måndag, oktober 31

Tack vare sessan...

...har jag nu "Senaste kommentarerna" i högerkolumnen. Via Anna hittade jag sessan.com (katten på råttan och råttan på repet...) och inspirerades så in i norden. Och tillbringade lunchen med att fixa. Jippi.

"It´s a jungle out there - dress accordingly"

Med en värdekupong från adlibris.com passade jag på att beställa "Lipstick jungle" av Candace Bushnell.

"Hold on to your Manolos. Candace Bushnell is back. Her new novel, Lipstick Jungle, is the triumphant story of three successful New York women in their early 40s who know exactly what they want: love, passion, power and a lot of money…Bold and candid, with a philosophical bent, Lipstick Jungle just might be Bushnell’s best book yet.”

Är egentligen på tok för ung för den (he he), men jag gillar Candace, och är den lika underhållande som "4 blondes" och "Sex and the city" säger jag tummen upp. Recensioner någon?

Tarantino goes CSI

Åh detta ser jag fram emot. Quentin Tarantino har skrivit och regisserat kvällens CSI. Som är ett dubbelavsnitt! Levande begravda utlovas. Jag bänkar mig med popcorn satsumas (ett nytt sunt leverne fram till jul, är det möjligt?) i soffan.

+ = SANT

Apropå creepy, kolla in Googles hiskeliga Halloween-logga :)

UPDATE: Javisst, prinsesstårta till eftermiddagsfikat. En självklar och god start på mitt nya sunda liv...NOT.

söndag, oktober 30

Odd Linda

Man skulle kunna tro att jag är gravid. När jag var det blev jag extremt hemmapysslig. Och nu är jag det igen. Hemmapysslig, inte gravid (vad jag känner till). Foton i album, egenhändigt gjord almanacka, sängöverkast i form av lapptäcke på gång. Och diverse planer på ännu mer. Om jag kunde skulle jag sticka något. En Odd Mollykofta till exempel. Eller åtminstone ett par vantar?

lördag, oktober 29

Adjö Champagne

Champagne stänger, för gott. Trist. Inte för att jag shoppar där särskilt ofta, men det finns alltid mycket fint och inspirerande. Kul att gå ett varv och kika. Så nu är det 30% rabatt på alla plagg, 50% på skor tror jag. Finns fortfarande en massa fint kvar (tips till den allmänt shoppinggirige). Jag halkade förbi på ett bananskal, eller ja... och halkade ut igen med en lovely vinröd papperskasse med svart sidenband och rosett. Bara en sån sak. Ja, det fanns något i påsen också. En orange frotténecessär med ljusblå band och texten "J is fotr Junk". Har spanat på en sån länge och nu var tiden mogen. Halva priset, prima.

Mono är ju Champagnes eget märke, och nu när de ska stänga blev jag sentimental och inhandlade en grå v-ringad oversized ullig tröja i Stella MaCartney-stil. Går gott och väl över rumpan och gör sig strålande med skärp i midjan.

Granits grytlappar kommer inte in förrän v.46, men en gör-det-själv-kalender införskaffades. Och fotona har kommit! Så ikväll ska jag knåpa. Om son och make tillåter.


fredag, oktober 28

Lovely



Den är skulle jag kunna tänka mig köpa utan att ha luktat på den först. Alldeles...alldeles underbar.

Halloween på dagis

Idag var det maskerad på dagis. Man fick inte vara för läskigt utklädd, för då kunde barnen bli rädda för varandra. Sonen var Dracula. I ungefär en halvtimme innan han försökte äta upp sin mantel, lät dagisfröken meddela.

Köpte en pumpa på väg hem från dagis. Här ska karvas.

Lakrits vs frukt

Gav efter för fredagsbegäret och stegade med näven full av enkronor till godisautomaten som finns vid entrén. En synd jag begår förvånansvärt sällan, med tanke på hur lättillgängligt det goda är. Såg nu de salta grodorna framför mig. Men icke. Där stod en parant dam och "inventerade godispåsarna, och då får man inte köpa något". Snopet. Ännu mer sötsugen bara för det. Får bita i det sura äpplet jag har i väskan.

Elle online

Kanske vore något, att prenumerera på engelska Elle online? För en billig penning. Ett år för $12. Med tanke på vad det kostar att köpa internationella magasin i Sverige är det ju en droppe i havet. Det är Zinio som erbjuder denna tjänst. Svenska Elle finns också, Café och Elle Interiör. Och en massa andra också på alla möjliga språk. Tror jag måste testa!

I like Granit

Med Elle Interiör följer ofta en massa reklam. Igår kom en broschyr med från Granit. Åh jag gillar den butiken. Enkla snygga användbara grejer. I svart, grått eller vitt. Bland annat hittade jag fina runda grytunderlägg i grå filt. Har letat förtvivlat efter snygga underlägg hur länge som helst, utan framgång. Jo, på dyrfavoriten Svensk Tenn finns det några ärtans pärtans, men smakar det så... Dessa kostar 19 kr/st, jaaaaaa! De vi har hemma nu är såna där korkvarianter från Ikea. Har haft dom så länge att de antagligen snart förflyttar sig från köket på egen hand. Vi talar sunk. Vi talar Linda åker in till stan pronto och besöker Granit. Kan man tvätta filt?

Fanns också självhäftande bokstäver och siffror i plast. Sånt är jag lite sucker for. Och gör-det-själv-kalendrar. I brunt, vitt, grått eller svart. Tre olika storlekar. En sån försökte jag få tag på för en tid sen, men fick då beskedet att det är säsongsvara. Och nu är det tydligen säsong, så skynda fynda.

PS. Tips: deras katalog finns att ladda ner i dpf från hemsidan. Fast i den finns inte mina grylappar med. Mysko.

torsdag, oktober 27

Eleven-Ten

Ska detta datum bli legendariskt måntro? Börjar bli lite nervös av den enorma hype som byggs upp kring H&M och McCartney. Kollade in kläderna på www.hm.se, suck pust och stön vad mycket fint det finns. Vill helst ha jeansen. Eller byxor. Kjolarna och linnena är lovely. Och det där skärpet! Verkar det genomskinligt att föröska bli bästis med någon anställd på H&M så här två veckor innan? ;)

Hemmagjord sushi

Kolla vad Helena på jobbet har med sig till lunch idag. Egenhändigt skapad sushi! Sitter mittemot henne och dregglar stilla.

Ninna ninna ninanna...

Lindas boktips! Började läsa "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" igår kväll (inhandlad på Bok- och biblioteksmässan för en 50-lapp), och jag älskar den. Utspelar sig i början av 60-talet, berättat av 14-åriga Erik. Språket är underbart. Jag ler oavbrutet när jag läser den. Måste citera för att ge er känslan:

"Fyfanimej vad läckert" , sa Balthazar Lindblom.
"Det är en puch", sa Röv-Enok. "Herrejävlar, Kim Novak dammar in på en Puch på våran skolgård. Kyss mig långsamt."
Sedan svimmade Röv-Enok. Han hade något slags lindrig epilepsi och brukade tuppa av ibland. Det skulle ha varit konstigt om han stått pall för det här, tänkte jag.

Sugen på att se filmen också. (Jonas Karlsson, mumma) Nån som sett den? Hur som helst, jag uppmanar till läsning!

onsdag, oktober 26

Cashmere till minstingen?

Ens bäbis är ju värd det bästa. Så varför inte beställa lite tokdyra och illfina plagg från Flora and Henri? Köpte en mörkgrå långärmad top till sonen i somras när vi var i Seattle. Den är mjuk som en kattunge.

Funderar på en cashmerekofta kanske, som slit och slängplagg på dagis? HA HA HA HA HA!! Nåja, fina plagg att titta på åtminstone.



Muminprat

Idag hade vi bestök av en finlandssvensk kvinna på jobbet. Hon var där för att berätta om databasnyheter. Och hon gjorde det med muminröst. Oerhört behagligt att lyssna till. Mjukt och långsamt, liksom. Sån röst skulle jag nog vilja ha.

tisdag, oktober 25

Finfina böcker

Pysslaren i mig har vaknat och nu måste jag tipsa om Pocketshops fina anteckningsböcker. För ynka 29 kr/st. Finns i 8 olika motiv, av formgivaren Lotta Kühlhorn. Så snygga att man vill köpa allihop. Mycket behändig storlek, som en pocketbok. Jag har en ständigt med i väskan. Man vet aldrig när man behöver anteckna! Nu har de dessutom kommit i almanacksform, för 79 kr. Pyssel och papp!

Blingbling till mobilen

Har haft en liten grunka på min mobil, en liten japansk docka typ. Men den trillade av för ett tag sen, och sen dess har jag vagt varit på jakt efter en ersättare. Läste om Pollys Designstorgsdrömmar, och kom på att att jag glömt bort att komma ihåg att jag ska kolla in just Designtorget. Där finns nämligen tidernas mobil-bling. Just det, ett ägg. Mobilsmycke i emaljerad rhodium dekorerad med blommor av kristalleri sprakande vårfärger. Går att öppna invid raden av kristaller för att däri finna ett litet ihoprullat papper på vilket man kan skriva sin hemlighet eller en personlig hälsning till mottagaren. Till mottagaren? Mig själv? Den jag ringer till? Flummigt, men jag är förtjust i ägg. Inte dom man äter. Jo dom är också ok. Men främst ägget i sig. Formen.

UPDATE: Blingblingen är tillfälligt slut på Designtorget :(

Kates ersättare

Mariacarla Boscono ersätter Kate Moss i H&M:s Stella McCartneykollektion. Är inte så insatt i alla modeller, har inte hört talas om henne tidigare. Mer att läsa i resume.se (tack för tipset, U)

Vitt linne e inne

Jag har nu kommit till insikt. Det är vitt tight linne som gäller. Min första tanke var "men det är ju inte sommar längre?" Men nu ser jag dem över allt och börjar själv känna behovet komma krypande. Här, här och här, t ex. Tar tacksamt emot ytterligare tips! Grymmo-snyggt att ha under gubbvästen. Och under...allt.

UPDATE: kusinen tipsar om Calida, precis som Ebba. Två fashionistas kan inte ha fel! (Obs, köp liten storlek, dom tenderar att töja sig)

UPDATE II: Calida, det är ju såna underkläder farmor önskar sig i julklapp år efter år. Go, farmor, go!

måndag, oktober 24

Hur många foton som helst

Nu har jag samlat ihop ca 120 digitala foton som jag ska beställa i pappersformat. Är pysselmänniska som älskar att sätta in i album. Så kul att kolla på foton från förr i album, slår datorn tycker jag. Fotar galet mycket sen jag fick digitalkamera. Att man har en liten son som gör gulliga saker dagarna i ända bidrar väl också. Brukar ta fyra-fem arbetsdagar att få fotona, kanske till helgen om jag skyndar.


Sonens fötter i Italien

Marsvinssupport

Jag gör som Maria och lägger ut ett marsvin på min blogg. För att visa att jag också tycker att Linda måste fortsätta blogga. Marsvin är stabila. Hade ett typ minimarsvin en gång, Leo. Eller var han kanske en guldhamster? Han levde vilt och kort.

söndag, oktober 23

Walk this way!

Vilken gudomlig eftermiddag/kväll i musikens tecken. 80´s videos top 100 på vh1. I princip ALLA låtar är ju bra, och de som inte är bra är ändå nostalgitrippar. "Summer of 69" t ex älskade jag då (Bryan Adams också för den delen)och nu känns den lätt tjatig, men ändå full av minnen. Jag hardansat mig genom kvällen. Nu är det "Money for nothing". Shit pommes frites, var ju tonåring när det begav sig. Hade en t-shirt med den tecknade gubben i videon på, inhandlades på språkresa i Bornmouth. Hur han ser ut, Knopfler, krullhår och pannband.
"I want my mtv..."


UPDATE: Nämen jag måste köra en countdown på de sista.
9. Wild boys, Duran Duran (vilka frillor! dom som var så snygga)
8. Every breath you take, The Police (han ser ju precis likadan ut, Sting. Lite mindre hår nu)
7. I wanna dance with somebody, Whitney Houston (fräshare då än nu)
6. There must be an angel, Eurythmics (jaaaaaa)
5. Pride, U2 (helt ok, men aldrig mina favoriter)
4. When doves cry, Prince and the revoultion (Prince är Prince är Prince är Prince)
3. Paradise city, Guns´n´Roses (nä tack, jag var synthare jag)
2. Like a virgin, Madonna (f*n vad cool hon e)
1. Bad, Michael Jackson (näää! kan tänka mig 50 bättre låtar)

lördag, oktober 22

Bloggforum javisst!

Anmäld till bloggforum. Hurra vad kul det ska bli att mingla runt bland andra bloggare. Och undra vilkas bloggar man läser. Hedgehog har rätt, hur vet man vem som är vem? Har inte klurat ut nån outfit än, men det kommer...

Lördag på stan

Trotsade regnet och åkte in till stan med son och mötte upp med kusin. Vi gjorde en ansenlig mängd av Östermalms second handbutiker. Fyndade en mörk- och ljusrosarandig Whyredhalsduk på Tant Gredelin (och nästan en stickad Anna Holtbladklänning, men tyvärr var det hål i den). Vi letade förtvivlat efter ekollon till ekollonglasen i Humlegården och mittemot Dramaten, men icke. Är det som med äpplen, att vissa år kommer det just inga?

Fika på Astoria och så en spenk på Svenskt Tenn. Lovely. Sonen kramade en leksakshund som kostade 800 kr. Ska försöka sy en själv med stuvbitar. Innan hemfärden gjorde jag en snabbscanning av H&M på Hamngatan. Där fanns minsann ballongkjolen i svart ull. Alldeles för lång men det kan ju åtgärdas. Med 10% rabatt och en 50 kr-rabattkupong kostade den 200 spänn, det kan jag avvara.

Ser ut att bli en sömnadskväll.
UPDATE: Tog av kjolen en decimeter, blev hur bra som helst. Hund orkade jag inte börja med. Och just ja, vi var på Mulberry idag också. Tittade på Bayswater. Så nu är jag nykär. Tro det eller ej, men jag är lite inne på den rosa. Tjejen i butiken sa att den åldras jättefint, blir som oak med en touch av rosa. Och den är alldeles rosa inuti, iiiiiii. Den kommer bara att finnas den här säsongen. Kul att ha nåt lite unikt. Kul att ha en Bayswater över huvud taget. Kul att drömma om att ha en Bayswater. Nej förresten, rena plågan.

fredag, oktober 21

Fetfredag

Sådärja. Maken har somnat i soffan med huvudet i mitt knä, pressad mot bärbara datorn. Han började titta på "Leningrad cowboys go America" innan han somnade. Nu står TV:n på, av någon anledning utan ljud. Sport dessutom. Ganska trött. Har tryckt i mig en enorm Marabou Apelsinkrokant mer eller mindre på egen hand. Skit också, har en tvätt att hänga. Gokväll.

Vilhelm erövraren

Hjärtebarnet Ville är inne på vecka två. Han har fått komma ur respiratorn nu och börja umgås ordentligt med sin mamma och pappa och leva "riktigt" bebisliv. Åh vad mysigt för dom. Måste vara ett starkt litet hjärta som pickar där inne.

Nyupptäckt prima blogg...

...för den som känner sig höstigt hemmapysslig och fixig som jag: Husmusen - inredning och design, pyssel och hemmatips.

I mailboxen

Bland alla jobbmail i morse fanns det två som stack ut.

Det första var "Are you Carrie?" I wish! Prenumerarar tydligen fortfarande på nåt brev från HBO från satc-tiden. Man kunde kryssa i vem av Carrie, Miranda, Charlotte eller Samantha man är mest lik (stilmässigt). Carrie ledde stort.

Jag är en Carrie. Vem är du?

Det andra mailet var OED:s word of the day (Oxford English Dictionary). Degens ord är, föga träffande, dress-down: designating a day (usually a Friday) on which a dress code in a workplace, etc., is not imposed, or on which employees are encouraged to dress more casually. Fel fel fel fel! Det är ju finfredag. Jag har sidenblusen på som bevis.

torsdag, oktober 20

&denim

Uppe i varv som jag var efter jeansen från Stella kastade jag mig efter att ha hämtat sonen på dagis till det nyöppnade H&M:et i Mörby centrum (åh vilket lyft), och där provade jag &denim så det stod härliga till. Inte för att jag behöver eller egentligen har råd eller känner akut behov, utan mest bara för att få p-r-o-v-a j-e-a-n-s. Finns bland annat ett par med lock och knapp på bak- och framfickorna som jag diggar (diggar...låter som den där Povel Ramellåten "ja diggar dej ja diggar dej diggdiggelidiggar dej...", eller ja...). Men de fanns inte min storlek. Bra, för att då sparar jag pengar. Dåligt, för det var 25 % eftersom butiken öppnade idag. Sonen fick nog, så vi gick hem.

Stella bella


Jeans med dragkedja fram nertill. I like!

UPDATE: Min namne meddelar att det från och med 14 november kommer finnas utvalda Stella-plagg till försälning online på H&M. Jag blir så glad!

onsdag, oktober 19

12 av mina bästisar


Ballerina. Kallar dom mina Kate Mossar. Synd att de inte funkar vintertid.

Blå-svart Nilsson. Mina gå-bort-högklackade-favoriter.

Brun Rizzo. Mina gå-bort-högklackade-favoriter numero II

Freelance. Håller en evighet.

Mockastövlar. Ganska ny bekantskap. Möttes på Rizzorean. Kärlek vid första ögonkastet.

Röda Rizzo. Så söta, använder dom alldeles för sällan!

Svarta Rizzo. Sköna, vackra, alltid rätt.

Bruna Rizzo med rosett. Hade jag inte skaffat dessa hade de hamnat på listan över icke-köp som borde varit köp.

Boots Nilsson. Mönstrade med spetsig tå. Illcoola till kostym.

Ridstövlar, typ. I galopp.

Silverballerinor Rizzo. Kolla liljorna!

Converse. Inhandlade för en hundring för hundra år sedan. Tvättmaskin funkar.

tisdag, oktober 18

Plågsamma minnen av icke-köp som borde varit köp

Inspirerad av Anna kommer min lista här:

1. Estrid Ericssons elefanttyg i lin reades för några år sedan ut på Svenskt Tenn, för typ 100 kr/m. I rött, grönt och gult. Vanligtvis kostar det 640 kr. Jag och kusinen var där och klämde lite på tyget men av någon, än idag okänd, anledning köpte vi inte en endaste meter. Hur är det möjligt? Kunde för guds skull ha bullat upp med några meter och klätt in strykbrädan, sytt gardiner eller vad som helst. När vi vill plåga oss själva tar vi upp den incidenten, kusinen och jag och låter *suck* och *pust* och *stön*.
2. En enorm Andy Warholbok gravt prisnedsatt på ett konstmuseum i Finland. I efterhand har jag vid flera tillfällen känt behov av den, just då trodde jag att det var klokt att spara pengarna. 300 kronor!
3. Bälte på Tant Gredelin som jag pillade på länge och väl. Ångrade mig sen och gick tillbaka men då fanns det såklart inte kvar. Smärta.
4. Blus med spets och krås på H&M nyligen. Provade en 38:a som var perfekt. Men ibland får jag en släng av sparsamhetstänk, så jag lämnade den på sin galge. Dagen efter hade Helena af Sandeberg på sig "min" blus i ett reportage i SvD. Då ville jag plötsligt ha den mer än någonsin. Och alla andra också. För på H&M var den finito. Överallt. Tro mig, jag kan det där med att ringa runt.

...listan kan nog bli oändlig, men just nu distraheras jag av desperata hemmafruar.

Fint under

Såg ett par fina Calvin Klein-trosor idag, på Twilfit av alla ställen. Vita med röd resår (julpåverkad sen mitt Ikeabesök?) Skulle det inte se lite najs ut med dom under ett par jeans, så att man ser resårkanten? Fanns både såna som på bilden och lite mer blandning av hipster-boxershorts. Fast de senare tenderar att bli lite bylsiga under byxor tycker jag. Carrie i SATC springer alltsom oftast runt i vad som ser ut att vara herrkalsoner, är det det? Hon ser ju cool ut i allt. Ha ha ha, ser mig själv larva runt i makens CK-kalsonger! Nä, får nog hålla mig till damunderkläder.

måndag, oktober 17

Brittiska Elle

Ebba låter meddela från sin nya Vecko Revy-blogg att brittiska Eller bjuder på bildspecial med Kate Moss i Stella McCartney-kollektionen för H&M. Men, ska Moss visa kläderna ändå? Eller vadå? Eller nåt. Hur som, kul att se plaggen. Kanske får bli en blaska i morgon. Ciao.

UPDATE: Sprang förbi Pressbyrån men blev dumsnål när jag bläddrade i Elle. 79 kr kändes plötsligt för mycket. Ändrar mig antagligen under dagen och återvänder...

UPDATE II: Köpte den såklart. Och den var rätt värd sina pengar. Vad gäller Stella-plaggen hoppas jag nog mest på ett par jeans. Fast jag har bara skådat några plagg, det ska ju finans 40 olika.

Tadaaaaaa!

Äntligen! Jag har lyckats få till tre kolumner, som synes. Det har varit något av en kamp. Texter har försvunnit och trillat ner, saker och ting har bytt färg, storlek och hej-kom-och-hjälp-mig. Ett måste är att spara en säkerhetskopia! Men nu är jag rätt nöjd. Eller vad säger ni, kära publik?

Mini Nudie

Läste i senaste Mama om Mini Nudies. Så söta! De är framtagna speciellt för Barncancerfonden. För varje såld barnbyxa, som kostar 500 kr, går 250 kr till barncancerforskning. Det är ju ett måste! Kombinera nytta med nöje och skaffa lillälsklingen ett par såna här:

UPDATE: Försökte beställa, det har visst många gjort för det var tillfälligt slut (utom pyttebebis-storleken 3-8 månader).

Sidentvätt

Fick dessa tvättråd från kollegan Irene:
Silkefibern är glatt. Därför är siden inte bara smutsavvisande och lättvättat, det torkar dessutom snabbt. Behandla siden som ull. Tvätta inte för ofta, häng luftigt och vädra mellan användning. Välj alltid en ledig storlek för att öka hållbarheten. Alla plagg och tyger går att maskintvätta som mild fintvätt, 30-40 grader C, med ett milt, flytande enzymfritt tvättmedel. Tex Almgrens tvätttvål Ecover..., Grumme fintvättmedel. Använd gärna en tvättpåse. Använd aldrig pulvertvättmedel, hårschampo eller diskmedel. Använd ej sköljmedel eller mjukmedel. Blanda aldrig vitt siden med andra färger. Ett plagg av långfibrigt mullbärssiden kan slitas och vattentvättas länge utan att förlora sin skönhet.

Anna har också prima tvättråd.

Ja nu är det frågan om jag inte måste behålla "min" sidenblus, så att jag kan provtvätta den.

söndag, oktober 16

Sköna söndag

Detta hann jag med denna kalla vackra dag:
- till Ikea med sonen. Blev som vanligt dubbelt så mycket som jag tänkt mig. Bland annat julgrejer, nu ere jul igen...
- en snabbscan på outlet, "när vi ändå var i närheten". Kollade för fyrtioelfte gången på den fina grå Acnekoftan, men jag vägrar 700 kr. Det är väl inget outletpris heller! Annars inget att fynda.
- till Bromma för att byta sittvagnen vi köpte där igår som visade sig vara trasig när vi packade upp den. Ilska. Babyland-tjejen tyckte det var skämmigt och bad om ursäkt och monterade den nya vagnen i ett jihu åt mig.
- svärföräldrarna kom förbi och fikade.
- dammsög övervåningen. Under tiden spred sonen russin över hela huset. Hittade ett i örat på honom också.
- ut på tomten och krattade löv. Härligt!
- prommis till affären och handlade blöjor. Sonen fick provåka vagnen, som fick högt betyg (antagligen pga ditmonterad ratt).
- sydde dragkedjor på kuddöverdrag till två kuddar i soffan. Blir mycket snyggare och mer praktiskt. Nu väntar dom bara på en kompiskudde från Svenskt Tenn...
- blogg innan det är dags att hoppa i säng.

lördag, oktober 15

Din sko - min sko?

Var på Din sko och provade stövlar med bonusdottern idag. Hon ville ha mockastövlar med det var ett no-no. Måste vara något som står emot snöslask. Jämmer och elände. Minns det som igår när jag själv var i den åldern. Ville ha de där snygga stövlarna (i mocka om jag inte minns fel) som de coola tjejerna i skolan hade. INTE de grova skodon med enorm sula pappa kom hem med till mig. Så jag lider med henne, samtidigt som jag ju ska föreställa vuxen och förståndig nu. Vi hittade ett par stövlar, en slags blandning mellan frye boots och vanliga boots, slitet bruna med rundad tå och med remmar och spännen runt benet. Men typ tokfina. Tyckte inte hon. Inte först iallafall. Såg för vuxna ut. Var inte sköna. Jag provade dom också och blev faktiskt lite förälskad. Till slut gick dottern med på att köpa dom på öppet köp för att kunna prova till olika plagg hemma. OM vi skaffade benvärmare som hon kan ha till. Sagt och gjort. Jag hoppas dom är keepers för hon är galet fin i dom. Jag kan inte glömma stövlarna för egen räkning heller. Var år och dar sen jag köpte skor till mig själv på Din sko, trodde jag var förbi det. Återfall?

De här Timberland-look-a-likesen har sonen på sina fötter numera, inhandlade i ovan nämnda butik. Strl 24, hur rart är inte det då?


Bayswater vs Roxanne

Nu har jag sucessivt börjat ändra mig. Från Mulberrys Bayswater mot Roxanne. Ser den överallt på stan och den är SÅ COOL. I oak tror jag. Tur att båda är så förbaskat dyra att det inte gör något att jag önskeändrar mig hit och dit. Fejk är det intte tal om. Men drömma går ju...

fredag, oktober 14

Inför nästa finfredag kanske

Vet inte hur bra jag lyckades med finfredag idag. Men jag investerade i något som kan komma att göra mig finfin inför kommande fredagar. Har spanat aktivt efter en sidentop senaste tiden. Och idag hittade jag en. Iiiiii! En blå blus med kort puffärm på Zara. Full poäng till Zara som har 30 dagars öppet köp, så att jag kan älta fram och tillbaka ett tag. Liten nackdel är att det är kemtvätt på den. Men en kollega sa att hon brukar tvätta siden för hand med schampo eller såpa. Funkar det?


Naken på KB

Inte restaurangen. Biblioteket. Jag blev stoppad av vakten på väg in. Han pekade på min Mulberry (som förresten en dam i secondhandbutiken Chanesse kallade för "en sån där skolväska". ?) och sa:
- För stor.

Jag hänvisades till en genomskinlig plastpåse. Där stod jag och kände mig bar (hänvisar till Carries "I´m thinking balls are to men what purses are to women. It´s just a little bag, but we feel naked in public without it.") För att vis amitt missnöje flyttade jag över ALLT jag hade i Mulberryn till påsen, så att den blev minst lika stor. Förstår och respekterar att dom inte låter folk knalla in och ut med enorma väskor pga stöldrisken. Men min är redan full. Har inget behov att stoppa ner Djävulsbibeln eller dylikt. Jag har gjort mitt på KB. När jag jobbade där för x antal år sen lämnade jag inte tillbaka en pocketbok (Barbara Vines "Astasa bok", underbart bra) till personalbiblioteket. Den bor hemma hos mig nu. Ha!

Upptäckte förresten härom dagen att min unika French Connection-blus inte längre är unik. Fanns flerfaldigt på NK. Hm, får glädjas åt att flera kan bära detta sötepöta plagg. Och miniskadeglatt upplysa om att jag i allafall var först och att jag betalade mindra än halva priset för min ;)

torsdag, oktober 13

Ytterplaggslista

Ska fila på den under dagen (om mötet blir alltför tråkigt) och ber att få återkomma!

Här kommer den:
  • kavajer så länge vädret tillåter (svart Tiger, rosa sammetsFilippa K, randig Tiger)
  • militärjacka H&M, attans användbar
  • trenchcoat Burberry vintage, blocketfynd
  • kort svart skinnjacka med muddar, typ pilot
  • grön oljerock Barbour (med isättbart foder), använder sällan
  • svart knälång vinterkappa
  • svart dunväst NorthFace
  • svart kort dunjacka Monclere, prima!
  • svart typ dunparkas Mountain Hardwear, underbar när det är kallkallt
  • svart långkappa H&M, hm gillar sådär

Väldigt mycket svart. Men det funkar å andra sidan till det mesta. Skulle vilja ha en grå ullkappa och en marinblå skapparkavaj/jacka också. Och om jag fick lyxa mig en mörkblå Fjällrävendunis!

Fortsättning Hjärtebarnet

Måste i all hast berätta, innan jag kastar mig in till stan till ett möte som jag antagligen redan är sen till, att Hjärtebarnet, som nu heter Vilhelm, klarade sin hjärtoperation bra! Tänk att ett sånt litet pyre (född i måndags med kejsarsnitt) fixar en sån sak. Och att föräldrarna klarar av det!

Så där ja, nu har jag mascara i hela ansiktet och vill i mitt emotionella tillstånd sända cyberkramar till alla!

onsdag, oktober 12

Äntligen!

I morrn är det ju dags igen, för litteraturpriset. Blir väl någon för mig totalt okänd författare, som vanligt. Men de flesta visar sig vara riktigt läsvärda. Utom förra årets då. Elfriede Jelinek. Bläddrade lite i nån av hennes böcker, vilket räckte för att komma fram till att det inte var nånting för mig (oj nu låter jag som Riesen-reklamen). SvD:s experter (experter på vad? Nobelpriset? Litteratur? SvD?) nämner bl a Stephen King (go Stephen, go Stephen! min ungdoms favvoförfattare) och Joyce Carol Oates (go Joyce, go Joyce! en av mina nuvarande favvoförfattare) som favorittippade till Nobelpriset i litteratur.

Eder ständige bloggare Linda

I need some fine music

På fredag kommer Cardigans nya album, Super Extra Gravity. Jag rusar till skivbutiken!

Kom över en Chili på stan igår, och där var Nina Persson med. Min stilikon. Hon var jättesnyggo på bilderna. Mörka typ Acnejenas, grått gulligt linne med knäppning, grå kort kavaj, halsband med stora svarta trä- eller plastpärlor. SÅ vill jag se ut.

tisdag, oktober 11

Handla utomlands?

Någon som har erfarenhet av att handla på nätet från USA? Hur det brukar fungera med tull och leverans och så. Jag har blivit kär i en kofta från Abercrombie & Fitch. Men när jag skulle kolla hur köpet fungerar kom det upp en text om att jag måste betala eventuella tullavgifter och om paketet kommer bort på vägen får jag inga pengar tillbaka. Usch! Positiva/negativa erfarenheter någon?

UPDATE: Kusinen ska ev till US i november! Hon har nu ett mission, hoppas den finns kvar... :)

Slynglar (sagt med glimten i ögat)

Nu har jag just skrattat åt och kommenterat Saras inlägg om att ha uppnått aktiningsvärd ålder och upptäcka att yngre generationer inte delar ens smak. Ibland kan man ju känna sig så vansinnigt vuxen (mot sin vilja, man vill väl aldrig bli riktigt vuxen? Det är ju ens föräldrar som har den rollen). Känner mig oftare typ tonårig i så fall. De som verkligen ÄR tonåringar måste ju tycka att man är helt dhöö liksom ba. Killen som jobbar här på Robert´s Coffee, inte en dag över 18 om ens det, himlade med ögonen när jag bad honom kolla mina grejer när jag avvek till damernas. Likaså när jag bad om varm mjölk i mitt kaffe. Inte på ett direkt otrevligt sätt, men så där lätt uttråkat med "jarå tanten" i blicken. Måste ändå säga att jag trivs alldeles utmärkt i 30+ åldern. Hoppas jag aldrig kommer att känna mig gammal!

Bloggar på stan

Morrn morrn. Tidigt träningspass och nu sitter jag på Robert´s Coffee på Drottninggatan, frukostandes och internettandes. 19 kronor/timme, känns ju alldeles överkomligt. Prima för den som får akuta bloggbehov på stan. Synd bara att det finns relativt få "internetcaféer". Och inte tokmysiga. Kanske vore något om man skulle starta eget (vilket jag aldrig ska men fantisera går ju), ett MYSIGT café med datorer tillgängliga. Annars är mitt favvofrukostställe på stan Molvidsson på Nybrogatan. God frukost till bra pris, och så kan man sitta vid fönstret och spana på alla fashionistas som går förbi. Inga datorer dock.

Utbildning hela dagen lång. Och sen direkt hem till sonen som vaktas av farfar. Ingen tid att göra stan, om det inte blir en långlunch då. Saknar city, det var länge sen vi umgicks på allvar. Kista i all ära (där jobbet är) men ingenting går upp mot mittinneistan. NK, Åhlens City, Gallerian, PK-huset, Sturegallerian, Biblioteksgatan, Svenskt Tenn, Birger Jarlsgatan, avstickare till Söder nångång javisst. Me liiiikee!

Min H&M-wrap fortsätter att vara diskutabelt ämne. Eller, min fd wrap ska jag säga. Kollegan Helena ville prova, och den satt som en smäck. Kul! Även om jag inte har den kan jag fortfarande se den då och då, ha ha.


måndag, oktober 10

Väska-cravings!

Har haft den i tankarna en tid nu, men eftersom jag inte visste vad den heter har jag inte kommit mig för att leta efter den. Förklarade för maken, typ så här: en sån där silvrig väska, eller inte silvrig, metallic...fast nej jag menar rostfri...rostfri väska, går det? Jamen iallafall så är det som en resväska eller portfölj, eller nåt mittemellan, som jag kan ha kläder i. Maken: du kan väl inte ha kläder i en portfölj? Jag: nä resväska då. I silver. Eller rostfritt. Om det går... Och så hittade han den! Hurra. Det är alltså en Rimowa ("Väskor med räfflor") jag menar. Tror det var i Plaza Kvinna jag såg en bild med en sån full av kläder. Som tillhörde Nina Persson. En massa snygga plagg nedstuvade huller om buller, så att hon skulle ha att välja mellan på en plåtning. Så vill jag också göra, kasta ner plagg i min Rimowa och resa. Fast jag skulle nog vika mina kläder (nästan överdrivet ordning-och-redig ibland). Eller bara ha väskan stående, för att den är snyggo. Nån som har en begagnad att sälja?


UPDATE: Men hallå! Kollar just på CSI och dom har en Rimowa! Som undersökningsväska. Lite scary.

Falska bloggar

Läser IntenetWorld nu på lunchen. Där står att det dyker upp alltmer automatskapade bloggar vars enda syfte är att "få fokuserade Google-annonser som ger hög ersättning per klick. Fejkbloggar går fetbort!

Bloggandet i världen har tokexploderat. Det skapas en blogg varje sekund. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu...

Hjärtebarnet

Kan för tillfället inte tänka på så mycket annat än min kollega Lena och hennes man som i detta nu genomgår ett kejsarsnitt i Lund. Deras lilla bebis har ett allvarligt hjärtfel (HLHS - Hypoplastic Left Heart Syndrome) och kommer att behöva opereras på en gång. Dom har gjort en jättefin hemsida med dagbok, information om sjukdomen, gästbok, mm. Och jag kan ju såklart inte hålla tårarna borta. Håller tummarna så att det värker att det ska gå bra.


hjärtebarnet

söndag, oktober 9

Smycken

Idag när jag rotade i smyckesskrinet (kom på att jag ju har smycken lite här och var; i skrivbordslådan, i badrumsskåpet och i ett tennfat) (och breda armband i stora Prins Eugenkrukan i hallen! Läge att skaffa ETT gemensamt ställe?) slog det mig att jag är rätt dålig på att variera mig. Det blir t ex nästan alltid pärlörhängen. Har flera andra fina, varför använder jag inte dom mer? Gammal vana antagligen. Samma sak med halsband och armband. Ska försöka skärpa mig och byta oftare.

Interiört

Måste vara den nya årstiden som gör mig huslig. Det är jag i och för sig alltid, men extra nu. Minimöblerade i vardagsrummet igår. Flyttade om soffborden. Bytte ut den beige soffklädseln mot en brun. Vilket innebär att nu behöver jag VERKLIGEN en ny kudde från Svenskt Tenn. Antagligen Mirakel, brun:

Tyvärr tycker inte maken det är en lika livsnödvändig investering som jag. Gör som jag brukar göra. En dag finns den bara där. Och så lägger han märke till den ett par veckor senare. Då säger jag: men älskling, den har vi haft lääääänge.

Flyttade ut en fåtölj i hallen, med ett grått fårskinn över. Och de italienska Bauhausstolarna vi fyndade på loppis i nora förrförra sommaren har nu fått bli köksstolar. Istället för fejk-Sjuorna som ser helt nötta ut. Grymt! Som pricken över i:et fick jag äntligen upp en till tavellist i mitt rum, där dignar nu alla familjefoton. Gillar hösten.

PS. Usch jag är rädd för att H&M-wrapen får gå tillbaka. Den är finfin, men min Kookai-klänning är ganska snarlik. Men, sen kom Polly (hahhahhaha, förlåt men åh vad bra den titeln kom in där!) och kommenterade hur nöjd hon är med sin, så nu ältar jag igen...


lördag, oktober 8

Testing testing

Men skärpning, Linda! I fredags låg ett H&M-paket i brevlådan när jag kom hem. Hade totalt glömt bort den svarta wrapen jag beställde i slutet av augusti eller så (ja jag erkänner, ville ha för att Ebba hade den...). Jahaja. Nu har jag ju redan min WERA-wrap. Kanske bra med två? Svart funkar ju jämt. Har inte hunnit prova den än (så småbarnsföräldrigt).

Min styvmor gav mig ett set med tre ögonskuggor igår, som hon hade fått någonstans (det var inte "hennes färger". Tänk, alla färger är mina färger, särskilt om det är gratis!). Blendable eye collection från Bare Escentuals. Grön, beige och brun. Med lite glitter i. Har såklart inte hunnit testa dom heller, men dom ser jättefina ut. Höstens färger, för att citera styvmor.

Och varför har jag inte hunnit testa dessa godsaker som finns i min ägo? Jo för att det ju var fest igår och för att idag har sonen och jag åkt till Uppsala och hälsat på mormor/mamma. Underbart promenadväder med fika i det gröna. Var inte in till centrum. Annars brukar Uppsala kunna bjuda på en hel del smått och gott:

  • Herta i S:t Persgallerian - rätt dyrt, men vackert
  • Janemars, också i S:t Persgallerian - lite som Champagne
  • Trolltyg - både kläder och inredning
  • Ett H&M som brukar kunna ha kvar sånt som tog slut på en gång i Stockholm

fredag, oktober 7

Det lutar åt...

svarta Kookai-klänningen
rosa (!) mönstrade strumpbyxor
högklackade svarta med blå ränder, Nilsson

..inför kvällen, alltså.

UPDATE: Japp, så blev det. Mina strumpbyxor (det var visst fjärilar på) uppmärksammades av många. Nu väntar soffan och smågodiset. Ciao!

Fina fredag

Inleder finfredag lite blygsamt med rosettröja. Något av en bad hairday men det gör inte så mycket för jag ska på spinning på lunchen. Helena, sitt nu inte i mysbyxor bara för att du jobbar hemma. Idag ska man vara jobbfin var man än befinner sig. Casual friday är förbi!

Ännu inget beslut fattat om kvällens utstyrsel, det får bli ett stundens infall. En sidentop skulle sitta fint. Tyvärr är jag inte ägare till någon sådan. Än...

DN:s På stan är ny både till utseende och innehåll idag. Fin, men jag saknar Hej Konsument. Full av läsvärt dock. Gjorde en Ullis* och rev ur en massa som jag inte hann med till frukost. En artikel om gubbvästens återkomst (tur att jag hittade en sådan på H&M i Stinsen för ett par veckor sedan). Rum för barn öppnar igen i Kulturhuset (hett tips till alla småbarnsföräldrar, där hängde jag och sonen ofta under mammaledigheten). Hollywoods Frat Pack (fast artikeln var inte så kul i sig). Och så Söder vs Stureplan (ungdomar från det ena som fick provfesa på det andra, om ni fattar...). Och till lunch kan det mycket väl bli Fredagsebbabilagan.

* Min söta kusin som alltid har urrivna artiklar med sig i sin Petit Noe.

torsdag, oktober 6

Nu testar jag hur lång en rubrik egentligen kan vara, finns det någon gräns för det, nej det verkar inte så...

Oj nu har jag läst om hemlösa och mobbade skolbarn på Hedgehogs eminenta blogg (se min blogglista), så nu tänker jag vara en aning ytlig för att rycka upp mig. Nämligen detta: vad ska man ha på sig på en 60-årsfest? Öppet hus hos en årfyllande farbror. Antagligen klänning eller kjol. Trist med svart? Skulle vilja köpa något nytt, but that´s a no-no. Träffade "blogg-Anna" på en fika i eftermiddags. Kul att ses på riktigt! Hon hade inhandlat en jättesöt röd klänning, med volang, band i midjan och puffärm. Ärtans pärtans söt. Nåt sånt kanske?

Ska minsann introducera finfredag på mitt jobb också. Starting tomorrow!

*vink vink*

Säger jag till alla som inte än har hoppat på shortstrenden. Braiga Britta inspirerade mig igår kväll att rota fram mina gamla Marc O´Polo trekvartsbyxor som kan kavlas upp till knät (som jag försökt kränga på second hand men inte lyckats med, vilken tur). Och vips, ett par shorts! Till dom svarta stövlar och söt blus.

Uppmanar igen alla att stödja bröstcancerforskningen. Köp Rosa bandet! Finns att köpa för en 20-lapp i alla möjliga butiker. Igår när jag köpte linsvätska på Synsam fick det bli ett sånt också.

onsdag, oktober 5

Hellre gammal tjej än ung tant?

I min bloggs ungdoms dagar var det någon som kommenterade att jag ser på Dolce Vita och OC med frågan om jag har en ålderskris. För att ytterligare spä på eventuella misstankar kan jag avslöja att jag ikväll när jag var och veckohandlade (vuxenpoäng på det) köpte VeckoRevyn (mintgrönt omslag med strasstext, oooohhh). Det verkar vara oerhört tabu när man passerat 30-strecket. För att väga upp denna sprudlande ungdomlighet händer det att jag läser Femina och Damernas Värld också. Allt detta utan att känna av någon åldersnoja. Tvärtom rätt nöjd med var jag befinner mig. Pilutta.

På väg hem från handlandet hörde jag Agneta Fältskogs "Tack för en underbar vanlig dag" på radio. Tänker på TV-reklam som gick för några år sedan när jag hör den. Men, är originalet inte en ganska udda sång?

Gode Gud, vad är klockan?Över två, jag har somnat från TV:n igenMen tack för filmen, den var bra.Tack ska Du ha, Herre, Jarl Kulle beundrar jag,Tack för idag, tack för en underbar, vanlig dag.Tusen tack för att lunchkön var så kort idag,För då hann jag springaOch köpa skorna som jag ville ha.Tack ska Du ha, Herre, dom passar mej riktigt bra,Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.Jag blev också glad för lappen från vår nya närbutikDär Du gav mej tips om extrapris på kaffe.Varje dag sker små underMen så lätt det är att ta dom för givna,Så lätt att sitta nöjd och bara ta.Tack ska Du ha, Herre, för allt jag har fått idag,Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.Gode Gud, det är sent nu!Snart halv tre, men hurra!Det är lördag imorrn och jag kan sova hela dan.Tack ska Du ha, Herre, nu släcker vi, Du och jag,Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Shoe box

Kolla vad Helena hade med sig till jobbet idag. Världens coolaste skokartong. Jag har alla säsongerna, har köpt dom vartefter. Och så kommer det en box. Orättvist! Men inte helt otippat förstås. Vill ha vil lha vill ha! Har dessutom hört att det ska komma en limited edition. Vad det nu innebär. Extra material? Carrie-docka medföljer? Alternativt slut på serien? Är det förresten någon som har testat SATC-spelet? Såg det på Artilleri 2 i julas när jag var där och köpte boken. Borde vara givet för en dedikerad Carrie-wannabe som jag.

Carrie: I've spent $40,000 on shoes and I have noplace to live? I will literally be the old woman who lived in her shoes!

Vill mot min vilja

Jag såg igår att Emma var på Metros första sida, fashion reportandes för Lindex. Hon ser jättefräsh ut (urfin i så där långt hår), vilket gör att kläderna hon har på sig också gör det. Bland annat iförd en volangkofta, och en omlottkofta, som hon dansar runt med i London. Jag provade den där volangkoftan för ett tag sen. Men även om jag dansar ser den inte alls likadan ut på mig i provrummet. Nej nej nej fel fel fel. Jag är helt enkelt inte någon Lindex-flicka...

tisdag, oktober 4

Liten bollspaning

Detta med garnbollar på kläder, halsdukar, väskor, mm är väl bara för gulligt! Det är ju typ såna man gjorde själv på dagis en gång i tiden. Hittade en bolltröja i Götet, vet inte om det är en keeper än. ( UPDATE 5 okt: Har den på idag och en kollega frågade om det var Odd Molly. Gott betyg!) En Den är väldigt varm! Men det uppskattar man kanske snart. Och jag behöver ju verkligen en tröja till...not.

Spanat lite oseriöst på en söt nyckelring med en massa bollar på, från H&M. Vinröda, rosa och benvita färger. För en billig penning. Men så läste jag Annas blogg om att göra sina egna garnbollar. Utmärkt höstpyssel. Kanske ska höra om farmor har lite garn över. Dom måste bli riktigt täta annars blir det inte fint. Att hänga på väskan? När jag nu ska hinna...

Skänk en slant!

Via Hedgehog-Sara fick jag tips om att Lipgloss Bitch har startat en inslamling för bröstcancerforskning. Suveränt. Så nu har jag gjort dagens goda gärning och bidragit. Lätt som en plätt med kort eller internetbank. Gör det du med!

måndag, oktober 3

Ekollon efterlyses

Till alla er som funderar på ekollon till era ekollonglas - de är inte klara än. Ekollonen alltså. Åtminstone hittade inte jag och sonen några när vi dammsög gräsmattan i Humlegården. Det är inte dags förrän slutet av oktober tror jag. Däremot fann jag en toksöt pyamas till sonen på Tant Gredelin. Ser ut som en vuxenmodell, fast i strl 92. Och sen kom maken hem från en Fjällrävenutförsäljning. Jag fick ett par svarta skidbrallor, prima. Till sig själv hade han som vanligt köpt alldeles för många jackor. Skidbyxor är bra, då kan jag rulla runt med sonen i snön i vinter, och förhoppningsvis få åka skidor nåt också.

Annars är jag inte så mycket för friluftslooken. Det funkar inte på mig. Typ vandrarkängor inne i stan? Haglöfsryggsäck till jobbet? North Face-jacka iställer för trenchcoat? Nej tack. Det skär i mitt asfaltshjärta (vilket är konstigt eftersom jag är uppväxt "på landet". Kanske revolt mot skugsmulletänket...) Nä, istället satte jag mig ner och klippte av min bröllopsklänning på längden. Låter helt drastiskt, men så icke. Det är en DAY Birger et Mikkelsen, svart underklänning med vit mönstrat tyll (?) över. Ingen traditionell brudklänning alltså, men jättefin. Tänkte att om jag kortar den så att den slutar vid knät blir den mer användbar. Kan tom ha jeans under så blir den inte för stilig. Och resultatet blev strålande. Tänkte ta ett foto, men det är så mörkt nu på kvällen vid alla speglar. Kommer framöver!

Skit nu missar jag början på CSI. Missar ALLTID den första minuten, när olyckan/mordet sker. Det är ju det man vill åt!

Lika som bär?

Tycker det är himla kul när folk påpekar vilka kända personer jag liknar. Vet inte hur det är med er, men det händer mig relativt ofta. Senaste budet är Jenna Elfman (Dharma & Greg). Smickrande. Tidigare var det dottern till Barnaby i "Morden i Midsomer".

Om jag fick välja kulle jag gärna vara lik Kirsen Dunst.