr för länge. Lika med ungefär ett halvår.
Page.
Kortare.
Kort.

Mullbär
I am the Mulberry girl.
Väskor, agenda, necce, plånbok, nyckelring.
Alla vägar bär till Bath.
Jag älskar verkligen den busken.

I hemmet
Borta bra men hemma bäst.
Elle Interiör och Sköna Hem.
Utbyggnad på g.
Juicy i soffan liksom.

Ljud
Gillar inte helt tyst (om jag inte sover).
Radio på jobbet.
Konstant barnprat hemma.
Pratar med mig själv.



A woman´s right to shoes


Under pressure

Jag känner enorm press. Oerhörd press. Aldrig tidigare har svårigheten att sammanställa en lista varit så förödande och som-ett-hot överhängande. Hon är på mig som en hök, Sandra. Jag kommer inte undan. Jag ska presentera mig själv med sju Jeopardy-kategorier.

Innan klockan slår tolv, Jag loooovar!

Men vadå, ska jag liksom presentera det med frågor då? För så gör dom väl i Jeopardy? ...*mutter mutter*...

Sambos på försök

3 är antalet dagar jag har på mig att fatta ett beslut.
2 är skorna som ska provbo hemma hos mig.
1 par är det lika med.
800 är summan jag eventuellt överskrider mitt köpstoppp med.
40 är storleken på dessa scandal beauties.
17 är som jag ser ut i desamma.
0 är den lust jag för tillfället har att returnera skodonen.

The end of an era

Poppiuskursen är slut. Nej nej nej, jag vägrar. Jag går dit ändå nästa vecka och hoppas att dom andra tänker likadant. Min fransyska var inte där idag. Merde. Jag kunde konstatera att gruppen såg ganska trist ut utan henne. Genomgående tråkoutfits. Jag tror jag var färggladast, och då är jag ändå bara blåvit.

Femveckorskursen Skriv bättre i jobbet har varit utomordentlig. Jag rekommenderar den varmt. Den får fem av fem möjliga Lindor.

måndag, maj 21

This is it?

En Modette fyndade dessa t-slejfar. Kan mitt sökande vara över? Perfekt klack, inte lack utan skinn, och helsvarta. Om dom ser lika fina ut i verkligheten som på bilden och är sköna får köpstoppet eventuellt titta bort en gång till (börjar ju bli löjligt det här...)

Tack snälla Kajsa för tipset!

Digitala drömmar

Dumma Fröken Sötsur! Som visade den här klockan som jag tänker på konstant nu för tiden. Den är ju så cool! Och namnet då: Connect Xray. Iiiuuuu!


*tråna tråna tråna, och tråna lite till*


Fräscha upp bibblan

Lisa skriver så bra om SvD:s helgartikel om Biblioteket som Öppet hus. Läs och njut!

Låt flickorna sy till den

Kommer ni ihåg den här? Den såg så rätt och gullig ut på bild. Springa på en sommaräng-aktig. Men när man satte den på sig slungades man med våldsam kraft rätt ut till Lilla huset på prärien. Dessutom med höggravid look.

Igår hittade jag en halvdöd dylik liggandes på ett H&M-golv. Dragkedjan trasig, några knappar borta. Och fortfarande med samma förödande passform.

- Ta den, snälla! Vi vill inte se den längre! skrek personalen.

Så, med 80% rabatt på ursprungspriset plockade jag hem stackaren. Jag ska sy och jag ska klippa, jag ska göra, ska vi tippa? För den stora galakvällen (eller nåt) Så ska jag sy modellen, jag syr och släpper i den och ett skärp av siden, och Askungen (eller nån) på bal bland gästerna i hundratal den vackra flickan blir i slottets stora sal (eller nåt).

En dröm ger åt tanken vingar
Den blir verklig då
I drömmen du allt betvingar
Och allt du vill ha kan du få

Och om du på lyckan väntar
Så kan du finna den en gång
Fast om ditt hjärta kanske gråter
Så kommer drömmen åter
Och kärleken vaknar en gång

*trallande*