tisdag, juli 31

En trave sjal

Hemma-pysslar-dag har det varit. Bland annat fixat i skåpen. Lagt sjalarna i ordning. Om en vecka är det kaos igen, men just nu ser dom härligt välordnade ut. Lite som en butik!

Dags för Mads

Tillåt mig först skryta lite:

Linda K: allas vår trendriktiga cyberbibliotekarie. Underbar blogg om verkligen ALLT! Barn, jobb, make och dansk-Mads dyker ofta upp som samtalsämne. Många uppdateringar per dag och alltid har hon tid att svara på inlägg.

Jag har visst fått rykte om mig att gilla Mads (överdriven blinkning) och känner nu att jag måste leva upp till detta. Mads alltså. När sonen och jag hyrde Bilar-filmen pillade jag lite på Prag. Men tänkte att den tar jag när jag är själv nån gång. Vet inte hur road maken skulle vara av den. Någon som sett den? Sevärd?

Sen har jag fått tips om att man kan skaffa hela Mordkommissionen för en billig penning på nätet. Känner att det är ett kall svårt att stå emot. Klicketiklick.

Det var Mads det. Dejligt.

Mitt i allsången

E-type är väl ett mysterium ändå? Han ser rätt snäll ut. Han låter snäll när han pratar. Han sjunger låtar som alla låter likadant och har den där tjejen som dansar och sjunger samtliga refränger. Hon ser för övrigt allt annat än allsångsklädd ut. Eller linnet kanske inte skulle täcka brösten?

Jag fattar honom inte.

Bilar är mjuka

Sonen och jag tittar på Bilar-filmen, och jag gråter på slutet när röda bilen hjälper den gamla blå bilen i mål. Vad bilar kan vara rara mot varann.

*snyft*

Ångestattack

Tänkte lite försikigt på att börja jobba igen. Och fick totalångest. En kollega har gått i pension och jag kommer att sakna henne till tårar. En kollega har fått nytt jobb och lämnar oss under hösten och jag kommer att sakna henne så jag skriker.

Andas lugnt och fint. Det kommer att bli bra. Bara jag kommer in i det och tar nya friska tag. Heja heja... h..e....j..a?

Nåja, det är en och en halv vecka kvar och jag stoppar undan ångesttankarna till sista söndagkvällen.

Lite jeans lite svart

Med jämna mellanrum, och ofta på somrarna, slår det mig hur snyggt det är med jeans och svarta plagg tillsammans. För ett par somrar sen när vi åkte till Italien var jag stolt och ny ägare av en chockrosa Longchampväska som jag hade som handbagage. På bussen från planet stod en italiensk tjej med jeans, svart linne och en svart Longchamp. Jag insåg genast mitt misstag. Senare på sommaren fick jag såklart rätta till mitt misstag.

Härom dagen i tunnelbanan satt det en koreansk mamma med sin lilla dotter snett mittemot oss. Mamman hade jeans, svart söt top och guldiga sandaler. Helt rätt, helt snyggt. En sak dessa kvinnor hade gemensamt var svart hår, vilket antagligen gör det hela ännu bättre. Idag försöker jag ändå med mitt blonda spret åstadkomma den italiensk/koreanska sommarlooken.

En skrämmande sak slog mig: jag har inget svart linne! Gode gud som är i himlen, varför har du övergivit mig och allt det där! En garderob av min dignitet, och så inget vanligt svart linne. Jag häpnar över min egen oförmåga. Tur att jag ska handla idag och åker förbi ett H&M. Räddaren i nöden. Bara väst känns nämligen en smula avslöjande. Både här och där.

måndag, juli 30

Fegar ur

Jag blev vackert och hedersamt prisad av Ann och uppmanad att själv lista mina favoritbloggar. Men det är för svårt! Jag kan inte välja ut några bland alla mina favvon. Förlåt, jag fegar ur och säger att min lista finns i vänsterkolumnen under Prima bloggar.

Hyllning

Jag vill bara säga att jag högaktar människor som börjar sina mail:

Hallå denna festiva måndagskväll!

Minna gör det. Fast ni visste väl redan att jag älskar henne?

Hejdå Ingmar

Jag är inget jätte-fan av Ingmar Bergman-filmer. Om jag ska välja favoritfilm blir det Fanny och Alexander. (Visst brukar den visas på tv runt jul?) Jag älskar deras stora bullriga familj, alla mysiga hemmamiljöer (utom hemma hos Jan Malmsjö såklart) och snygga outfits. Visst är den läskig, men rolig och spännande också.

Så tack för den, Ingmar. Hejdå.


Skön brasa

Först tyckte jag hö hö ja det var ju kul och lagom smaklöst. Men nu och jag vant mig och tycker jag tvärtom att det är riktigt mysigt att krypa upp i soffan och blogga till vår sprakande tv-brasa. Ja, den låter faktiskt också. Sådär hemtrevligt knäppande. Faktum är att det känns varmare också. Det är sant!

*slänger in ett till vedträ*

Grå katt svart katt

Roar mig lite till med att härma See by Chloés höst-och vinterkollektion.

Några dagens

Dagens...
  • färdmedel: t-bana och spårvagn.
  • lunch: med sonen tenderar det att bli MacDonald´s... caecarsalalden funkar helt ok.
  • väder: mest sol och lite moln, varmt!
  • butiker: oräkneliga.
  • konstigaste: en dam med dunjacka, typ Fjällräven.
  • igenkänning: ingen alls, jag var en främling på stan.
  • insikt: nä just nä jag har ju inget kort.
  • övertalningsförsök: tjejen på Artilleri 2 som tyckte jag passade jaättebra i ett par jeans som jag kunde dra av mig utan att knäppa upp knappen.
  • mysigaste: kramas med sonen hela dagen.
  • galnaste: trängseln inne på Natalie Schuterman när slutrean startade. Jag gick inte ens in.
  • irritation: Anna Holtbalds butik på Grev Ture hade stängt idag! Jag såg ju plaggen där inne!
  • bekvämaste: mina Ganni-kilklackar. These kilklacks were made for walking.

Hamstra vs rensa

Jag kan bli smått galen på mina föräldrar ibland. För att dom kastar. Sånt dom hade i ungdomens dagar som skulle vara hur cool som helst och mer därtill idag. Saker och kläder som jag minns att dom hade och som jag med bravur skulle bära upp idag.

- Pappa, var är din gamla digitalklocka?
- Öh va?
- Som du hade...
- Hade jag det? Jaha den måste jag ha slängt.
- Suck...

- Mamma, har du kvar dom där gamla silversandalerna?
- Ho ho, nä dom slängde jag i flytten. Gammalt skräp.
- Ahhhh nej nej neeeej....

Man kan inte spara på allt. Så klart. Men jag försöker faktiskt tänka till innan jag gör mig av med sånt jag tröttnat på. Sånt som är i ok skick och som skulle kunna vara kul om en massa år. Ibland blir jag tokig på mig själv för att jag inte behöll det där och det där som hade varit så rätt nu. Så, mamma och pappa, ni är förlåtna. Alla gör vi misstag. Till och med jag! :D

Mamma mia!

Min bank ringde just och undrade om jag var i Italien i helgen. Oh I wish!

Dessvärre hade mitt kontokort kopierats och nån försökt plocka ut pengar. Utan framgång dock. Banken spärrar mitt kort på en gång (ingen shopping för mig närmaste dagarna, kanske lika så bra) och jag får ett nytt. Om det blir nåt strul ordnar dom det. Ingen fara skedd alltså, men vad obehagligt ändå! Tänk om man hade stått där antal tusen fattigare och inte kunnat göra något.

Nä tacka vet jag pengarna i madrassen. Eller i garderoben ;)

söndag, juli 29

Dagens sanning

VI SAKNAR SONEN!

Ett varningens ord

Välj inte Acne Tube-jeans när du ska på restaurang och äta ansenliga mängder Moules frites. Jag upprepar: Välj inte Acne Tube-jeans när du ska på restaurang och äta ansenliga mängder Moules frites.

En gång till för säkerhets skull: Välj inte Acne Tube-jeans när du ska på restaurang och äta ansenliga mängder Moules frites.

Smaklig

Barnfria föräldrar göre sig icke mer besvär än nödvändigt. Det blir krogen nere vid vattnet alldeles här intill. Ett utmärkt val. Och äntligen får jag lufta min Burfitt.

Om jag ser rosig ut är det bara för att.

Tungväska

Har tillbringat dagen hos far, och då blir det ofta tid att plocka lite med gamla grejer. Hittade min gamla ja-vad-heter-den-väska (Alvar Alto hade lätt döpt den till Tungan). Den är ju faktiskt rätt cool. På ett bibliotekarie-klämkäckt sätt? De fick följa med hem. Till när jag känner mig sådär palestinasjalsk.

Insikt

När vinden viner om knutarna så här kommer jag på att jag skulle vilja ha en tweedig kostym i höst.

I natt jag drömde

Jag drömde att jag var på besök hos Hotspot på hennes landställe. Eleonore var också där, men hon stod bara och diskade och ignorerade mig totalt, ha ha. Karolina däremot var jättetrevlig och visade mig runt. När jag åkte ropade hon: kom snart igen!

Ha ha ha, vad trevligt. Vaknade glad :)

Ombyte förnöjer

Sol moln sol moln sol moln sol moln sol moln los mlon slo lomn lso onlm...

10 nyckelköp

Innan du fyller 30 bör du äga minst sju at dessa tio nyckelplagg och accessoarer, som utgör den ultimata garderoben. Klassiska investeringar du kan ha resten av livet och som går att kombinera i all oändlighet.

Ok jag köpte Glamour igen. Får skylla mig själv, men så här i sommartider tar jag allt jag kan komma över. Linnet som kom med har jag inte provat än, det kan få bli träningsplagg. Tidningsinnehållet var blandat, har bara snabbscannat än. 10 nyckelköp-listan känner jag att jag måste bocka av, och var passar det bättre än i bloggen?

Och som vanligt är det inte tjejen som skriver bloggen som har producerat dom ibland småtöntiga texterna som följer på varje måste. Dom har hon stulit från tidningen.
  1. Svarta pumps. Alla kvinnor bör äga ett par välgjorda, högklackade svarta pumps. Oslagbar ur stilsynpunkt och en benförlängarer som heter duga.
    Check. Har bland annat ett par svarta Vagabonder som jag ämnar slita rätt hårt i höst.
  2. Vit skjorta. Välstruken och inte för kort i ärmarna.
    Check. Hallå? Linda och vita skjortor/blusar? Say no more.
  3. Den lilla svarta. En klänning som är enkel i modellen, inte alltför urringad och sparsmakad i detaljerna går att använda till många olika tillfällen.
    Check. Jag har två prima. Och så har jag spanat in en på French Connection som dom vägrar att rea. Är alldeles för dålig på att använda mina LBD:er. Bjud mig på fest!
  4. Trenchcoat. En riktig klassiker som går att kombinera i all oändlighet.
    Check. Har min gamla slitna Burberry. Den är aningens fläckig och lite kort i ärmarna, men jag älskar den och vägrar byta ut den.
  5. Klockad kjol. Den lätt utställda, klockade kjolen som slutar strax ovanför knät är en figursmickrande modell som passar alla kroppstyper.
    Check. Ja tack, kjolar har jag.
  6. Designerväska. (Bayswater på bilden) Klassiska och konservativa modeller från Mulberry, Burberry, Tod´s eller Chanel är säkra kort som inte går ur modet.
    Check. Du och jag, Bruno. Du och jag, Linda.
  7. Cardigan. Värmer och är snygg.
    Check. Jag älskar koftor. Nu är jag på jakt efter en gossig Anna Holtblad!
  8. Kritstrecksrandig kostym. Kombinera med rött läppstift och höga klackar och du blir oemotståndlig.
    Check. Har min Tiger, fyndad på Blocket.
  9. Designerjeans.
    Check.
    Men det är väl klart att man har jeans. I stora lass.
  10. Ridstövlar. Snygg både ovanpå jeans eller till kjol och klänning.
    Check. Tyvärr börjar mina älskade svarta bli rejält slitna, skulle behöva ett par nya. Men tills jag hittar ett par ultimata fortsätter jag att nöta på dom jag har.

    Märkligt, jag tycks ha alla nycklar.

lördag, juli 28

Who´s your mama?

Jag ska ha kalas och bara coola mamas får komma :D



King i mitt hjärta

Jag kan inte låta bli Stephen King. Eller, Steppen King som en svenskalärare sa på högstadiet. Det är nåt med skräck som jag hat-älskar. En del av hans böcker är helt suveräna, en del miserabla. Men man måste ju läsa innan man vet, eller hur? Hittade den här på Ica idag.
Nu måste jag läsa ut Snabba cash pronto!

Let´s grill

Jädrar i min lilla låda nu håller sig regnskurarna undan, för ikväll ska vi grilla. Jag dregglar redan lite. När man har gäster är det obligatoriskt att själv äta av efterrätten. Hallon-björnbärs-blåbärspaj. Nästan bara bär ju ;)

Slog just huvudet i lusthusdörren, det gör jag alltid. Det är min lott i livet, att slå huvudet i lusthusdörren. F*n vad ont det gör. Men visst visst, bara solen skiner.

Hoppas ni också har sol och en skön lördagskväll. Utan lusthusdörr helst.

I väntans tider

Jaha här sitter jag och väntar på att sonen ska leka klart med sitt tåg så att vi kan gå till vårt pyttecentrum och uträtta halvspännande ting. Kan ju passa på att visa Ikeakatalogen för er som inte fått den än.

Här:

Schysst problem

Det ser ut att bli en barnfri kväll/natt i morgon. Iiiii lyx! Vad hitta på?
  • gå ut och äta?
  • gå på bio?
  • vara hemma och mysa?

fredag, juli 27

Jag var yngre förr

Vi tittade på gamla foton ikväll, från tidigare års semestrar. Maken säger att jag ser så ung ut (nio år sedan, ja jag antar att det har hänt en del) och att jag åldras med behag. Väljer att ta det som en komplimang.

Men jag tror bestämt att min klädsmak har förbättrats med åren! Orkar inte scanna, men jag tror ni skulle hålla med :)

Nej tack jag bantar

Varje semester samma sak. Jag lär mig aldrig. Eller så är det just det som är semester. Efter ett par veckor upptäcker jag att jag äter som en flodhäst. Att jag fikar och småäter hit och dit. Att jag är rätt kass på att motionera. Det går inte att komma undan, jag går oundvikligen upp i vikt av sånt. Och på sommaren provar man ju inte så ofta dom där tighta jeansen. Men idag gjorde jag det ändå. Suck. Så från och med nu: sunt leverne!

Jag dricker massor av Ramlösa med hallonsmak!

Translation: Gimme another Rämloose, please!

Same same but different

Jag leker See by Chloè höst och vinter 2007 med en chockrosa jacka jag hittade på loppis. Det finns en kjol till också (men jag befarar att det ska till sundare leverne innan jag kommer i den). Bilden på mig är aningen mörk men färgen är lika chockig som på Chloétjejen. Sideså.

Min Burfitt


Måste visa min silkiga Burfitt-top på. Den är som honung!


Blörjor?

Om det är någon i Stockholmstrakten som vill ha två paket blöjor och mer därtill är det bara att höra av sig till yours truely. Erbjudandet är såklart gratis potatis och innefattar:

1 paket nästan oöppnat Libero Junior XL Plus 15-30 kg
1 paket nästatn oöppnat Libero Up&Go XL Plus 16-26 kg
1 kasse med blandat av ovanstående

Samtliga är oanvända ;D

Vi som tänkte stranden

Nu slänger vi ut skötbordet! Och sätter dit de efterlängtade skåpen i badrummet istället. Åka till Ikea en regnig dag. Vissa skulle kalla det en lek med döden. Men, som Black Adder skulle sagt:

I laugh in the face of danger ha ha ha!

torsdag, juli 26

Kvällens nöje

Sonen är mycket nära. I mitt knä eller alldeles framför mig. Vart jag än tittar är hans lilla ansikte alldeles framför mitt. Flyttar jag blicken flyttar han efter. Tills vi båda skrattar så vi kiknar.

:O

Skit också, Justin är tillbaka i mitt liv...

Linda goes amish

Jag ger Damernas höga poäng den här gången. Dom lyfter fram två av mina senaste investeringar a la garerob. Först svart gummistövel. Trendvarning! Oh aj laaaavv majj Hunters! Det är nästan så att jag önskar mig en liten regnskur till och från, bara för att få stoltsera runt i dom. Till och med maken har börjat uppskatta dom, fast av helt andra anledningar.

Sen svart cape. Dels syns en från 2004 av märket Blank (vars kollektion inspirerades av jakt och dominospel, känn på den), dels visas en som inspiration till höstens look: amishkvinna. Ni vet en sån donna Harrison Ford datade i Vittne till mord.

Litet vitt huckle skippar jag nog ändå.

2008

Ge mig ett I!
Ge mig ett K!
Ge mig ett E!
Ge mig ett A!
Vad blir det?
IKEA!

I förmiddags när jag gick till t-banan möttes jag av en liten Ikea-buss och en tjej som jublande sträckte en katalog mot mig och utbrast Äntligen är den här! Till mig? sa jag. Tack!

Ikea 2008 är ute. Och den bådar gott. Jag hann bara med en snabb-scanning på väg in till stan. Men jag har redan fattat tycke för vitrinskåpet GRANEMO. Skulle göra sig fint i vårt nya sovrum. Sen är det ju så att man gärna vill skåda underverket i verkligheten. Verkligheten är ibland obehaglig. Men sann. Så vi får se.

Minna, ska vi ta en sväng i höst? Jag ska visa dig den sanna glädjen i att göra Ikea!

Som ett gummitights kommer jag tillbaks till dej

Jag sa aldrig. Det ska man inte göra. Fast, man kan ju ändra sig. Och jag har bara gjort det delvis. Ja, om glansiga tights alltså.

Guld och silver går fortfarande fetbort i mitt tycke och smak. Med svartgummiga. Till stickat. Såg en Gina Tricot-annons i senaste Damernas. Stickad klänning, såna tights och svarta höga stövlar. Mjae inte helt tokigt.

Är inte på långa vägar redo att själv kliva i sådana pantalonger, men det kan se fint ut på andra i höst. Gina-modellen hade dessutom väldigt smala lår, vilket jag tror förskönar det hela. Jag vet inte om jag skulle skratta eller gråta i en provhytt? Eller, man får kanske inte ens prova dom innan? Räknas gummitightsen som strumpbyxa?

En höst då allting kan hända!

Underbart är gott

Frukost på kökstrappan, det är en strålande start på dagen. Lunch med vännerna på stan, det är en härlig fortsättning!

onsdag, juli 25

Bibliotekarien har läst

Nä, jag hann aldrig börja med Grisham. Det kom annat emellan. Fick böcker av mor i namnsdagspresent och så hann jag förbi biblioteket i mitt lilla centrum. Så här:


Mark Levengoods Sucka mitt hjärta men brist dock ej. Fick den att lyssna på. Vilket jag tror att den här boken gör sig allra bäst som. Man får lyssna till mysig muminstämma under några timmar. Både skratt och allvar. Och en massa tänkvärt. Som ett jättelångt sommarprat med Mark helt enkelt!


Jag går bara ut en stund av Isobel Hadley-Kamptz. Trodde innan att den skulle vara alldeles för jobbig. Men den var jättebra. Handlar om ett par som försöker bli med barn, om alal misslyckanden och sorgen att mista ett ofött barn. Och vad sorgen kan göra med ett förhållande. Jag applåderar.


Märta Tikkanens Århundradets kärlekssaga. Ett måste. Det räcker så.

Och nu har jag just påbörjat Snabba cash. Känns helt ok än så länge!

Ännu mera blått

Och något nytt, något gammalt och något lånat. Ska träffa en vän i morgon för att bidra med det lånade. Och kanske det blå.

Jag vill också gifta mig. Igen.

Blått e flott?

Senaste semestervistelsen innebar mycket blått. Väldigt blått.

Outfits a la sommarstuga


Trädgårdskärlek


Inget nytt att komma med?

Härmed förklarar jag Glamours juli-nummer totalt idétorkat. Why? Here´s why:

"Ditt postnummer avslöjar ditt kärleksliv"

"Hämta frisyrinspiration från seriefigurer" (allt från Alice i underlandet till Snorkfröken)

"Livets 16 outtalade regler" (observera LIVETS) varav två är Använd borsten efter dig när du lånat någons toalett och Dissa aldrig din polares familj (???)

Mitt i ett äventyr

Kommer hem. Skickas genast iväg för att storhandla. Vajert.

Messade med Polly, hon bad mig blogga lite åt henne. Ok: Pollyblogg Pollyblogg Pollyblogg Pollyblogg. Så, det får räcka för idag.

*darr darr*

Provbloggar lite försiktigt. Man måste ta det lugnt i början när man inte bloggat på flera dagar. Annars kanske man kräks på tangentbordet.

fredag, juli 20

Ingen kommision i sikte

En av mina kollegor säger att Mordkommisionen går på TV varje sommar. Att hon har sett den flera år i rad. I repris om och om igen. Ja i sommar går den då inte. Eller?

PS. Öh. När man googlar Mordkommisionen och kollar på images kommer en av mina outfits fram. För att använda ett engelskt uttryck: how peculiar.

Stövlar och glass

JAG KÖPTE INGA SKOR!

Ville bara klargöra det på en gång. Men jag provade. Stövlar en mase. Är sugen på nåt bootsigt i höst och det fanns en hel del spekulanter på Rizzo-rean. Besinnade mig dock och kom fram till att jag måste hem och kolla läget först. Kommer ju knappt ihåg vad jag har för vinterstövlar.

Vad duktig man känner sig då.

Istället gick sonen och jag till Kungsan och åt glass. En farbror krockade med sonen och hade sönder hans strut. Lite senare tappade sonen sin enda glasskula i marken. Men då var han redan mätt, tack och lov.

Nya tag

Jag gillar såna här mellan-semester-dagar. Hemma och vänder ett par dagar. Åker in till stan och uträttar lite, tvättar hundra tvättar (jag älskar det på nåt småkinky vis), pysslar hemma och hälsar på familjen. Så far man iväg igen. Och är utan internet, scheisse.

Jag har klargjort för maken att Eskilstuna är så gott som på vägen dit vi ska. Bara titta lite?

Pack packad packigast

Ja så går det när man okynnespackar. Jag började packa vilt, allt sånt jag skulle vilja ha med mig. Eftersom det bara är jag, maken och sonen den här gången kan man packa mycket. För mycket. Märkte jag. Nä, jag ska nog hålla mig till packlista. Det blir bara sammelsurium (är jag hundra år gammal eller varför ordvalet?) annars. Vi ska vara borta max en vecka och jag är ekiperad (ja jag är hundra år gammal) för minst två. Come rain come shine. Även springkläder, nu ska det bli ordning på torpet.


Flätat

Blev inspirerad av Underbara Clara att fläta scarfs till ett very Versace skärp. Hennes är snäppet coolare än mitt idag, men jag är ju bara nybörjare. På dagens outfit skymtar den.

Jag vill vara din ska du veta

Bara vara din, Margareta. Grattis på namnsdagen alla med detta fantastiska namn! Speciellt grattis till min älskade mamma, som försett mig med ett härligt bokpaket så att jag klarar semestern.

Och grattis till mig själv såklart :)

torsdag, juli 19

Presstopp!

Maken roade sig med att leka paparazzi-fotograf under semestern och funderade på hur många tusenlappar en sån här bild skulle kunna inbringa hos någon snaskig skvallerblaska. Fredrik Lindström och Linda K, hotta grejer!

Jag har badat i sommar - har ni?


There´s hope

Jag gör som Sara och sätter mitt Hope-halsband om foten. Känns lite 80-tals-tacky sådär.

Stöd barncancerfondens arbete och köp ett du också!

UPDATE: Jag är visst väldigt fotriktig nu för tiden... den här har jag dock vanligtvis på handen. Världens sötaste silverring med guldplump på från Silversmedja på Österlen.

Granma´s

Jag har sagt det förr och det tål att upprepas. Min farmor är en ärtig Märta! Har just varit hos henne och födelsedags-/namsdagsfikat och tittat på gamal foton. Hon är så snygg på alla bilder! Anar jag mitt klädintresse därifrån tro?

Ska lägga upp några coola bilder på min älskade farmor ikväll.

UPDATE:


Farmor i mitten med trench och slips.




Farmor i klädd kostym omgiven av pojkvänner.

Hippie chic

Stort tack till Fröken Sötsur som tipsade om de fina mexikanska tunikaklänningarna som finns på eBay. Jag kunde förstås inte hålla tassarna borta (knappt trehundra med frakt) och medan jag var på semesterturen damp den ner i brevlådan. Har kortat den lite och gjort puffärmar.



Den skådas i sin helhet med fördel i dagens outfit.

Svart gummi

Om jag berättar det för er först kan inte maken bli upprörd, eller hur? Då måste han hålla masken.

Fick ett paket igår kväll. Vars innehåll inte kunde passa bättre den här regnvädersdagen!

onsdag, juli 18

Bibliotekarien har läst

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson

Hur kan drygt 700 sidor ta slut så fort? Hur kan människan gå och dö efter bara tre böcker? Vad ska jag göra nu? För nummer tre var precis så bra som de första två. Dom goda har lite för mycket flyt och är alldeles för bra för att vara sanna och dom onda är lite för korkade och har fett oflyt, och det är det som är så bra! Och så måste jag vara lite osmaklig och undra om herr Larsson visste att det inte skulle bli mer, eftersom slutet var så rätt och så cool och så åh.

Jag vill gratulera alla som ännu inte har läst dessa tre tegelstenar för ni har nåt att se fram emot som vi bibliotekarier brukar kalla bokporr. Grrrr!

Och på frågan vad jag ska göra nu svarar jag: jag tar en Grisham, brukar fungera även när det känns tungt.

www.burfitt.com

This is a handprinted garment.
All irregularities in the print
are part of the uniquness of
your garment.
This is in a limited edition
of 500 pieces.
100% silk

Mmmm...

Öh? Tagga ner?

Vi gjorde en dagsutflykt till Båstad. Fattar itne helt hypen med denna lilla stad. Visst söt, men inget jätteextra. Eller så är det jag som är tant.

Hur som. Usel rea, en hel del skräp och mycket dyrt. Jo det fanns Sevenjeans till 70%, men jag har ju redan köpt ett par i sommar. I en butik plockade jag på mig magasinet Stureplan. Det stod visserligen 39:- på tidningen men jag kan inte tänka mig att någon normal människa betalar för den? Måste vara gratis. Det visade sig nämligen vara klubben för inbördes beundran. Efter att ha läst den undrar man ju nästan om man över huvud taget ska våga visa sig runt Stureplan utan att bli nedslagen av klubbens medlemmar.

Eller så kan jag ju bara knappa förbi och le åt dom. Iförd min Dande-tröja :P

*kluckar*

Dagens skämt, på humorskalan klassat som en stark sjua:

När vi lunchade på ett kafé i Gränna kunde man köpa sätesbullar*. Maken föreslog att vi skulle handla med oss ett gäng och så kunde vi ha sätesbjudning hemma sen.

HA HA HA!!!

* Vad en sätesbulle verkligen är vet jag inte, och är inte säker på att jag vill veta heller.

Hemma

Stockholm i mitt hjärta
låt mig besjunga dig nu.
Åldrad i ungdomlig grönska
öarnas stad - de e du.
Av städer jag känner i världen
är du den stad som fått allt.
Genom Mälarens kärlek till haaa-vet
en blandning av sött och salt!

:D

måndag, juli 16

Och iväg igen

Straede och gaede, här kommer jag! Vi ses hemma i Sverige om några dagar.

Mads, jag åker faktiskt i eftermiddag!

söndag, juli 15

Möt den regniga sommaren

Got to get and get the get in the go and I got to get to get the get in the get...

Ja, som Leila K sjunger! Snyggare än så här blir dom inte, skottska Hunter-gummistövlarna. Till extra fördel svarta. Jag provade ett par röda på kafé Någorlunda på Österlen (och sa till Fredrik Lindströms damsällskap: är dom inte underbara!? varpå hon svarade: joo!) , inte fel dom heller. Men det är svarta jag vill ha!

...got to get and get the get the the...ja vaf*n....

Tid

Fick en briljant idé efter att ha kollat i Modette, eller om det var Elle? Där fanns ett halsband från Grandpa i form av ett armbandsur utan armband, hängandes i en kedja och ett band om halsen. Cirka 900 pix.

Alltså. Man tager en gammal klocka från ungdomens dagar och gör likadeles. Har för mig att jag har en från när jag började skolan typ, med röd urtavla. Men hur gulligt är inte det då!

Mission när jag kommer hem: upp på pappas vind och rota tills knogarna blöder efter denna klocka!

Bajs med semester

Det finns en sak som verkligen suger med semester. Det går inte att leva sunt! Det är omöjligt. Jag säger till mig själv (ibland till och med högt) att nej tack jag ska inte ha glass. Och så sitter jag där med en strut iallafall. Jag spanar förtvivlat efter en sallad på nöjesfältet, och det enda som står till buds är pizza och pompe. Jag tar inget ur bilgodispåsen, men ändå gör jag det. Vin till maten är ju obligatoriskt. Fatta noll diciplin!

Borta mat men hemma svält. Nä, men hejdundrande sunt leverne åtminstone!

Jeg elsker Denmark

Min familj ligger däckad efter sex timmar på Bon bon land. Som Tivoli fast mycket större. Det är nu man passar på att blogga lite :)

I morgon blir det shopping för hela slanten. Ja, de som finns kvar... Är det någon butik i Köpenhamn jag bara inte får missa? Gärna second hand. Såna som inte ligger i allra värsta turiststråket, mange tack!

lördag, juli 14

Bibliotekarien har läst

Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström.

Nu vet jag vad jag gjorde innan jag började bogga. Jag måste ha läst! Missuppfatta mig rätt, jag tänker inte sluta skriva inlägg, men fasen vad skönt det är att ligga på en filt och läsa en timme eller två. Den senaste var ok, men inte mycket mer. Lite seg eller nåt. Fast rätt schysst upplägg. Gillade deras förra bättre. Men ok då. Tre starka lindor får den.

Love is in the air

Just det, i luften. Inte direkt någon annanstans. Vi reser med en tonåring och en tonåring-to-be. Dom vill vara vakna längre än oss vuxna. Och så har vi treåringen som vill sova mellan mamma och pappa. Fast nu har ungdomarna ett eget hotellrum, och sonen... kanske kan sova i den stora fåtöljen?

Love is in the air, everywhere I look around...

Me myself and I

Det är ju festligt att kunna ladda upp bilder igen. Här är jag, jag och jag med några strandiga outfits.

Tegeltokig

Efter en vecka på Österlen har jag blivit fullkomligt besatt av gamla tegelhus. Dom finns överallt och dom är underbara och jag vill bo i ett. Ju äldre desto bättre. Med pelargoner i fönstren. Här i Danmark finns dom överallt också.

Sommarhus söderut, älskling?

Let there be photos!


Shoppar svenskt på Illum

Knäppt kan tyckas. Men när jag finner ett kjoltyg a la Acne till halva priset... och jag har bara varit här ett par timmar innan stängning, mind you. Det är för övrigt högsommarväder i Köpenhamn. Dejig!

Jaha, då spanar vi efter Mads ett par dagar då. Kändisar skådade i Skåne:

Gösta Ekman och Fredrik Lindström. Båda iklädda ljusa sladdriga linnebyxor och bara fötter i sandaler. Måste var sommaren kändismode på Österlen.

onsdag, juli 11

:D

Jag surfar dyrt på makens mobiluppkoppling och hinner inte svara på kommentarer. Förrän jag kommer hem!

*kastar kramar*

Til I drop

Jag har shoppat höst! Jag har mig en ullig svart cape från Benetton. Utförsäljning i söta Simrishamn, hur trevligt är inte det?

måndag, juli 9

Regn i Skåne?

Icke så. Sol! Och moln ja. Men det har badats. Snabbt och intensivt. Jag vill alltid slappa på en filt på stranden. Och sjunga Får man ta hoonden med saj in i hilmen...

Jag kan ha för lite kläder med mig. Och vi vet ju alla lösningen på det problemet :P

(Och här försökte jag ladda upp en bid men det sket sig med mobiluppkoppingen. Föreställ er en klädhängare full med plagg!)

Mix and match

Vad gillar ni den här kombinationen? Barnen kollar på Blade (vampyrfilm för den ovetnade) och jag lyssnar å Billie Holiday.

Dagen då vi blåste bort

(blogg med en dags fördröjning)

Solsken och moln
Sanddyner på Sandhammaren
Nya vita Haivanas
Guldfärgad till bonusdottern
Glimmingehus
Jordgubbstårta hos kollegan
Fönstershopping i Simishamn
Vacation mood!

fredag, juli 6

Vykort

Hej mormor och mormor och morfar och farmor och farfar!

Vi är på väg till Simrishamn nu. Man kan fyga flygplan dit också. Jag tycker det är synd att vi inte gör det för det är tråkigt att åka bil hela dagen. Men vi stannade och åt glass. Jordgubbs såklart! Jag tjatatde ocskå till mig en liten bil. I natt ska vi sova på hotellet. Jag halkade och slog huvudet i badkaret, aj aj aj. Men nu är det bra. Vi sover i en stor säng, mamma pappa och jag.

Hejdå, vi ses snart!
Kram från Carl

Välkommen till Oskarshamn


Visst, parkera. Men på egen risk.

När man har tråkigt i bilen kan man

  • prova ögonskuggor. Läppstift går också bra.
  • lyssna på Sommar.
  • läsa nya Elle och Modette och inse att man faktiskt, i största hemlighet, ser fram emot hösten.
  • spana efter loppisar.
  • rita på sina tår.


Kaaaalmar

Japp, vi pausar halvägs. På chabby-chict hotell. Annars blir barnen galna. Och jag med.

Tills maken rakar sig kallar jag honom Justin.

Och förresten...

...om jag är en lousy kommentator på alla andras bloggar framöver, förlåt! Jag tar igen det när jag kommer hem.

Från och med nu ska jag bara prata skånska. Dom andra i bilen kommer att döda mig.

Guddau!

Halvlika som bär

Min make ser hår- och skäggmässigt ut som Justin Timberlake just nu. Jag gillar det inte. Försöker förmå honom att raka bort det skäggiga. Jag vill inte möta Justins blick var gång jag ser på honom. Jag är inte så förtjust i ynglingen. Han har fått dispans till ikväll. Maken alltså, Justin får göra vad han vill.

Om nu diskmaksinen behagar pipa så kan vi åka iväg.

torsdag, juli 5

The truth and nothing but the truth

84%

Sara är värre än jag. Hur är du?

SATC - the movie

Intressant! Såg hos Malin att det äntligen ska bli film av Sex and the city. Vet inte hur stora förväntningar man ska ha. Men kul blir det!

Reseklädd

Hm... sa till min kollega att dom här kan jag springa hur länge som helst på stan i, bätte än gympadojor. Det var ju en lögn. Dom är mjuka och sköna, men efter drygt tre timmars röj är mina fotsulor inte att leka med. Skit i det, det var kul ina da city! Och sol. Och värme. Och läppstift. Och det som jag ämnar resa i på semesterns första dag.

Min vana trogen provades det skamlöst. På Åhlens, Maria Westerlind, NK, Mrs H, Zara, Indiska och H&M. Men jag höll faktiskt i hatten och behärskade mig. Utom när det gällde det jag ämnar resa i på semesterns första dag.

Nu är vi så gott som färdigpackade. Jag och sonen delar en stor resväska. Det går ner löjligt mycket i den. Fast inte stråhatten. Kanske får ha den på mig. Mja, den funkar väl sådär till det jag ämnar resa i på semesterns första dag.

Jamen en klänning såklart! Vad trodde ni?

Tom Ford på mina läppar

Hurra, jag hittade det. På Åhlens City. Det hudfärgade läppstiftet Bronzée från Tom Ford Estée Lauder. Såg en bild i nån damblaska, och ni vet jag och hudfärgat... Det syns kanske inte så bra på bilden, men det blir fenomenalt snyggt. Man ser till och med en smula brunare ut.



Tjock blond och konstig

HA HA HA sist i världen har jag kommit på Etiketter för mina inlägg! Nu ska jag sätta etiketter på alla inlägg jag någonsin skrivit.

Inte.

tv:n står i lågor

Jag kan tycka att det är lite för varmt för en brasa så här års, om än bara i tv:n. Men maken eldar på...

Över och ut

Lite sur för en sak, väldigt glad för en annan. Nu åker jag söderut (alltså bara in till stan) och tröst- alternativt lyckoshoppar!

Hejdå jobbet på fem veckor!

*gråter*

HA HA HA!!!

Underbart är kort

Sent till jobb, tidigt från jobb. Sån är min melodi idag. Blir ändå inget vettigt gjort sista dagen. Sen förra sommaren har dessutom jag och kollegan en tradition att efter lunch åka in till stan och kolla rean. En utomordentlig vana. Tvåårsjubileum i år och allt! :D

onsdag, juli 4

Bloggbloggbloggblogg

Om ni tycker att jag hetsbloggar ikväll är det bara för att jag vill passa på innan jag far. Vet inte hur mycket bloggande det blir under semestern "down under". Så se det som ett slags bunkrande. Fast, internetcaféer finns det väl i var och varannan håla nu för tiden?

Translation

Yoghurt Shopen in Gallerian is a great escape from the bustling city streets. Take a break with a deliscious, fat-free frozen yoghurt. You won´t have to walk far to continue shopping - at gallerian you´ll find Levi´s Store, Puma, Footlocker, JC, Topshop and Sweden´s favourite hardware store Clas Ohlsson, and many more.

Det är väl trevligt med äldre män

Mmmm Anthony Hopkins, det är nåt visst med honom ändå. Halvkollar på Hearts in Atlantis. Har sett den förr eftersom jag måste se (nästan) allt som är Stephen King-relaterat, och har för mig att den är helt ok. Det är lite Sean Connery över honom. Den där snyggt åldrade looken. Ja, som Mads kommer att se ut om hundra år!

Semesterväskan

Det slog mig som en blixt från klar himmel! Inte borde man väl åka söderut utan sin Smålandskasse? Den är ju sommarväskan personifierad. Sen ska såklart Gucci beltbag och svarta Longchamp med.

Hm få se nu, tre väskor, tre par skor. Men bara två par jeans?

Bootiliscious

Jag blev inspirerad igen igår. Blir det med jämna mellanrum men har ännu inte hittat det ultimata paret. En donna i Death Proof hade dom coolaste bootsen (som hon kickade lite lätt på Kurt Russell med, för övrigt). Jag vill ha ett par riktigt snygga svarta boots. A la cowboy. Jag tänker till kort klänning, jag tänker med tighta jeans instoppade, jag tänker bootcutjeans över.

Egentligen borde såna kanske inhandlas i USA, men jag ska inte den vägen på ett tag. Förrförra sommaren höll jag i ett par grymma på NK:s rea, och jag undrar än idag varför jag lämnade dom där. Suck.

Höstens mission kan alltså vara ett par cowboyboots.

Tack snälla!

Ni är ju bättre än en turistinformation! Tusen tack för alla bra tips på måsten i Österlentrakten. Vi kommer inte att få några problem att fylla dagarna.

Alla får rosor!

Sliter mitt hår

Jag har två par svarta ballerinor. Ja inte bestämma mig för vilket par jag ska ta med mig på semestern. Som ni ser på bilden är dom långt från identiska.

Tre... till att börja med

Tre par skor ska med på första semestertrippen. Efter moget övervägande har jag kommit fram till följande:


Har ingalunda planer på att komma hem med lika få par.


På g i Skåneland?

Jag tar med öppna armar emot förslag på sånt man måste se och göra när man befinner sig på Österlen! Allt från mysigaste fiket till roligaste loppisen och coolaste sevärdheterna. Gärna barngrejer också.

Jittetack! (försök till skånskt uttal)

Knäppgubbe!

Min kollega uppmärksamamde en artikel i dagens punktSE. Där Leif Gripestam, kommunalråd i Täby, har förbjudit kommunens bibliotek att låna ut dvd-filmer. Jag återger:

- Biblioteken ska inte konkurreera med privata videouthyrare. De ska uppmuntra till läsande, inte tv-tittande.
Men biblioteken har väl ett annat utbud än butikerna, med fler smala filmer?
- Allt går att få tag på i butik. Vill man ha smalare film finns det klubbar man kan gå med i och hitta det man är intresserad av.
Vad ska de som inte har råd att hyra film eller gå med i en klubb göra?
- Att inte ha råd att hyra en film tror jag inte är något stort problem. Vi vill framför allt uppmuntra barn att läsa och lägger därför våra pengar på böcker.

Man blir ju trött. Så trött. Spänn av, Leif från Täby. Vill man uppmuntra ska man inte förbjuda. Barn läser och barn ser på film. Låt det vara så.

Örongodis

Näst sista dagen. Innan. Semester. Mitt fokus är inte direkt på jobb. Snarare på packlistor, eventuellt solsken och lata dagar. Och på kaffe såklart.

Jag har bara ett to-do idag. Och det är att tuna in P1 idag klockan ett. Filip och Fredrik, det kan inte bli fel! Jag är lite förtjust i en av dom. Filip. Nej, Fredrik. Eller är det Filip? Fredrik Filip Fredrik Filip... Mina damer och herrar, vi har en Vem är Björn och vem är Benny-situation här.