måndag, januari 31

Himlahus

Det. Var. Så. Fint. Min gissning är att det är en arkitekt och en konstnär som bor där nu. Ljust och fint, smakfullt inrett utan att vara too much, underbara tavlor, fårskinn här och där, finfina garderober, snygga badrum och toaletter, to die for trädgård och uteplats. Jag hade helst velat hiva upp en kamera och fota loss, men det lämpar sig väl inte på en visning direkt. Gick därifrån lyrisk. Och lite stridslysten. Ingen, jag säger ingen, får flytta in och förstöra den ljuva atmosfär som där råder nu. Respektera det annars blir jag en ond granne.

Sommar? Sommar!

Förklaring

Hej chefen, chefen-chefen och högsta chefen,

förlåt att jag jobbar så lamt idag och att jag bara tänker på choklad. Men det är måndag. Det är snart den tiden i månaden. Det är kanske en pytteliten ålderskris? Det är ganska kallt på mitt rum. Det är helt enkelt en mindre trevlig dag. I morgon ska jag vara mycket flitigare.

Med vänlig hälsning

Linda K



Undran

Jag fick mail av Jeanette som undrar:

Sökte efter bland annat Mulberry-väskor och hittade sidan reasverige.com. 70 % på det mesta låter alldeles för bra för att vara sant och då brukar det också vara så. Så har du eller någon annan testat att köpa från reasverige.com? Gick det bra? Fick ni det ni beställde? Tog det lång tid att få varorna? Var det äkta varor? Ja, och alla andra väsentliga frågor man kan behöva ha svar på.


Hej Jeanette! Jag har aldrig köpt något från reasverige.com så jag kan inte svar på frågor om leveranstid och om kvaliteten på varor därifrån. Med 100 procent säkerhet kan jag dock säga att det inte är äkta grejer dom säljer. Alldeles för billigt, alldeles för många kända märken, alldeles för många ex av varje vara i lager, alldeles för oseriös sida, om du förstår vad jag menar. Det finns ingen beskrivning av varorna, om det är skinn eller något annat material. Det finns bara en bild av varje väska, man vill ju se den från alla möjliga vinklar och vrår. 


Det behöver inte vara något fel på kopior, om man är medveten om att det är en kopia man köpt. Jag skulle ändå rekommendera att istället titta på begagnade äkta väskor istället, på Blocket, Tradera eller eBay. Fast där måste man såklart också vara försiktig så man inte får hem en fejk.

Någon annan som har erfarenheter från reasverige.com?

Lycka till!

Ironi eller avundsjuka - välj själva

Staaackars alla "riktiga" modebloggare som måste springa på alla visningar på Modeveckan. Gud vad stressigt och arbetsamt. Behöva titta på en massa modeller iförda snygga kläder, kånka på tunga goodiebags och nödvändigtvis träffa på sina vänner precis överallt. Att dom bara orkar! Och här sitter jag där jag sitter och kan inte ens utbringa ett Heja ni är så bra hur skulle vi klara oss utan er!

Ja, det var kärlek vid första ögonkastet

Dom tokpratar Sherlock på radio. Mmm, visst var han bra igår? Så där übersmart på gränsen till smått vansinnig. Räknar ut i huvudet hur taxibilen kommer att köra. Störs av poliser som tänker i hans närhet. Läppstiftsobservant. Obehagligt observant. Etc etc etc.

Längtar till söndag!

Jag är så smart att jag är knäpp.

Taskig barndom?

Shit, jag gjorde armhävningar och situps till Rammstein på Friskis i helgen. Är det verkligen mänskligt?

Ich zieh sie auf ein weisses Haar
werf in die Luft die nasse Kette
und wünsch mir dass ich eine Mutter hätte

Keine Sonne die mir scheint
keine Brust hat Milch geweint
in meiner Kehle steckt ein Schlauch
hab keinen Nabel auf dem Bauch

Mutter...

Ich durfte keine Nippel lecken
und keine Falte zum verstecken
niemand gab mir einen Namen
gezeugt in Hast und ohne Samen

Der Mutter die mich nie geboren
hab ich heute Nacht geschworen
ich werd ihr eine Krankheit schenken
und sie danach im Fluss versenken

Mutter...


Mutter mutter, det sa jag också.

Och på åttonde plats...

Jag är med på en 10-topplista över modebloggar. Jag vet inte om jag är smickrad eller känner mig väldigt väldigt gammal.

Varför -is?

Jag sökte på uttrycket kramis i min egen blogg, med ivrig förhoppning att jag inte skulle få någon träff. Det fick jag, men rätt sorts om man säger så.


Phu. Nu kan jag lugnt skriva att jag tycker det är ett otäckt ord att använda från en vuxen till en annan.

Så sant som det är sagt

Som en smäck! Och som sagt, Mia och Janne mailar mig med fördel sina adresser.

Jag tycks vara på

Glitter och glamour? Jag lägger allt mitt krut på det blå gnistret i mitt armband!

söndag, januari 30

Det bådar gott

Ah! Jag älskar såna där effekter som när det dyker upp text i bilden. Lika med: jag älskar redan Sherlock.

Bara titta

Grannarna längre bort på gatan ska sälja sitt hus. Dom har fixat och donat jättemycket de senaste åren, både invändigt och på tomten. Från att ha varit ett duktigt nedgånget hus där en gammal dam bodde tills hon dog har det blivit tipptopp och dessutom smakfullt. Maken gick dit och tittade på visningen idag. Mycket inspirerande tydligen. Han tog med sig katalogen hem, det ser ut som ett inrednignsmagasin. Imorrn är det jag som kilar över på andra visningen. Och inspireras!

Skön litteratur

Någon sa nyligen till mig att Vad ska man med en massa stora böcker till, man har dom i bokhyllan och tittar aldrig någonsin i dom.

Instämmer icke! Böcker i massor är bland det finaste som finns. Jag vill påstå att jag dessutom tittar i dom som står hemma i hyllorna, om än inte jätteofta. Spela roll, skönare kan knappast pryda en vägg.

Stora böcker.
Orange böcker som går över i rosa.
Vita böcker.

Ved

Dagens x 2

Det blev ingen vedsågning förra helgen på grund av ovillig motorsåg. Men idag så! Därför väntar jag med den tänkta dagens outfit...


... och drar på mig detta, tja, vita underverk:



Sett

Igår såg vi Winter´s bone, maken och jag. Den var bra men aj vad hemsk! Inte spökhemsk, utan tragiskhemsk. Ung tjej med små syskon och sjuk mamma. Pappan försvunnen. Dom riskerar att förlora huset. Banjostämning, kall och ruggig miljö, till synes inavlade människor överallt. Det var tårblink för min del mest hela tiden.

Men se för all del!

Kvällens schema

20.00 Solsidan
30.30 Natta barnen
21.00 Sherlock
22.30 -22.34 kom maken med ett förslag, men jag tror att jag somnar ;)

lördag, januari 29

I got me some lindex

Jag gjorde som typ alla andra och fick med mig den här topen hem.Spets a la Lindex. Den är ganska stor i storleken, jag valde en x-small. Ska provprova i klädkammaren i morgon och se om den sitter som den ska.

Fint, då vet ni.
Spetsigt värre - domherre.
UPDATE: Den sitter som en smäck. Kan det genast bli vår nu, tack.

Enligt min mening

Tack så mycket för alla förslag på kloka och roliga och tokiga ord! Jag har fnissat, tänkt till och känt mig galet träffad av vissa.
Den kloka mening som åker upp på min whiteboard på måndag föreslog Mia med motiveringen: Själva citatet är ju inte så snyggt i sig själv, men jag gillar verkligen innebörden och tycker det är på pricket Linda K:igt. Och det är det verkligen!
"Det är inte hur du har det, utan hur du tar det"

Om jag någon dag känner mig riktigt kaxig byter jag eventuellt ut det mot Jannes:
"I´m the queen of fucking everything"
 


Så Mia, maila mig din adress så kommer ett pris. Janne, du med!

Hårklyverier

Jag funderar på hår. Mitt eget främst. Hur jag ska ha det med det. Ska det förbli lika kort eller om jag ska spara lite. Inte långt givetvis, men aningen mindre kort. Och nu ältet: jag trivs jättebra i kort men ibland kan jag känna mig hopplöst okvinnlig. Får för mig att några lockar skulle hjälpa upp situationen. Samtidigt som jag vet att när det blir längre blir det mer och mer svårhanterligt. Stön.

Nästa vecka är det frissadags. Ett är klart, jag måste ha i lite blont!

fredag, januari 28

Anar jag en trend?

Krona e grejen!
En Tilde och en Jack.

Lässugen

Jag fick hux flux Yates-känslor. Bara omslagen får mig att vilja läsa!

She´s back

Som vi har längtat! Välkommen tillbaka Polly, med mage i vädret och allt :D

Kalla fötter

Ok, jag fryser ihjäl inomhus på både på jobbet och hemma. Kan någon tips mig om var jag hitta ulliga gulliga mjuka fårskinnstofflor. Inte ballerinamodellen, tack. 
Gärna nåt sånt här.

Min Carl

Grattis på namnsdagen, min fina unge!

Håll i er

Jag sprudlar av fantasi när det gäller att komma på lösenord till vissa jobbrelaterade system.

...OH NO! GOD, WHAT IF SOMEONE NOW TRIES TO BREAK INTO THE SYSTEM WITH THIS PASSWORD! WHAT WERE YOU THINKING, LINDA? OR, DID YOU THINK AT ALL?! WE´RE GONNA HAVE TO PUNISH YOU NOW YOU KNOW...

Mini-Sherlock

Jag läste i dagens Metro om nya miniserien Sherlock.

Sherlock Holmes tar hjälp av datorer. Dr Watson som Afganistanveteran.
- De har lyckats med vad ingen trodde var möjligt - ta Sherlock Holmesgestalten och sätta honom i nutid.


Den kommer att visas i tre avsnitt med start på sönda klockan 21 på SVT. Jag ska se!

Stylish och modernt klädda också, jo jag tackar.

Det va en båt som sa till en annan va du va stilig

Jag vet att jag har stora fötter, och den vetskapen blir allt tydligare när jag idag blickar ner mot mina uteskodon. F*n jag har ju större båtar i Sorel än de flesta män! Skit samma, jag fryser inte om fötterna.
Tipp tapp tippe tippe tipp tapp...

Like a rainbow, som Cindy Lauper sjöng...

Jag kompenserar för mitt usla, för att inte säga obefintliga, regnbågstema genom att bre på med alla möjliga färger denna fredag med stort F (?).
Allt som är gul-rosa-rött-grått-cerice-grönt-lila det tycker jag är vackert...

torsdag, januari 27

Confession time

Maken kom hem och sa:

- Jag köpte en rock på rean, men sen kom jag på att jag har en liknande hemma.

Jag svarade:

- Jag köpte ett par skor på rean, men sen kom jag på att jag har ett par liknande hemma.

Jag fick ett mail

Om du har skrivit en lapp är jag din okända välgörare. Kul att det smakade.
Om inte så är det här mailet fullständigt obegripligt...


Det var jag som skrev lappen. Det stod en burk med små mockarutor i i fikarummet härom dagen, till allmän beskådan. Jag plockade en och la dit en tacklapp till den för mig då okände välgöraren. Dubbel glädje!

May I have a man-bag please

Jag måste bara tipsa om de fina Sandqvist-väskorna som finns hos Campadre nu. Så där schysst gubbiga. Ta en titt vetja.

Det var inte jag, det var hon!

Ibland undrar jag vad som hände. Nu undrar jag vad som hände. Det sa bara *poff* och så sitter jag här med två skokartonger från Rizzos slutrea. Med skor i antar jag, vågar knappt se efter.  Jag vågar påstå att en annan Linda tar över i såna här situationer. Styr och ställer och tar noll hänsyn till... till mig.

Låt oss hoppas att hon har god smak!



Åt pipsvängen

Jaha. Det bjuds på tårta i eftermiddag. Jag är inbjuden. Jag har inte karaktär.

Spontandans

Är det bara jag? Som hejdlöst fantiserar när jag går i korridorer, på gator och torg, i köpcentrum, ja överallt på öppna platser där det finns folk? När jag går där med Spotify i öronen ser jag framför mig hur jag plötsligt börjar dansa. Snyggt och avancerat givetvis. Och hur folk i omgivningen ansluter och dansar likadant! Så gör vi det en låt eller så. Sen vet jag inte, tänker sällan på hur vi avslutar det hela. Kanske med stående ovationer från alla som tittat på? Eller bara med ett hemligt tecken till varann typ Tack för den här gången, vi ses snart igen och så sprids vi för vinden?
Får jag lov?

En tävling, typ

Okej nu behöver jag hjälp! Jag har en whiteboard på väggen i mitt jobbrum. Där jag ska skriva bra saker och planera. Högst upp vill jag skriva nåt, en mening, ett citat, en smart tanke, som kan vara mitt mantra. Som alltid står där och peppar. Något som passar mig och vem jag är.

Så snälla, tipsa mig om ditt bästa citat eller favorit-pepp-tänk. Vi kan kalla det en tävling och den vars ord hamnar på min tavla vinner ett pris!

Så, tips please!


TACK OCH BOCK TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Obsessa

När jag obsessar över något (plagg, väska, smycke, pryl) samlar jag bilder allt jag kan på objektet ifråga och gör ett collage av det. För att få en känsla av det på så många olika sätt som möjligt. Allra bäst är det när jag hittar en bild när en "vanlig" person bär plagget/väskan/smycket, för den där vardagskänslan är ju den bästa. Modeller kan liksom få allt att se bra ut (med hundra klämmor på baksidan så att allt sitter som det inte sitter på oss dödliga).

Den här gången hittade jag ingen person som kånkar på skönheten ifråga. Vet inte om väskan inte är så vanlig eller om ingen kommit sig för att skylta med den. Men! Man kan alltid utefter nämnda mått göra sig en pappersmodell och bilda sig storleksuppfattning. It´s been known to happen (tyvärr hittar jag inte i min egen blogg, vet att det ska finnas en bild någonstans...).



Isn´t she lovely, isn´t she wonderful?

Suddiga vardagspixlar

Heter det väl. Så här suddig var jag i morse.

onsdag, januari 26

Semla - check!

Sisomså. Årets första semla är inmundigad. Små rackare rockar.

Somliga valde semmelkrona till efterrätten.


Länkkärlek DELUXE

Jag har varit kass på att dela ut bloggkärlek på sistone. Fullt upptagen med att snappa upp bloggtips på andra bloggar. Helt enkelt skickar jag tonvis med Länkkärlek deluxe till alla bloggare som finns med i min Prima Bloggar-lista till hög... vänste... höger. Jag läser er så gott som dagligen och ni är en underbar blanding av sött å salt. Älskar!

UPDATE: Ja för vänster skulle det ju bara bli om man stod inne i bloggen och tittade ut. Och det gör man ju inte.

Okej. Tack och hej.

Somebody loves me

Linda K. Den gamla räven. Funkar alltid. Kvick, rolig vardagshumor som man bara ler sig igenom. Lövvit.

Tack för fin länkkärlek, Linda!

...farao, det är så många blogg-Lindor i omlopp nu för tiden att jag knappt vet vem jag själv är.

Avgör jag själv, thank you very much

Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

Fick jag som svar när jag skulle kommentera i en blogg. WTF? Vill jag skriva :D eller Word! eller nåt annat tonårsaktigt och inte en uppsats ska jag väl kunna göra det!

Det finns ingen rättvisa

Sådär ja, nu är jag helt körd. Hoppas du är nöjd, Linda. Du har förvandlat mig till receptfreak! Såna här tänker jag bjuda på när jag fyller år.
Sweet mama...

Gårdagens sanning

Jag vet inte hur personlig jag ska bli här, men jag känner ändå att jag behöver berätta att dottern igår när vi badade badkar ihop anklagade mig för att ha skägg på muffen. Jag höll på att drunkna i badkaret av skratt.

- Det är märkligt (ja, snart treåringen sa så) för när man blir mamma får man det, och papporna får skägg på snoppen. 

Ja. Jo. Men vi lämnar väl det här nu då. Fint tack hej.

Tack hörrni!

Nu ska jag bara invänta nån kul kampanj att spendera loss på!

Jag tyar icke

Jag är inte säker på att det går att skjuta upp längre nu. Dom är överallt. Alla pratar om dom. Alla äter dom. Vissa gör dom själva. Jag kommer sannolikt nödgas köpa med mig minisemlor hem kväll. 

Some kind of lunch

Idag ska maken ta med mig på lunch. Till hemligt ställe! Han hämtar upp mig efter lunchträningen och så åker vi... någonstans. Känner mig rent av lite nyförälskad nu.

Bara en tanke

Jag hamnade framför På spåret igår. Adam såg så smal ut! Men mest reagerade jag på Martina Haag. Pratar hon sådär? Som en osäker skolflicka. Eh...jo... på A svarar vi liksom Landskrona och hihi på B tror vi, eller hur... *tittar på sin man* ...tror vi Bali. 


Förlåt Martina, du är säkert jättetrevlig. Mitt heta tips är dock att du snackar lite vuxligare*. Eller, är det nån dialekt du dras med?


* Fortfarande bara kul om man läser Alfons.

Fokus på väsentligheterna

När man plöjer en miljard avsnitt av en serie, säg Lost, har man då ork att kolla på allt bonusmaterial? Måste man inte vara sjukligt frälst för att säga Ah! och Åh! åt bortklippta scener och en titt bakom kulisserna? 


Eller så är det bara jag som känner att min man verkligen börjar tröttna på mitt frossande och bara vill ta mig igenom den förbannade serien. Som jag är lite sjukligt frälst av...

Tack då vet jag

Det blir lite mera vampyr i februari, det var ju upplyftande. 

tisdag, januari 25

När när när

När skulle ni säga att slutet av januari inträffar? Omkring nu? 31:a? Mittemellan?

Färglös

Man kan tycka att regnbågens färger skulle finnas i min klädkammaren. Men nej. Det vill sig inte. Förvisso har jag den här, den skulle man i princip kunna kalla regnbågströjan, men det är inte den jag tänker ha i morgon.

För övrigt tycker jag att min regnbåge är tämligen beige, grå och svart nu för tiden. Det låter tråkigt, men det är fint.

Det blir bara bättre

Älska.

Ska vi byta, ska vi byta sängar med varann?

I natt kom dottern ner till oss nån gång mitt i natten. Sen tumlade sonen in klockan 01.45 och sa Hallå? Jag gick upp. Han hade satt på tv:n och såg allmänt förvirrad ut. Så vi gick upp och la oss i hans säng. Efter en stund flyttade jag över till dotterns säng och sov där resten av natten.

Tänk vad skönt om alla bara kunde ligga på sin plats.

Järnspikar

Idag stör jag mig på att jag fortfarande får fel lön utbetald. Ska. Det. Vara. Så. Svårt?


Maken, helt klart påverkad av Dexter-avsnittet vi såg nyligen tyckte: Döda och stycka dom med kniv. Sen säger du Skärp er!

UPDATE: Jag behövde inte ta till kniven, bara be snällt så kommer en utbetalning innan nästa lön. Joy!

Linda bites the dust

Jaha, regnbågen har en viss ordning på sina färger. Så långt hade inte jag tänkt. Trodde det var lite random sådär utefter Fridas dagsform. 

Idag är Fridas dagsform, tillika regnbågen, orange. Jag känner att jag har misslyckats. Jag tror faktiskt inte jag har något orange plagg hemma? Jag är så regnbågs-fucked up. 

Hej plexi!

Nu är det ju bara att hålla tummarna för att grönt blir dagens färg.

Copycat

Idag härmar jag en tonåring. Nej inte riktigt, men en ung vacker kvinna i sina bästa yada yada yada. Lägg märke till min avancerade läppföring. Jag menar, det krävs en hel del övning att lära sig posa professionellt som jag.

måndag, januari 24

Nådakn***ad

Jag är kär i en bloggtitel. Ett mercyfuck i Svensonville. Men fatta coolt namn! Ett mercyfuck i Svensonville. Jämför helst inte det med Linda K. Fantasifullare än så var jag uppenbarligen inte i begynnelsen, 2005. Jag tänkte mitt namn, och att det kunde vara lite Filippa K och Leila K-finurligt att sätta till ett K. Eftersom mitt efternamn också börjar på K.

Linda K vs Ett mercyfuck i Svensonville. Det är väl jag som skulle ha det där mercyfucket då...

Jag gjorde en Linda. En sötsur Linda, alltså.

HERREGUD VAD GOTT DET VAR!

Man vet att det är måndag när allt man kan tänka på är...

Hej clown!

Frida, får jag vara med nu? Jag har gjort mig en röd näsa.

Gyllene

Det är ju ingen nyhet, men det tål att upprepas i evighet. Kaffe på maten, aaahhhh!

Liten blir stor

Livet hemma har förenklats avsevärt sen dottern fick en ny säng. 
  • Det går att ligga bredvid henne och läsa godnattsaga.
  • Hon gillar sin nya stora säng, hon är en stor tjej nu. 
  • Stora tjejer kan somna själva. Mamma, gå nu säger hon när jag läst färdigt och pusskramats. 
  • Om hon har svårt att somna kryper hon över till storebror och somnar där. Lätt att lyfta över. 
  • Hon har slutat med nattvällingen, vilket leder till att hon sover mycket bättre. Ofta hela natten. I sin egen säng.


Fast maken är bekymrad. Vem ska sparka mig i huvudet på nätterna nu då?  
Tja, snarkar du så har du en villig kandidat här, tänker jag.

På tiden

Inte en dag för sent har jag äntligen skaffat nya visitkort. Inte breathtaking spännande men åtminstone med korrekt titel. 
Men vad suddiga dom blev! De är för att mitt jobb är så hemligt ;)

Dagens radiosnackis

Har du behov av att operera i de nedre regionerna? Jag nöjer mig med handen nästa vecka.

Testing testing

Jag ska testa några (för mig) nya bloggar.
Yogamamman
Rebecka Åhlund
Krickelin krickelin 
Ett mercyfuck i Svenssonville

Spännande!

Sugen

Idag kan vara en stor dag. Inget är ännu spikat, men jag har en känsla. Detta kan bli första gången i historien som jag provar ett recept som någon  bloggat om!


Vi ska äta hamburgare ikväll. Och nu ser jag detta hos Linda. Det ser så gott ut! Och vi har avokado hemma. 
Hamburgare the Linda way - som en dröm...

Filippa K på min tå

Igår hittade jag fina strumpbyxor på rea. Mörkblå med grön tå och häl. då krävfas klackar med öppenhet.

söndag, januari 23

För stunden

Jag gör som Missy och listar lite.
  1. Var är din mobiltelefon? På laddning.
  2. Var är din andra hälft? I soffan.
  3. Ditt hår? I behov av en frisör.
  4. Din mamma? I Uppsala.
  5. Din pappa? Där jag skulle vilja vara.
  6.  Det bästa du vet? Mina barn.
  7.  Din dröm i natt? Nogot Lost:skt.
  8. Din dröm/ditt mål? Att var nöjd glad och frisk.
  9. Rummet du är i? Halvmörkt och mysigt.
  10. Din hobby? Usch får man säga blogga?
  11. Din skräck? Att något ska hända dom jag älskar.
  12. Var vill du vara om sex år? Lycklig.
  13. Var var du igår kväll? I hemmets lugna.
  14. Vad är du inte? Mikrofonkåt.
  15. En sak du önskar dig? En varm solig sommar.
  16. Var växte du upp? Knivsta.
  17. Det senaste du gjorde? Kollade ungarna, som hade somnat i samma säng igen.
  18. Dina kläder? Pjamas.
  19. Din tv? Med Dexter på.
  20. Ditt/dina husdjur? Inte ens dammråttor.
  21. Din dator? Tillfredställande.
  22. Ditt humör? Helt ok.
  23. Saknar någon? Ja.
  24. Din bil? Ja?
  25. Något du inte har på dig? My-my-my pokerface my-my pokerface :P
  26. Favoritaffär? Jag gillar PUB för byggnaden.
  27. Din sommar? Lagom dos utomlands, lagom dos Sverige.
  28. Älskar någon? Inte någon, några. Nej förresten, flera.
  29. Favoritfärg? Älskar alla färger.
  30. När skrattade du senast? Tyst när jag hittade ungarna sovandes i samma säng.
  31. När grät du senast? Det var faktiskt ett tag sedan, det brukar vara oftare.

Inte den onda dockan, men den kusliga?

Jag hajar till varje gång jag passerar matsalsbordet och ser dotterns docka titta fram. Hon ser rätt obehaglig ut.

En hel värld!

Ursäkta mitt usla bloggande men jag är hemskt upptagen. Hela familjen bygger lego.

Sades vid frukostbordet

Dottern: Mamma du är hopplös.
Mamman: Är jag hopplös? Då skulle jag vilja veta vad du är?
Dottern: Jag är en groda.

lördag, januari 22

Fulklädd

Idel udda outfits idag. Många byten. Först pjamas halva dagen. Sen underställ (för att matcha skridskoturen), träningskläder på det, och nu myskläder.

Inte likt mig.

Dagens a la dottern

Eftersom jag själv fortfarande larvar runt i pjamas (ofta förekommande när jag börjar städa huset direkt efter frukost) visar jag dotterns outfit istället. En modern Pippi Långstrump helt enkelt.

Idag: lumberjack

Dagens sanning är att vi behöver plocka in mer ved. Det innebär, närmare bestämt:
  • släpa fram stora vedbitar från vedhögen
  • såga veden (make + motorsåg) i för kakelugnen anpassade bitar
  • bära in veden i garaget och stapla den
Nu känner jag med ens en rungande lust att sjunga Vi bor på landet, och snart vi fann det...

fredag, januari 21

Där fick du fikon (vad nu det betyder)

Hon publicerar till och med ”dagens”. Underbart! Det är ju närmast en raritet på modebloggarna these days.

Skriver Hotspot om en ny bloggare på Roedo. Eh? Bara för att du enbart och endast visar catwalkmontage från Milano och Paris "these days" innebär inte att det finns gamla hedliga dagens på en massa andra bloggar. Så det så.

Ur högtalaren (på låtsas)

Nästa stopp: Stockholms Central. Se upp för springande lokförare.

Confession

Jag har ätit en Daim. En dubbel. Cos I was worth it, typ. 
= nödvändigt en fredag som denna.

Eller vad tror ni?

Konduktören sa till mig att flytta min väska från gången, Ifall lokföraren behöver springa ut.

Jag respekterar säkerhetstänket till fullo och flyttar min väska. Men kan inte låta bli och undra varför, och vänta på att, lokföraren kommer farande.
  1. Han* är jättekissnödig och måste verkligen gå nu.
  2. Han tar fikapaus.
  3. Han håller på att krocka med nåt och vill inte vara längst fram i tåget när det sker.
  4. Han behöver sträcka på benen.
  5. Han leker med döden och släpper "ratten" så länge han vågar.
  6. Han tyckte sig se Linda K där bak och går för att dubbelkolla. Wow, hon är verkligen snygg i verkligheten.
  7. Han är gift med konduktören och hon vill ha fri sikt till och koll på maken.
  8. Han är har ett förhållande med konduktören och dom planerar att fort som fan gå med i 1000 km/h-klubben på toa.
  9. Han tjuvröker där inne i ... kockpitten (?) och det tog eld på nåt sätt.
  10. Han har bråttom till H&M:s klubbdag så fort tåget stannar.
* Han kan lika gärna vara Hon, det är bara jag som är stereotyp.

5 eller 50?

Hej jag heter Linda och jag jobbar som dagisfröken här på FOI.

Åtminstone känns det så ibland...

Män...

Jag anförtrodde maken min födelsedagsönskan på Messenger. Responsen blev:

- Vad är det...en slags galge? Bröst utan bh? En tråd?


Episkt... not

Idag bjöd Linköping på Flygande Jakob till lunch. Inte i närheten av den Jakob jag lagar. Men mätt är jag.

Lika mätt som detta inlägg blev menlöst. Fint tack hej.

Hej Cornelia!

Jag kom just på vad jag önskar mig i födelsedagspresent. 

Länge leve!

Hurra hurra hurra hurra på 3-årsdagen, Jack
Somebody loves you...