onsdag, november 30

Ett stycke julklapp

Okej, första julklappen är inhandlad. Bra jobbat. Den är till sonen,och eftersom han inte kan läsa avslöjar jag härmed att det är en Miffy-speldosa. Eller egentligen ett smyckesskrin, men det låter lite feminint, så jag kallar den speldosa. Sonen älskar Miffy. Han har flera böcker och en Miffynalle. Hemma hos farmor och farfar finns det ett gammalt smyckesskrin med en kanin (fru kanin, som hon heter) som snurrar runt till musik när man vrider upp det. En favorit. Nu får han ett hemma också fast med en mycket coolare kanin.

tisdag, november 29

Kråkväskor och en och annan vulva

Jag hoppas att jag inte väcker anstöt med rubriken. Men vulva var just vad det var på utställningen Content - handväskan i samtidskonsten som jag besökte i kväll. I form av en väska med pärlhandtag. Och så fanns det, vilket rubriken även antyder, fågelväskor. Väskor på tavlor. På film. Och konst som enligt min mening inte hade ett dugg med väskor att göra. Utställningen var ok, varken mer eller mindre. Fanns en massa fina böcker om, och vykort föreställandes handbags. Jag ger utställningen:

(av fem möjliga)

When I´m sixty-four...

Har alltid tänkt att jag ska spara alla mina dagböcker, väskor, smycken, och en del klädesplagg tills när min dotter blir vuxen och kan uppskatta sånt. Tyckte själv det var jättekul och inspirerande att rota bland mammas gamla 60- och 70-talskläder (hon sparade alldeles för lite! Finns foton där hon har helt underbara klänningar som jag vill vill vill ha, men som bor i klädhimlen nu).

Men så bidde det ingen dotter. Det bidde en son! Världens bästa. Och han uppskattar redan både mina väskor och mina skor. Fast kanske inte i vuxen ålder (utom dagböckerna, män kan ju också läsa, om intresse finns). Så jag har fått tänka om. Jag sparar som planerat, och så kan sonens fru eller dotter få mina gamla skatter. Detta kallas långsiktig planering.

Berättade om detta för kollegorna på morgonfikat. En kommentar:
- Jaså, tror du någon kommer att vilja ha dina gamla kläder?

Ja jag inbillar mig det.

måndag, november 28

Det var en gång en liten ek

Den fortsätter att växa, den lille. Inget vidare foto, men om man tittar noga ser man att roten har kommit nästan enda ner till glasets botten nu.


UPDATE: Dom som undrar vad jag håller på med kan läsa mer här!

söndag, november 27

Ebba siar om 2006

DV:s senaste nummer är ju kanonbra. Gör alltid hundöron i magasinen så att jag lätt ska hitta tillbaka till de intressanta sidorna. Fullt med öron den här gången! Förutom bloggarinnorna Malin, Anna och Eleonore haglar det tips om fina kläder mm. En pjamas jag vill ha (s.67), och även sovmasken på samma sida. Snygg kombination av tröja och skärp (s.110). Drömkofta i vitt från Noa Noa som jag var sugen på innan jag fick sötkoftan av maken (s.114). Hela det reportaget är förresten som en dröm! Kashmirtröjor, inklusive favoriten från Gant (s.129). Och så en bild på Anna Wintour, hon som är djävulen i "The devil wears Prada" (s.169). För att inte tala om Ebba von Sydows sanslösa klänning (s.38). Årets folkbildare spår så här om framtiden:

"...säger Ebba som vädrar att knälång kjol, markerad midja, kort kavaj, klumpiga klackar, brunt läderskärp och ett enda långt halsband blir det som känns mest 2006."

Funkar finfint för mig, Ebba!

Lindas slipstips

Man kan ha mycket kul med slips. Anänd med fördel en något smalare variant, lättare att få till det snyggt då.


Som slips helt enkelt. Strikt knuten eller löst och ledigt.

Som ett skärp, knuten på sidan.

Knuten som rosett. Sötast placerad direkt under bysten.

Den populära discovarianten. Rekomenderas fram på småtimmarna.

lördag, november 26

Guldslips och gelégran

Trotsade ruskvädret och promenerade med sonen och kompisen från KTH till Västermalmsgallerian. Kollade efter grytunderläggen på Granit, men dom har fortfarande inte kommit in. Vi shoppade julkrimskrams och intog sedan Stuk Manufaktur. Kompisen provade jeans och jag fluktade på en galet snygg skepparkavaj av märket Svea. Suck, pust, ack ack. Men nej.

En av butikstjejerna hade ett guldfärgat band med en rosett på runt midjan, fast högre upp. Blev tvungen att fråga var det kom ifrån, och hon berättade att det var en slips! Från butiken jag befann mig i. Högg en och hon visade hur man knöt så att det blev en rosett. "Har aldrig sett det på någon annan, det är ju sk*tfint" var hennes kommentar. Det tyckte jag också och inhandlade en slips. Kompisen investerade i stans snyggaste Acnejeans han.

Till ROOM sen. Fikalunch och mera julgrejer. Sonen levde la vida loca bland julgranskulor och diverse porslin. Det fanns gröna julgranar och röda stjärnor i nån slags gelé som man sätter på fönster/speglar/datorskärmar/ kylskåp. Mycket poppis hemma, alla ungar blev vilda och började julpynta bums.

En dejlig lördag på det hela taget.

and I am a material girl

Jag älskar min make väldigt mycket, och när han kommer hem från en Gant-utförsäljning med en sån här till mig blir jag rent av nyförälskad.

fredag, november 25

4% närmare...

Tjänster och gentjänster. Köpte en Stella-tröja till Polly idag. Betalade med mina bonuscheckar. Hon kom och hämtade tröjan nu ikväll (lillgrisen var med, supersöt!) (och Polly var söt hon med :) och jag fick betalt i kontanter. Dessa åker omedelbart in på väskkontot! Så tack Polly för hjälpen att komma 4% närmare mina drömmars väska!

Fick *tugga tugga*en enorm påse *tugga tugga* skumtomtar som tack! *Tugga tugga* så jag har tillfälligt *tugga tugga* hävt mitt *tugga tugga* godisförbud.

Skumtomten


Här är han. Som alla talar om. Liten, rosa och vit. Luktar smultron. Smakar skum.

Lunchgöra:

hämta omklackade skor
fråga efter mockaspray, svart om det finns glömde :(
kolla Stella-tröja åt Polly, H&M
det fanns!
Nivea Beautémascara H&M, brun slut :(
hipsters, H&M


Jojo nu kommer H&M-checkarna till pass!

50% sterkere negler

Det ska jag få nu. "Mykere hender och sterkere negler". Är ingen stor märkesbög vad gäller hudvårdsprodukter. Inhandlade igår en tub Vaseline Intensive Care Hand & Nail Lotion. Present till de torra händerna och de avgående naglarna.

Yr

Här sitter jag och känner mig lätt dizzy på finfredagsmorgonen. Med Damernas Värld följde ett doftprov från Dior. Sprutade på mig i morse utan att ha provluktat innan. Den luktar tokstarkt! Och, enligt min smak, lite tant. Som min mormor ungefär. Den ska jag INTE köpa. Nej tacka vet jag

Dolce&Gabbana Light blue
Paul Smith Extreme
Ralph Lauren Style

Har ett möte om en timme. Undrar om min doft uppskattas eller nerskattas?

torsdag, november 24

Modebloggar i DV

Sprang iväg och köpte Damernas Värld på lunchen. Eleonore, Malin och Anna är med i ett bloggreportage. Jättekul att läsa om och att se sina "idoler" superstylish på bilder. Ni ät tokfina, tjejer!

Lånat bilden från Annas blogg feat. Mel C

Gaggas stickade halsband

onsdag, november 23

H&M-guld H&M-guld H&M-guld

"Du är en av våra bästa kunder - Du får guldbonus"

Så trevligt, tack H&M. Blev lite rädd dock när jag såg hur mycket jag har handlat för i nyss nämnda butik under det senaste året. Vågar inte skriva det, men det är ett femsiffrigt belopp. Det är mer än en Bayswater. Nästan två. Skyller på sonen, han behöver massor av kläder! ;) Fick bonuscheckar värda 500kr, inte illa. Kanske blir julklappar för hela slanten.

Övertog den svarta v-ringade Stellatröjan idag. Hurra den är så mjuk och go! Och när vi flanerade runt på H&M hittade jag en jättesöt klänning (till makens julfest: klädsel kavaj). Grå med en massa tyll. En Carrie-klänning, helt enkelt.

Laptop cases

Fick tips på finfina datorväskor från Matton. Tycker att såna väskor ofta är så tråkiga, men det här är några undantag:




Crazy dear





Island






Pink flower







Rose

Anyone for English?

Jag fick januarinumret (redan!) av Elle online. Som vanligt får jag skicka gratisex till kompisar. Meddela e-mail du som vill ha ett ex!

Köpte förresten Plaza Kvinna igår. Brukar ha kul "här har du din garderob"-reportage. Men så icke i detta nummer. Hela tidningen var förresten något av en besvikelse. Rekommenderar inte.

Lösningen på mitt strumpproblem verkar ligga i nya strumpor. Så jag investerade i några. Bland annat ett par knälånga med svart, vitt och rött golfstrumpemönster, på Åhlens. Attans så här inför jul!




Nästan sjuk

Urrs! Som usch fast värre. Har den där hängiga snart-blir-jag-nog-sjuk-känslan. Det har inte brutit ut, kanske inte gör det heller, men jag känner mig lite ynkepynk. Blev uppiggad och glad när jag surfade in på Annas blogg och läste hennes Damernas Värld-prat. Tillåt mig citera:

"Här är några exempel på andra bloggar som jag gillar:
Linda K - superstylish bibliotekarie med sikte på Bayswater

Lipglossbitch - troligen den mest sminkfokuserade bloggen av dem alla
Manolo.se - en stilguide för män"

*stolt* :)

Imorrn ska jag inhandla Damernas Värld och kolla in snyggtjejerna!

tisdag, november 22

Petit terapi

Gör som Engla och skriver en självterapi-lista.
  • jag har haft jobbkompisarna hemma på fika
  • jag har NJUTIT av den lussekatt jag åt
  • jag har kramats jättemycket med sonen
  • jag har pratat med både mamma och pappa
  • jag tycker det är ok att jag bara hinner träna en gång den här veckan

Jaha, det var min terapi det. Känns...helt ok.

French Connection

Utförsäljningsdags hos French Connection igen. Jag var inte där sist, men det brukar ju vara fina grjer. Så för den som är intresserad:

Måndag 28 och tisdag 29 november, kl 10-19
Dam-, herr- och barnkläder, samt väskor och accessoarer
Endast kontantbetalning
50% på tidigare utförsäljningspriser
Tomtebogatan 4 i Stockholm

Bebis

Sprang ett ärende i Kista centrum på lunchen. Fikande barnvagnsmammor överallt. Jag kan såååå sakna att vara mammaledig. Dels att få vara med sin bebis jämt, dels att faktiskt ha en väldig massa fritid. När sonen var så där pytteliten att han mest sov och åt. Han har tillbringat mycket tid i köpcentrum, på stan, fik, museum och utställningar kan jag säga. Och barnvagnsbio! Lugn lugn, han fick frisk luft också, vi promenerade galet mycket.

Nä man kanske skulle ta och skaffa en till? Eller vad säger maken? ;)

PS. Nobody puts Baby in a corner.

måndag, november 21

Deep thoughts by Sommartorps-Ernst

Snälla, gå in på Husmusens blogg och läs helt fantastiska citat av allas vår Ernst! Man kan hata eller älska honom, men håll i vilket fall med om att det han säger är...är...unikt.

Dags för en klädlista

Hittade en lista hos Linda som jag lånar:

1. Hur många jeans/toppar/skor har du? Jeans: 9 par i garderoben, okänt antal på vinden. Toppar: vad kan det va...20-30 stycken? Skor: en omöjlighet att besvara, har noll koll. Ett (stort) gäng.
2. Hur många kläder/skor/accessoarer köper du i veckan? Olika. Nu när jag sparar till chokladväskan försöker jag att inte shoppa alls, men det misslyckas ju såklart.
3. Hur många väskor har du? Samma svar som på skor fråga 1.
4.. .och hur många av dom är märkesväskor? Tre Mullbär, två Louis Vuitton, en Longchamp, en gammal The Bridge, och andra med varierande märkesgrad.
5. Hur mycket pengar lägger du ut på modefronten i månaden? Lagom säger jag. På tok för mycket säger maken. Galet mycket säger kompisar.
6. Vad är din favoritaccessoar? Vigsel- och förlovningsringarna.
7. Beskriv din stil med tre ord. Planerad. Snygg. Blandad.
8. Hur många solglasögon äger du? Äger några stycken, använder mina RayBans och mina Mulberry.
9. Vilken stilikon klär du dig efter om du har någon? försöker inte klä mig som någon speciell men inspireras såklart av flera. Bland andra Nina Persson, Kirsten Dunst, Rachel Bilson...
10. Vilken är din favoritdesigner? Trivs/har råd med Tiger och Filippa K.
11. Vilket är ditt favoritplagg just nu? jeans jeans jeans.
12. Vad är nästa köp? köper kusinens svarta v-ringade Stellatröja på onsdag. Vad som händer innan dess vet ingen...
13. Shoppar du secondhand? Får sällan tillfälle, men gärna.
14. Vilken är din favoritaffär? Jag fortsätter att hävda att NK är en enda stor burik!
15. Är din garderob fullsmockad? Nja inte så farligt. Lägger upp i kartonger på vinden och när det legat av sig där slänger jag eller säljer på second hand.
16. Vad för plagg/accessoar köper du helst? Jeans. Koftor. Väskor. Skor. Barnkläder :)

Det var inte jag!

Inte mitt fel! Det var skumtomten som hetsade mig. Jag tvingades till slut att stoppa honom i munnen för att få tyst på honom. Och några av hans nissevänner... Ajabaja, inga väskpengar den dagen.

Ett tips och en fråga nu. Tipset först. Om du är frusen när du ska till jobbet men inte vill dra på en extra tröja, sätt benvärmare på armarna. Värmer gott!

Frågan: hur gör man för att undvika att strumporna hasar ner i skorna och korvar ihop sig mellan hälen och "framfoten" när man går?

söndag, november 20

Kärlek i snön


Han vandrade i och kände på snö för första gången idag, sonen. Spännande. Konstigt. Kallt. Kul. Innan vi gick ut övade han genom att dra upp pjamasen och trycka magen mot altandörrens fönsterglas. "Kaaall" vrålade han lyckligt och studsade med fötterna.

Bloggforum für alle!

Phu nu har jag hoppat runt och läst olika bloggares rapporter från Bloggforum. Finemang! Var det. På forumet. Kul att träffa folk i levande livet. Det är ju som om man känner en del, så spontant kände jag för att kramas när jag läste ett känt namn på namnlappen.

Föreläsningarna var intressanta, modepanelen mycket underhållande. Ytligheter-Eleonore var mindre än väntat. Herr Manolo var sosnonygoggog (med förhoppning om att maken inte kan sjörövarspråket), Fashionista charmig med sin dialekt (men jag kände mig gammal när hon sa att hon trodde hennes läskrets låg mellan 15 och 30), och Karin kände jag inte till sen förut men nu gör jag det.

Skofrossa! Och tokfin klänning till.

Sara aktiverade mina Gucci vintage-cravings igen. Guccibågar dessutom! Och, vill ni se MIN väska för gårdagen, kolla in på hennes blogg ;)

Coola bloggdamerna Mamselamsen och Gagga. Fick ett STICKAT halsband av Gagga, superhäftigt. Bild kommer inom kort. Gulle dej och tack!

Lärdomar från Bloggforum:

  • Det finns MASSOR av män/killar/pojkar som bloggar. Kanske borde kolla in någras bloggar? Definitivt Manolos.
  • Man får inte sno andras bilder men det är ändå ok att göra det. Om man säger liksom alltså i princip...
  • Bloggare är snälla människor. Om du kastar en ballong in i en samling bloggare puttar dom den genast vidare :) (och om någon som inte var där undrar vad jag babblar om kan jag nog inte förklara...)

fredag, november 18

Dan före bloggaredan

Iiii det ska bli kul med Bloggforum i morgon. Lyxigt att överlåta man och barn till varann och ägna en hel dag åt bloggrelaterat. Kommer tyvärr inte med till Elverket efteråt, eftersom maken fyller år och jag känner min plikt som god hustru att tillbringa lite tid med honom på födelsedagen.

Tänkte ta på mig:
Acnejeans
svart långärmad top
svart top med puffärmar ovanpå
svarta mockastövlar
svart kappa
LV-Alma

Men, som bekant, allt kan förändras. Det vet man inte förrän efteråt :) Hurra för namnlappar!

Biblioteksdisko!

Yeah! Fick Confessions on a dancefloor igår av lilla U. Vad passar bättre en fredageftermiddag på jobbet än Madonna-disko? Inte mycket! Snart dansar jag iväg till dagis....

*gimme gimme gimme...*

PS. Åh vad sugen jag blev på utgång (UT alltså, inte ut). Dags för tjejpartaj snart!

Tragiska Linda

Har tidigare bloggat om "Lindor" jag gillar. Det finns en Linda jag inte gillar. Känner henne inte alls, men hon verkar bara patetiskt och tragisk. Särskilt som hon ju har små barn också.

Eller är jag fördomsfull nu?

UPDATE: Men, nu när jag läser vad jag skrivit skäms jag lite. Förlåt Linda. Bara det att vi är så otroligt olika. Förutom namnet då.

torsdag, november 17

Dagens mantra: skum...FRUKT är gott!

Har nogsamt förklarat för maken att godis inte längre är en del av mitt liv. Inte ens på helger. Så kommer han hem efter veckomathandlingen (ka-tjing! vuxenpoäng!) med detta. Till sig själv.

Dumle kan jag leva utan. Men Tomteskum! Tomteskum är min megafavvo. Tomteskum is my middle name. Jag *hjärta* Tomteskum. Ja ja, jag överdriver. Och det är makens födelsedag på lördag, så han förtjänar en massa gott. Själv ska jag festa loss på...satsuma!

En ek blir till

Nu är mina ekollon mogna att inta sina ekollonglas. Dom har legat i blöt ett par veckor och det har kommit små, dare I say, "snoppar" nertill som nu i vatten ska utveckla rotsystem. Sen kommer det upp en liten stam och så småningom blad.

Vecka 1

Oh happy day!

Anledningar till denna sprudlande rubrik:
  • Jag är lycklig vinnare till en tavla i konstlotteriet. Vet inte vilken än, kom på plats nummer 11 (av 60), men kanske kanske kanske min favorit?
  • Ska träna på lunchen, aahhhhhhh!
  • Åker in till stan efter jobbet och provar ett par Stellor jag kanske ska ha (svarta med dragkedja fram). Bonus: får dessutom träffa kära kusin i samma veva.

Ja det var det. Tre lyckliga anledningar.

Just ja, Flickr verkar fortätta strejka åtminstone dagtid, så här har ni mig (ganska grön idag):

UPDATE: hittade en genväg på Flickr, så nu finns jag dubbelt. Oh happy day!

UPDATE II: På NK provade jag ni-vet-vilken väska. Ska börja benämna den choklad-väskan (heter så på engelska) från och med nu. OOOHHHHH HAPPY DAY!!!

onsdag, november 16

Vilken fru är du?

Via maria.just.as gjorde jag Desperate housewifes-testet, igen. Förra gången var jag Lynette. Men inte längre:

Du är mest lik Bree van de Kamp.

Du är en god mor och en god fru och gör allt för att behaga din familj. Dina grannar avundas dig men kan också skrämmas en aning av ditt överförnuftiga jag.

Du gillar: Public service, storhandla, brodera, trädgårdsskötsel, baka kakor.

Du gillar inte: Dokusåpor, Long Iceland Ice Tea, Christina Aguilera, lägenheter, otacksamhet.


Vet inte det jag. Skulle iallafall gärna ha hennes hår!

"You released the fucking fury!"

Såg det på tv, och jag skrattar så jag gråter när jag läser om det i "100 höjdare". På plats 64 kommer Yngwie Malmsten som får ett frispel ombord på ett flygplan. Han har snackat en massa skit vitt och brett och till slut blir en medpassagerare förbannad och häller sitt vattenglas över Yngwie.

-Look at me! I don´t fucking deserve this shit! I paid for a first-class ticket, I don´t need a fucking CUNT come up to me and do thatshit! See you in Tokyo, bitch! Det här...asså det här, nu JÄVLAR asså! Nu JÄVLAR!

[Paus för kraftsamling]

-You released the fuckning fury! You released the fuckning fury! ForGET about it! I was sitting here...and all of a sudden...this bitch comes up and pours fucking WATER over us. I didn´t do nothing.

Filip Hammars och Fredrik Wikingssons analys är helt fantastisk. Måste citera en mening till:

"Det är förstås en grandios förstoring av jaget som Yngwie gör sig skyldig till. Han är inte bara en arg, full snubbe, nej han är "the fury" som blivit "releaased". Sådana här bombastiska uttalanden hör egentligen inte verkligheten till, utan förekommer i Hollywoodproduktioner, som när Russel Crowe vrålar >>Unleash hell!<<>

Konst var det här

I dag är det konstlotteri på jobbet. Har vunnit två gånger på fyra år, inte illa pinkat (om jag använder olämpliga och snudd på svordomsord i min blogg nuförtiden kan det bero på att boken jag läser, "100 höjdare", starkt påverkar mitt ordval. Den är vansinnigt rolig men ibland smått chockerande grov i sitt språk.) (Sen kan man ju förresten diskutera huruvida "pinkat" räknas som en svordom eller ens ett olämpligt ord? Spar den här diskussionen till ett annat inlägg...) Så egentligen borde väl min kvot vara fylld en tid framöver. Ger inte upp hoppet dock! Finns massor av fina tavlor och lite keramik. Skulle föredra en tavla jag.

Om jag fick välja och vraka skulle jag lugnt välja den här:

UPDATE: Klart tavlan är min, jag är ju med i bilden!

Äntligen!

The page cannot be displayed

Dum-Flickr vill inte ladda upp mitt foto denna morgon. Skit skit skit sikt kits iskt stki...

Nån annan som har samma problem, eller är det mitt konto som strular?

UPDATE: Nähä. Stejken fortsätter. Kör en sån här variant istället då. Dagens outfit alltså:

Hur jobba i jul

Dags att bestämma vilka dagar som ska vara lediga dagar runt jul och nyår. Dagis vill veta. Chefen vill veta. Inbillar mig alltid att det kan vara ganska trivsamt att jobba några dagar och få en del undanstökat i mellandagarna. Sen ångrar jag mig när jag väl sitter där. Och tänker på mellandagsrean. Parentes: som i och för sig brukar vara sådär, slutar med att jag köper något till fullpris ändå.

Ett synnerligen kasst år i år vad gäller naturlig ledighet. Julafton är en lördag. Hu, är det någon som börjat handla julklappar än?

tisdag, november 15

Mognadsgrad badboll

Den 33-åriga frun messengar med sin 36-åriga make:

Snö i Kista

Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl roligt. Hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter, som vi ha önskat. Hurra!
Då ta vi kälkarna fram och vantarna på.
Och sen i backen vi åka, hej vad det ska gå!

Och fram med skidan och fram med skidan, och sen på backarna opp.
Vi stå på näsan, vi stå på näsan ibland när vi gör ett hopp.
Men inte lipar vi, nej, det gör ingenting
om man i drivan den mjuka ett tag rullar kring.

Och isen ligger, och isen ligger liksom en spegel så klar,
och snabbt som vinden, och snabbt som vinden
på skridsko fram vi då far.
Vi sätta rovor ibland och slå ytterskär.
Hurra för vintern, för vintern, som äntligt är här!

måndag, november 14

Associationsleken: (skriv det första ordet du tänker på)

Försöker mig på en lista...lånad av Maria

Grön: Bayswater
Paris: Bayswater
USA: Bayswater
Elvisp: Bayswater
Krulligt: Bayswater
Alkohol: Bayswater
Skräckfilm: Bayswater
Skitfilm: Bayswater
Dricka: Bayswater
Destruktiv: Bayswater
Varmt: Bayswater
Döden: Bayswater
Begravning: Bayswater
Bröllop: Bayswater
Sommar: Bayswater
Djurpark: Bayswater
Vinterlek: Bayswater
Godis: Bayswater
Mardröm: Bayswater
Skönt: Bayswater
Vass: Bayswater
Smycke: Bayswater
Politik: Bayswater
Paris Hilton: Bayswater?
Syslöjd: Bayswater
Pyssel: Bayswater
Växt: Bayswater
Picasso: Bayswater
Musik: Bayswater
Ost: Bayswater
Frukt: Bayswater
Kusin: Bayswater
Doft: Bayswater
Pizza: Bayswater
Gott: Bayswater
Äckligt: Bayswater
Härligt: Bayswater

Ett stycke väska åt h*vete

Här kommer tidernas största i-landsproblem:

DOM HÖJER PRISET PÅ BAYSWATER MED 800 KR FRÅN OCH MED I MORGON!

Kusinen ringde med andan i halsen från Birger Jarlsgatan och förmedlade denna hårresande nyhet. För att Bayswatern är billigare i Sverige än i resten av Norden. Hur är det möjligt? Hur kan dom göra så? Den var redan snudd på oåtkomlig, och nu...*gråter stilla* Inga insparade godispengar i världen räcker till här (kanske för BantarBjörn, men det hjälper knappast mig).

Jag hatar Mulberry. Jag älskar Mulberry.

f*n f*n f*n det skulle vart du...

Att se fram emot

Det ska bli riktigt spännande att gå på Bloggforum på lördag. Omgiven av bloggare en hel dag. Ser mest fram emot paneldebatten "Modebloggar - det hemliga vapnet?" Och att kanske träffa några av dem vars bloggar jag hänger dagligen på. Alla kanske skulle ha en lapp i pannan med bloggens namn på så att man vet vem som är vem?

Lånar den fina bilden från Bloggforum. Pax för att vara gubben med pistolen i mitten, som skjuter sig fam genom bloggosfären!

Mmmmmmauro

Mmmmmman kommmmmmer inte ifrån Mauro. Min ungoms Ratata-hjälte. "Jag kallas doktor käääärlek, medicus amooooor, kom till meeeeeej, i hjärtat ditt jag booooor". Åh vad bra dom var. Sen har det varit lite upp och ner med Mauro, enligt min mening. Men nu har jag helt fastnat igen. "Kall stjärna, på dansgolvet rör vi oss som en, kall stjärna ditt läppstift över himmelen". På radio ett. Fast jag trodde han sjöng "kalla stjärna". Det är ju så det låter i låten. Inte enligt alla andra som skrivit ner texten på Google.

Ingen aning om hur de andra låtarna på Herr Jimsons äventyr är. Nån som tycker nåt?

Sista Stellainlägget - jag lovar!

Måste bara undra en sak. Kollade av nyfikenhet in på H&M:s onlineshop. Där fanns bara Stellas halsduk, armband, skärp och väska till färsäljning. Snopet om man hoppades på kläder. Eller har alla handlat upp allt under gårdagen och natten? Nåja, jag har mina jeans. Numera MED berlocken på. My precious.


UPDATE: Uppenbarligen fanns det kläder att shoppa, för den som hann och den som lyckades komma in på sidan. Underhållande läsning och antagligen rekord i kommentarer på Hedgehogs blogg!

söndag, november 13

Förslag

Sånt man kan göra när man är småbakis en söndag:
kratta löv
kolla på Seinfeld säsong 4 som maken fick i fars dagpresent
bättra på Las Vegaslacket som börjat flaga
blogga
leka tigermamma och tigerunge med sonen
åka till svärföräldrarna och fars dagfika
slumra på soffan
springa en mil...eller inte.

lördag, november 12

Stella går vidare...

Hurra! Istället för att lämna tillbaka mina ångrade Stellaplagg till butiken har nu två kompisar tagit över dem. Mammagruppskompisen Jenny tog svarta tröjan och Anita högg den rosa rostettröjan. Mycket roligare att ens nära och kära får glädjas av finfina kläder än okändingar.

PS. Skrev en gång att jag skulle prova att blogga onykter. Gör det nu! ;)

Baksidan

Ha ha ha *konstlat skratt* vad roligt det är att fota sin egen bak. Maken säger att rumpan ser platt och bred ut i dessa jeans. Tack för det. Kan konstatera att Stellorna gör sig bäst i höga klackar och kanske med lång tröja. Definitivt ur en annan vinkel än snett nerifrån! nåja, Polly bad om ett foto och här är det. Det är alltså dragkedjsfickor med en...en...tygbit? över.

fredag, november 11

Content - handväskan i samtidskonsten

Heter en ny utställning på Galleri 3, Kulturhuset. Ett måste för alla med samma brinnande väskintresse som jag. Vernissage i morgon kl13. Utställningen håller på till den 26 februari. Sjutton kvinnliga konstnärer bidrar med verk. En exposé över handväskans historia utlovas även.

"Handväskan är ett laddat föremål och en symbol, lite som en bil. Den har en yttre form som ger tydliga signaler om status och personlighet, och ett innehåll som tvärtom många gånger är mycket privat."
Sissi Nilsson, Kulturhuset
1 sak man sällan hittar i en handväska: blomfrön
(enligt 10-poängsuppsatsen "Handväskan inifrån och ut")

På Stan tipsar om sidor om handväskor:
www.thebaglady.tv
www.purseblog.com
www.handbagthing.com

Det konstigaste som finns i min väska just nu är pixiboken "Här kommer en hund". Inte speciellt konstigt. Man kanske skulle bära med sig lite blomfrön? För ovanlighetens skull.

Här kommer en fråga

Hörni, Stellajeansägare. Och eventuellt andra. Den här lila berlocken som hänger i en kedja på Stella McCartneys H&M-jeans, ska den vara kvar? Eller är det som lappen på nya kavajärmen/kappärmen som vissa inte fattar att dom ska ta bort?

På eller av?

Bikt

Dags att bikta sig vad gäller det nya sunda livet som tog sin början i måndags. Är stolt över mig själv. Inget godis, inget småät. Lagoma portioner frukost, lunch och middag. Frukt istället för kex eller riskaka till kvällstheet (men, hur stavas det? the i bestämd form singular?) Spinning två gånger. Promenad till affären med sonen istället för buss.

Nu återstår den stora prövningen: helgen. Vi ska ha middag hemma på lördag. Och det är väl lite udda om inte värdinnan äter efterrätt? Nåja, en och annan synd är tillåten. Varför annars bikta sig? ;)

Liten serie



Min absoluta favoritserietecknare. Jan Stenmark. Ser man texten? Om inte:

I´m so exited and I just can´t hide it
amabatolosetoll and I think I like it...

UPDATE: Som Lovisa så klokt kommenterade, den här bilden är ju av Jesper Waldersten. Ursäkt! Men också en av mina favvon!










HÄR är Stenmark!

torsdag, november 10

Lugnet efter stormen

Ahhh vad skönt att plocka bort Stella countdown från vänsterkolumnen. Hon är som ett ok som lyfts från mina axlar. Rätt skönt att det är över tycker jag. Finfina kläder, men nu när den värsta upphetsningen lagt sig undrar jag om jag verkligen ska behålla allt jag köpte. Jeansen måste bli kvar, det var ju dom jag verkligen ville ha. Resten köpte jag mest för att det fanns där och för att jag kom över det. Tröjorna är fina, men behöver jag dom verkligen? Nepp. Vill hellre ha en Odd Molly. Någon som är intresserad, innan jag återlämnar dom? Rosetttröjan är en small och den svarta v-ringade är en x-small.

Been there, done that!


Phu! Det var kaos, som väntat. Vi var ute i god tid, "på möte" för att tala i jobbtermer. Face to face med hela Stella-kollektionen, men bara en glasvägg som skilde oss åt. Tick tack tick tack sa klockan och drog ut på tiden. Personalen cirkulerade runt där inne och klämde på plaggen, fotade sig själva och oss.

Så kom vakterna stegande. Klockan slog tio och glasväggarna drogs åt sidan. Sen gick allt mycket fort. Stellaplaggen försvann i ett virrvarr av människor som slet och drog. Det var som en bisvärm. På tio minuter, om ens det, var allt länsat. Vi provade loss i stora provhytten. Måste säga att vi kammade hem storvinster!

Kom över följande:
denim pants (blå)
sweater with satin
djupt v-ringad svart tröja (finns i grönt på hemsidan)
nyckelring med svart panter

Efteråt gick man runt i butiken med de utvalda klädesplaggen tryckta mot bröstet och var liksom lite yr och torr i munnen. Jag hade ett par jeans över. Minns hur det var förra året när jag hade sonen med mig, så jag gav dem till en mamma med barnvagn. Hon blev jätteglad. Dagens goda gärning :)

Hur gick det för er andre denna dag som jag och kollegan Helena alltid kommer att minnas som Stella-dagen?

Drama i sista stund!

Kusinen ringde just och meddelade "Dom har hittat sprängämnen vid Fridhemsplans tunnelbanestation!" Så började vi båda skratta hysteriskt. Sånt händer bara den dag då hon ska ta sig med t-bana till Kista för att fynda med mig på H&M.

Nå, timmen är ung och hon finner på råd. Om det så ska bli taxi, låter hon hälsa.

onsdag, november 9

Linda x 3

Nu kollar jag regelbundet tre andra Linda-bloggar. Det är Lindas [b]loggbok och Lindisen.com och Linda Skugge. Prima bloggar! Trodde apropå namnet att vi hade namnsdag den 3 december, men det tycks ha ändrats. Igen. Har snart haft namsndag alla tolv månaderna känns det som. Inte för att jag brukar bli firad. Jo, av mamma. Hon kommer ihåg sånt.

Linda är portugisiska och betyder vacker
Linda betyder "vek och späd"
Linda betyder söt på spanska
Linda är en kortform av namn som Belinda, Rosalinda och Teolinda

Huller om buller

Vad är jag för en bibliotekarie egentligen? Observerade i all hast att varken min Prima bloggar-lista eller Bra-å-ha-länkarna är sorterade i alfabetisk ordning. Bot och bättring.

Är lika galet crazy hemma. Ingen ordning på böckerna i bokhyllorna alls. Ett härligt kaos råder. Kanske ska det vara så? "Prästens ungar är värst" typ. Bibliotekarie by day, vimspanna by night.

Ett tag hade jag lätt ångest över att så mågna böcker var svarta, vilket ledde till att det blev mörkt i hyllorna. Så jag har försökt blanda upp dom med andra färger. Helst skulle jag vilja ha bara vita, eller åtminstone ljusa, bokryggar. Så fräsht så. Såg ett reportage i Elle Interiör en gång någon som hade klätt in alla sina böcker i benvitt papper. Snyggt men lite too much? En annan gång tipsade samma magasin om att man kunde klä in sina böcker i tyg från Josef Frank. Ja det skulle ju bli billigt och bra. Snyggt var det hur som helst.

På med lösknuten, nu ska jag sortera mina bloggar!

PS. Föreslog en gång för mina kollegor att vi skulle sortera böckerna i biblioteket efter regnbågens färger. Det tyckte dom var en strålande idé. Men vi har inte gjort det än.



To-do-today-and-tomorrow-lista

Inleder onsdagen med en lista över vad som ska fixas under de kommande två dagarna.
  • skaffa nytt SL-kort idag. Inte i morrn!
  • kolla efter nappar (antingen äter sonen upp dom eller så trollas dom bort på dage)
  • kolla H&M i morrn (hahaha det behöver jag verkligen påminnas om...NOT)
  • ring Tant Gredelin om inlämnade kläder
  • fundera på Fars Dag-present till maken UPDATE: tror problemet är löst, kolla kommentarer! :D
  • sätt över Bayswaterpengar till sparkonto 400 kr är en droppe i havet, men många bäckar små
  • handla mat (tråååååkigt)
  • fundera på vad som ska ta Stellas plats högst upp till vänster i bloggen - christmas countdown? dagens Vilhelm? dagens citat? (nä fy vad jobbigt att komma på ett nytt bra varje dag!)

tisdag, november 8

Hejdå

En kollega till mig dog idag. Hon hade cancer och var sjukskriven ganska länge. Det kom inte som någon överaskning. Men det spelar ingen roll. Vi pratade om henne under morgonfikat, undrade hur hon mådde och så. Alla skulle skriva på ett kort eftersom hon skulle fylla år nästa vecka. Och sen fick vi veta att hon dött. I sömnen.

Har alltid varit ganska dålig på att handskas med döden, speciellt när det gäller nära och kära. Det blir FÖR jobbigt. Min kollega jobbade på en annan ort, vi träffades bara ett par gånger om året. Men det känns ledsamt och sorgligt att hon är borta. Tänker på hennes familj. Hon var fru och mamma och mormor. Tänker på min egen familj. Hur glad jag är att jag har den. Och att jag ska ta vara på den.

Citerar Astrid Lindgren, för att lätta upp lite: "döden döden döden".

Cool donna

Nu är det dags för lite Madonna-hysteri. "Confessions on a dance floor" släpps ju nästa vecka. Med vissa artister är det så att jag vill ha skivan utan att veta så mycket om den. Som t ex Cardigans och Kent. Och nu Madonna. Har hört "Gimme gimme gimme"-låten, låter skön disco. Och så håller hon ju på att skapa en ny 80-talstrend, donnan.

Jääää.

Bra eller anus?

Vad tycker vi egentligen om skinn? När det gäller kläder alltså. Jag gillar det och tycker samtidigt att det är lite otäckt. Har både brallor och kjol och jacka. Idag åkte kjolen på. Mina kollegor såg fundersamma ut under morgonfikat.

G: Vad är det du har på dig?
Jag: Skinnkjol.
G: Det ser ut som ett sånt där halkskydd man har i badkaret.
M: I vår båt hade vi ett foder som såg ut sådär. Fast det var plast.


måndag, november 7

Korta naglar till trots

Ikväll ignorerade jag det faktum att mina naglar är kortikortkorta. På med Las Vegas! Tycker det kan se rätt fint ut med rött lack på korta naglar. Tills det blir delvis bortskavt. Vilket det kommer att vara typ i övermorgon.

För ett par år sedan testade jag lösnaglar. Åh det var jättefint, dyrt och lättavslaget. Tröttnade efter ett tag. Men fortfarande blir jag lite avundsjuk när jag ser folk som har såna, med fransk manikyr. Automatiskt börjar man gestikulera mer och använda händerna närman har fina naglar. Mina riktiga växer ut ibland och antar en riktigt ansenlig längd. Men så ryker en efter en och så är jag tillbaka på kortkort.

En gammal kompis till mig brukade säga "Linda, dina fingrar är som trampdynor". Med det menade hon att mina naglar var så korta att fingrarna påminde om kattassar. Själv hade hon alltid klor. Mjau.

Pinky swear

Nu, idag, i denna stund lovar jag heligt och dyrt att börja det sunda levernet. Om man lovar det på sin blogg måste man hålla det. Se bara på modiga Polly! Mina jeans sitter lite tight. Inbillade mig först att det beror på spinninglårmuskler, men jag vet inte jag... Nu ska jag jävlar i min lilla låda sluta småäta, och sluta äta för mycket. Helger inkluderade. Smal Linda är glad Linda. Ser ni mig äta onyttigt, skrik!

Goodbye, farewell, auf Wiedersehen, adieu...

Cyber-Elle

Nu har jag skickat iväg gratis-ex av Elle online till er som ville ha. Enjoy!

Swedish Tin

Trötta morgonögon vaknade genast till i morse när de föll på Svenskans "Hallå där!" Miniintervju med Svenskt Tenns vd Yvonne Sörensen. En Svenskt Tenn-butik öppnar i London! I varuhuset Liberty. Man kommer att sälja textilier, möbler, glas, porslin och presenter. Inte lampor dock, eftersom engelsmännen har "fel" kontakter. Priserna blir ca 10% högre än här hemma. Och visste ni förresten att Tenn redan finns i Tokyo? I tre butiker! För bövelen, vi har ju bara en. Om London går bra planerar man att öppna upp i Paris, Milano och New York också.

Ropen skalla - Estrid och Josef till alla! (utom lampor till engelsmännen då...)

söndag, november 6

Okejdå - en sminklista

Jag hänger på trenden och svarar på sminkfrågor. Listan "lånad" från Hedgehog.

När började du sminka dig? Maken undrade just det härom dagen, eftersom hans dotter som är tolv har börjat med det ibland när hon vill vara fin. Ja vad var jag, runt 13 när jag gjorde mina första trevande försök?
Vilken var din första riktiga sminkprodukt? Mascara tror jag. Eller nåt läppglans med tuttifruttismak.
Vilken var din största skönhetsmiss som tonåring? Ha ha ha i princip allt jag provade första gången väl? Eftersom det lätt blev lite för mycket av det goda. Strax innan tonåren försökte jag för övrigt ta bort mina fräknar med aceton. Det gick inte.
Beskriv din sminkstil idag: Helt lagom, snudd på diskret ibland.
Dina favoritsminkmärken: Blandar ganska vilt. Clinique, Nivea Beauté, Apotekets, Lancôme...
Hur lång tid tar det för dig att sminka dig till vardags? Innan jobbet? Max 7 minuter.
Du ska ut på stan och får bara välja två produkter att sminka dig med. Vilka blir det? Mascara och ögonskugga.
Vilken skönhetsprodukt köpte du senast? FICK jättefina ögonskuggor. Köpte/beställde från USA senast svartglittrig kajalpenna cream shaper for eyes, färg black diamond från Clinique.
Den dyraste produkten du någonsin köpt: Kommer inte ihåg. Lägger inga vansinnessummor på smink. Det spar jag till skor och väskor ;)
Ditt bästa budgettips: ACO e helt ok.
Ditt sämsta sminkköp: Gillar Body Shop i vanliga fall, men jag köpte ett mascara där som tokkladdade. Kände mig alltid helt nybörjaraktig när jag använde det eftersom det alltid "kom utanför".
Och den bästa produkten som finns: Är ju beroende av Lypsyl, så kanske det då.
När var senaste gången du vaknade på morgonen med sminket kvar? ojojoj det var läääänge sen. Ryser när jag tänker på det. Ärligt talat var det väl under studietiden när man var för f-u-l-l för att komma ihåg.
Hur många läpprodukter (läppstift/läppglans) äger du på ett ungefär? Med eller utan Lypsylen? Typ 3-4 utan. 157 med.
Din önskeprodukt: Räknas nagellack? I så fall ett som sitter kvar längre än ett par dagar.

Och jag som bara skulle ha servetter...

Dagens skörd från Ikea i Uppsala:
  • vitt stort lakan som ska bli baksida till lapptäcket
  • täcke som ska bli fyllning till lapptäcket
  • en rulle julpapper (milda makter, hur mycket papper har jag nu?)
  • snöre i tre olika färger, till julpappret
  • tassar (kan man aldrig ha för många, bara för få av någon anledning)
  • strykbräda (vår gamla ranglar snart sönder. Känner mig extremt husmoderlig i och med detta köp, för samtidigt var maken på Biltema och inhandlade en borrmaskin.)
  • röda sängkläder med kaniner på till sonen
  • vit sytråd
  • nästan en vit byrå, men den får vänta till en annan gång

lördag, november 5

Dag för museum

Så fort sonen vaknat drar vi in till stan och går på museum. Tycker fortfarande lite synd om mig själv som inte kom till Moderna igår, men nu minsann. Så här ser programmet ut, om vi hinner båda:

1. Stadsmuseet Design Stockholm. Lyktstolpar, staket, papperskorgar, parkeringsautomater och skyltar. Äldre föremål ur museets samlingar samsas med samtida design. Design är föremål, ljud och ljus, men också hela staden - urban design. Tänk att bo i en stad som inte vore designad?

2. Moderna museet Svartvit höst - Arbus Model Strömholm. Tre fotografer, tre konstnärskap, tre livsöden. Kameran var deras verktyg för att utforska en modern värld, där olika typer av utanförskap och subkulturer blev deras huvudsakliga intresse. Diane Arbus och Lisette Model utvecklade sina respektive porträttstilar i efterkrigstidens USA, medan svensken Christer Strömholm framförallt är känd för sina skildringar av de transsexuella i Paris. Gemensamt för de tre fotograferna är deras respektfulla och inkännande relation till sina motiv, långt bort från det spektakulära och spekulativa.


UPDATE: Hann bara med Stadsmuseet. Kul utställning. Och jag ska ta mig till Moderna, jag ska! Har till mitten av januari på mig.